World Vision auttaa Idai-syklonin uhreja – katastrofikeräys käynnistynyt

World Vision toimittaa ensivaiheessa ruokaa, puhdasta vettä ja väliaikaisia suojia syklonin ja tulvien uhreille Mosambikissa, Malawissa ja Zimbabwessa. Lisäksi järjestö keskittyy lastensuojeluun.

Idai-sykloni on aiheuttanut ihmishenkien menetyksiä ja katastrofaalisia infrastruktuurivaurioita. Arvioiden mukaan ainakin 1000 ihmistä on kuollut ja 2,5 miljoonaa ihmistä on luonnonkatastrofin vaikutusalueella.

Yhä jatkuvat sateet ja pois huuhtoutuneet tiet vaikeuttavat pelastustöitä ja avun perille saantia.

"Tämän kaltainen katastrofi iskee pahiten jo valmiiksi haavoittuvimpiin ihmisiin. Olemme syvästi huolissamme erityisesti lapsista, jotka ovat menettäneet kotinsa, koulunsa ja osa myös läheisensä”, Suomen World Visionin humanitaarisen avun päällikkö Miikka Niskanen sanoo.

Idain aiheuttamien tuhojen laajuuden arviointi vie aikaa. World Vision Malawin kansallinen johtaja Hazel Nyathi arvioi, että yksin Malawissa yli 800 000 ihmistä tarvitsee hätäapua. Myrskyn aiheuttamat satovahingot heikentävät jo valmiiksi haurasta ruokaturvaa.

Lähes sadassa maassa toimivan World Visionin tavoitteena on kerätä 30 miljoonaa dollaria ihmisten auttamiseksi kolmessa maassa. Järjestön kansainväliseen humanitaariseen operaatioon saapuu koko ajan lisää työntekijöitä.

Suomen World Vision on käynnistänyt katastrofikeräyksen uhrien auttamiseksi. Voit auttaa lahjoittamalla:

lähetä tekstiviesti AUTAN numeroon 16499 (10 €)

lahjoita keräystilille: FI3280001570768136, viite 270348

tee verkkolahjoitus: www.worldvision.fi/katastrofiapu

Lisätiedot:
Miikka Niskanen
humanitaarisen avun päällikkö
miikka.niskanen@worldvision.fi
puh. 043 2113187

Materiaalipyynnöt ja haastatteluyhteydet avustustyöntekijöihin Mosambikissä, Malawissa tai Zimbabwessa:

Anna Pollari
viestintäpäällikkö
anna.pollari@worldvision.fi
puh. 040 5154592

 

Suomen World Vision on lasten elinoloja ja oikeuksia edistävä kristillishumanitaarinen kehitysyhteistyöjärjestö ja itsenäinen osa maailman suurinta kummilapsijärjestöä. Kansainvälisesti World Visionin avun piirissä on 100 miljoonaa ihmistä. worldvision.fi