Vesijuoksu kuivalla maalla tuo puhdasta vettä Sri Lankaan

Tänä kesänä vesijuostaan kuivalla maalla hyvän syyn vuoksi. Suomen World Visionin ja R-kioskin yhteistyössä järjestämässä Vesijuoksu-tempauksessa kuka tahansa voi lahjoittaa kuntoilemalla 100 euroa puhtaan juomaveden varmistamiseksi lapsille Sri Lankan Kalpitiyassa.

Ympäri Suomen etenevä Vesijuoksu starttaa Lahden Nice Run -tapahtumassa 9. kesäkuuta, jolloin kenialaissyntyinen juoksija-kirjailija Wilson Kirwa ampaisee matkaan 20 litran vesikanisterin kanssa. Päämääränä pienenä lapsena Keniassa vedenhakumatkoista kokemusta keränneellä Kirwalla on Lahden Vesijärvenkadun R-kioski ja vesiprojektin tukeminen Sri Lankassa 100 eurolla. Kesän aikana Suomessa liikkuu yhteensä viisi vesikanisteria kioskilta toiselle.

Startteja etelästä pohjoiseen

  • 9.6. Porin Pesäkarhujen ottelu, jossa kanisterin numero 2 kahvaan tarttuvat Pesäkarhujen B-juniorit, jotka kiidättävät kanisterin Kalevanpuiston R-kioskille.
  • 11.6. Oulussa järjestettävät tanssin SM-kisat, jossa vesikanisterin numero 3 kuljettajaksi on lupautunut Tanssii tähtien kanssa -sarjasta tuttu Sanna Hirvaskari. Marco Bjurström kirittää matkaan Sannan, joka vie kanisterin Ratakadun R-kioskille.
  • 12.6. Leppävirran Blues Picnic -musiikkitapahtuma, josta kanisteri numero 4 lähtee triathlonseura Team AquaTerran ja Kuopion pyöräilyseuran tarakalla Kuorosota-ohjelmasta tutun Tykkee-kuoron laulun saattelemana Leppävirralta kohti Kuopion Pyörönkaaren ja Tulliportinkadun kioskeja.
  • 12.6. Rovaniemen Santa Claus Marathon -juoksutapahtuma, jossa viidennen kanisterin lähettää liikkeelle itse Joulupukki. Jalkapallojoukkue FC Santa Claus juoksuttaa kanisterin Saarenkylän Pulkamontien R-kioskille.

Kun vesikanisterit on laskettu liikkeelle, niitä voi kesän aikana kuljettaa kuka tahansa vapaaehtoinen R-kioskilta toiselle lihasvoimin: kävellen, juosten, polkupyörällä – vain mielikuvitus on rajana. R-kioskit lahjoittavat 100 euroa Sri Lankan Kalpitiyaan vesiongelman ratkaisemiseksi aina jokaisesta uudesta R-kioskista, jossa jokin tempauksen viidestä vesikanisterista vierailee. Tavoitteena on 150 R-kioskin valloittaminen kesän aikana. Näin rahoitetaan osaltaan Sri Lankan Kalpitiyan Minniyan kylän asukkaille puhdasta juomavettä pumppaava, tuuli- ja aurinkovoimalla toimiva vesilaitos.

- Lahjoitusten lisäksi Vesijuoksu-tempauksella halutaan muistuttaa kehitysmaiden lasten tekemistä päivittäisistä, jopa 10 kilometrin mittaisista raskaista vedenhakumatkoista. Vedenkantoon käytetty aika on pois lasten koulunkäynnistä ja leikistä, kertoo toiminnanjohtaja Tiina Saukko Suomen World Visionilta.

Kantaja voi itse säädellä vesimäärää kanistereissa. Vesikanistereiden kulkua voi seurata internetissä 9. kesäkuuta lähtien osoitteessa www.facebook.com/vesijuoksu. Lisätietoja Vesijuoksusta ja sen säännöistä löytyy Suomen World Visionin kotisivuilta www.worldvision.fi/vesijuoksu. Kurkista kanistereiden sijainnit ja tule mukaan tai haasta ystäväsi vesitalkoisiin!

lisätietoja:

Tiina Saukko
toiminnanjohtaja, Suomen World Vision
puh. 040 509 5909
tiina.saukko@worldvision.fi

Teemu Rissanen
brändi- ja konseptijohtaja, Rautakirja Oy, Kioskikauppa
puh. 050 568 0000
teemu.rissanen@r-kioski.fi

Suomen World Vision on lasten elinoloja ja oikeuksia edistävä kristillishumanitaarinen kehitysyhteistyöjärjestö ja osa maailman suurinta kummilapsijärjestöä World Visionia.
Vuonna 1983 perustettu Suomen World Vision on ulkoasiainministeriön kumppanuusjärjestö ja Vastuullinen Lahjoittaminen ry:n jäsen. Lisätietoja: www.worldvision.fi

R-kioski on kannattava ja keskitetysti ohjattu kioskiketju, joka monipuolisella tuotevalikoimallaan tarjoaa asiakkailleen mielihyvää ja tuo helppoutta heidän elämäänsä. R-kioskit ovat osa Rautakirja-yhtymää ja muodostavat sen liikevaihdosta noin 46 %. Suomessa on lähes 700 R-kioskia. Rautakirja kuuluu vahvaan eurooppalaiseen Sanoma-konserniin. Lisätietoja: www.r-kioski.fi