Vammaiset ja kehitys -palkinto Suomen World Visionille

Vammaiskumppanuus ry on valinnut vuoden 2014 vammaiskumppaniksi kehitysyhteistyöjärjestö Suomen World Visionin ja järjestön ohjelmajohtajan Miikka Niskasen.

Suomen World Vision on ohjelmajohtaja Miikka Niskasen johdolla toiminut määrätietoisesti vammaisten huomioimiseksi World Visionin työssä.

– Järjestöllä on vahva tahtotila, ja samalla tarpeeksi realiteettia myöntää, että asioista ei tule kerralla valmiita. Palkinto myönnetään käytännönläheisestä, mutta korkealle tähtäävästä työstä vammaisten saamiseksi mukaan kaikkeen toimintaan kehitysyhteistyössä, sanoo Anja Malm, Vammaiskumppanuuden toiminnanjohtaja. 

Vammaiskumppanuus ry katsoo, että World Vision on ryhtynyt edistämään vammaiskysymysten valtavirtaistamista organisaatiotasolla. Näin vammaiskysymysten huomioimisesta ei tule päälle liimattua, vaan vammaisten oikeudet opitaan vähitellen huomioimaan kaikessa toiminnassa. Järjestö on myös tuottanut ruohonjuuritasolla toimivia käytännön menetelmiä vammaiskysymysten edistämiseksi.  

Vuoden vammaiskumppanille annettava Vammaiset ja kehitys -palkinto myönnetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa. Vammaiskumppanuus ry myöntää palkinnon vuosittain tunnustuksena vammaisten oikeuksien edistämisestä kehitysyhteistyössä.

Palkinto jaetaan Vammaiskumppanuus ry:n 25-vuotisjuhlaseminaarissa Näkövammaisten toiminta ja -palvelukeskus Iiriksessä 5.12.2014 klo 13.00. Palkinnon vastaanottaa Suomen World Visionin varatoiminnanjohtaja Anne Pönni. 

Lisätietoja antavat:

Anja Malm, toiminnanjohtaja, Vammaiskumppanuus ry

Puh. 045 258 7557, anja.malm@vammaiskumppanuus.fi

Anne Pönni, varatoiminnanjohtaja, Suomen World vision
Puh. 050 366 1707, anne.ponni@worldvision.fi

Vammaiskumppanuus ry on vuonna 1989 perustettu yhdeksän suomalaisen vammaisjärjestön yhteistyöjärjestö. Järjestö koordinoi ulkoministeriön kumppanuusjärjestötuella 20 maassa toteutettavaa Vammaiskumppanuus-kehitysyhteistyöohjelmaa. www.vammaiskumppanuus.fi

Suomen World Vision on lasten elinoloja ja oikeuksia edistävä kristillishumanitaarinen kehitysyhteistyöjärjestö ja itsenäinen osa maailman suurinta kummilapsijärjestöä. Kansainvälisesti World Visionin avun piirissä on 120 miljoonaa ihmistä. www.worldvision.fi