World Vision auttaa Etelä-Sudanin syrjäseuduilla

World Vision on laajentanut avustusoperaatiotaan Etelä-Sudanin pohjoisosissa. Järjestö on pystynyt tavoittamaan maansisäisiä pakolaisia, jotka ovat tähän asti olleet ilman apua.  

World Vision on perustanut liikkuvia avustustiimejä, joita lähetetään nopeasti syrjäisille seuduille avustustarvikkeiden jakoa varten.  

– Logistiset haasteet kuten huonot tiet ja kalliit lentoyhteydet sekä epävakaa turvallisuustilanne tekevät Etelä-Sudanista vaikean paikan avustustyölle, sanoo Fred McCray, operaatiojohtaja Etelä-Sudanin World Visionista.

– Pääsemme kaukaisimpiin kyliin 700 paikallisen työntekijämme avulla. He tietävät yhteydet pienimpiin kyliin ja he ovat tottuneet vaikeisiin olosuhteisiin, kertoo McCray.

Toimintaa rahoittaa Etelä-Sudanin yhteisrahasto (Common Humanitarian Fund).

Operaation aloittamisen jälkeen tammikuussa 2014 World Vision on saavuttanut lähes 500 000 apua tarvitsevaa Upper Nilen, Jonglein ja Unityn osavaltioiden alueella. Tarkoituksena on tavoittaa vielä yli 100 000 ihmistä tammikuun 2015 loppuun mennessä.

World Vision Etelä-Sudanissa

World Vision on työskennellyt Etelä-Sudanin alueella vuodesta 1989 ja se on yksi harvoista järjestöistä, jotka toimittivat alueelle apua Etelä-Sudanin ja Sudanin konfliktin aikana. Järjestöllä on kehitysyhteistyö- ja hätäapuohjelmia yhdeksässä maan kymmenestä osavaltiosta.

Etelä-Sudanin konfliktista kärsiviä voi auttaa lahjoittamalla keräystilille FI3280001570768136 (viitenumero 249942) tai lahjoittamalla
verkossa.


Lisätiedot:

Juha Virtanen
humanitaarisen avun päällikkö (tavoitettavissa Ugandasta 6.12. saakka)
Suomen World Vision
+358 40 552 2737
juha.virtanen@worldvision.fi

Kuvat ja yhteydet World Visionin työntekijöihin Etelä-Sudanissa

Anna Pollari
tiedottaja
Suomen World Vision
040 515 4592
anna.pollari@worldvision.fi