World Vision auttaa hirmumyrsky Haiyanin uhreja Filippiineillä

World Vision on käynnistänyt hätäapuoperaation Filippiineillä. Järjestön arviointiryhmät ovat siirtyneet Boholin, Samarin ja Leyten provinsseihin sekä Panayn saarelle selvittämään avun tarvetta.

Haiyan-taifuunin aiheuttamien tuhojen laajuuden arviointi vie useita päiviä. Kaikille seuduille ei ole vielä kommunikaatioyhteyksiä.

World Vision toimittaa hätäalueille ensivaiheessa puhdasta vettä, ruokaa, hygieniatarvikkeita sekä suojia. Lisäksi World Vision keskittyy lastensuojeluun sekä psykososiaaliseen apuun uhreille.

– World Vision käynnisti operaation valmistelun viime perjantaina ja siitä asti hätäapuvarastoja on purettu toimitettaviksi tuhoalueille. Valitettavasti varastot ovat pienentyneet viime kuussa tapahtuneen maanjäristyksen sekä muiden katastrofien takia, Suomen World Visionin humanitaarisen avun päällikkö Juha Virtanen kertoo.

World Visionin tavoitteena on kerätä varoja 400 000 perheen auttamiseksi.

World Visionin kansainväliseen humanitaariseen operaatioon osallistuu tällä hetkellä 250 työntekijää ja lisää saapuu koko ajan. World Vision Filippiinien palveluksessa on kaikkiaan 600 työntekijää.

– Osa heistä asuu ja työskentelee tuhoalueilla, eikä heihin ole vielä saatu yhteyttä, Virtanen sanoo.

Myrskyn odotetaan iskevän tänään sunnuntaina Vietnamiin. World Vision seuraa tilannetta.

Suomen World Vision on käynnistänyt katastrofikeräyksen uhrien auttamiseksi. Taifuunin uhreja voi auttaa lahjoittamalla:

Keräystili: FI3280001570768136, viite 241542
Verkkolahjoitus: www.worldvision.fi/katastrofiapu

Lisätietoja Suomessa:

Juha Virtanen
humanitaarisen avun päällikkö
Suomen World Vision
juha.virtanen@worldvision.fi
040 552 2737