Tunnelmia Maailma kylässä- tapahtumasta 26-27.5.2007

Sade ropisee peltikatossa olevista rei’istä sisälle slummiasumukseen. ”Sisällä on kylmää ja kosteaa” toteaa pikku vieraamme. ”Tuntuukohan kenialaisista lapsista samanlaiselta sateella.” Suomen World Vision toi Maailma kylässä -tapahtumaan lapsille mahdollisuuden kokea ja nähdä todellisuutta, jossa monet köyhät lapset ja perheet asuvat Kenian Nairobissa. Erityis-, pellitys-, ja telinetyönammattilainen Renetor Oy lahjoitti ja kokosi pellinpaloista aidon oloisen slummiasumuksen.

Slummiasumuksen sisustus oli vaatimaton, majan lattialla oli vuode vaahtomuovista ja lattia oli suojattu pahvilla, joka oli sateen vuoksi pehmennyt. Montaa pientä vierailijaa mietitytti kuinka iso kenialainen perhe mahtui pieneen slummiasumukseen. Asumuksen ulkopuolella oli kivistä koottu tulisija, jossa valmistettiin perheelle perinteistä Ugali-maissipuuroa. Lapset saivat tilaisuuden piirtää kortin tervehdykseksi Suomesta. Kortteja kertyi yli 200 kappaletta, ja toimitamme ne Keniaan kummilapsihankkeessa asuville lapsille. Jaoimme asumuksessa vierailleille lapsille myös World Vision- ilmapalloja.

Ison teltan esittelypöydällä annoimme tietoa järjestöstämme ja toiminnastamme. Pöydällä vierailevilla oli mahdollisuus osallistua Voita vuohi- arvontaan. Pääpalkintona arvottiin tapahtuman molempina päivinä vuohi. Vuohet lahjoitetaan kahdelle köyhälle perheelle Ugandaan. Arvonnassa oli mahdollisuus myös voittaa jokin eShopin lahjoittamista World Vision t-paidoista. Arvonnan voittajille ilmoitettiin voitoista henkilökohtaisesti. Onnea kaikille voittaneille ja kiitos kaikille arvontaan osallistuneille!

Suomen World Vision kiittää kaikkia vierailijoita ja ahkeria vapaaehtoisia, jotka tekivät tapahtumasta toden. Panoksenne oli korvaamaton.