World Vision laajentaa avustustyötään syyrialaispakolaisten parissa

World Vision avustaa Syyriasta paenneita pakolaisperheitä Libanonissa, missä pakolaistilanne pahenee. Maahan on paennut yli 60 000 syyrialaislasta ja määrän odotetaan kasvavan yli 12 000 lapsella vuoden loppuun mennessä. Perheiden elämää vaikeuttaa entisestään lähestyvä talvi. Pakolaiset tarvitsevat pian helloja, lämpimiä vaatteita ja peittoja, polttoainetta ja uusia hygieniatarvikkeita, jotta he selviävät tulevista kuukausista.

- Ihmiset elävät puutteellisissa olosuhteissa, kuten autotalleissa, huonokuntoisissa taloissa, teltoissa ja muissa lämmittämättömissä tiloissa. Pienet lapset ovat erityisen haavoittuvassa asemassa kosteissa ja kylmissä elinolosuhteissa, kertoo Anne Pönni, Suomen World Visionin varatoiminnanjohtaja.

World Vision on tähän mennessä jakanut 3 500 pakolaisperheelle hygieniapakkauksia. Lisäksi se toimittaa perheille ruokakuponkeja Maailman ruokaohjelman (WFP) kautta, jonka yksi tärkeimmistä järjestökumppaneista World Vision on. Normaalien arki- ja koulurutiinien puuttuessa World Visionin ylläpitämät lapsille turvalliset keskukset tarjoavat muun muassa opetusta, tukea ja vapaa-ajan toimintaa.

World Visionin toiminta Libanonissa keskittyy Bekaan alueelle, jossa tehdään myös pitkäkestoista kehitysyhteistyötä muun muassa koulutuksen ja terveyden edistämiseksi. Suomen World Vision seuraa tilannetta.