World Vision varustaa uutta pakolaisleiriä syyrialaisille

Azraqin uusi pakolaisleiri Jordanian koillisella aavikkoseudulla valmistautuu vastaanottamaan jopa yli 100 000 pakolaista. 

- World Vision on tuonut Azraqiin 2600 käymälää sekä asentanut useita kilometrejä vesiputkia, joilla turvataan puhtaan veden saaminen leiriin muuttaville pakolaisille. Myös koteja ja lapsille turvallisia leikkipaikkoja on rakennettu,  sanoo vt. ohjelmajohtaja  Miikka Niskanen Suomen World Visionista.  

Jo 1,6 miljoonaa syyrialaista on joutunut pakenemaan rajan yli. Todellinen luku arvioidaan paljon suuremmaksi, sillä suuri osa pakolaisista ei joko kykene tai halua rekisteröityä.

- Se tarkoittaa, että pakolaiset voivat jäädä kuukausiksi vaille ruoka-apua tai kipeästi tarvitsemaansa terveydenhoitoa, kertoo World Visionin humanitaarisen hätäavunjohtaja Chris Palusky.

Paluskyn mukaan pelkästään Jordanian puolelle tulee päivittäin yli  500 pakolaista. Jordanian toinen leiri Za´atar on jo ylikuormittunut yli 100 000 pakolaisesta.

Kansainvälinen World Vision on tähän mennessä avustanut jo noin 130 000 pakolaista. Lähikuukausina avun toivotaan tavoittavan jopa puoli miljoonaa syyrialaista, joista yli puolet on lapsia. Rahaa työhön tarvitaan lisää, sillä tavoite on kerätä yhteensä 60 miljoonaa dollaria. Järjestö tekee yhteistyötä hallitusten sekä YK- ja muiden avustusjärjestöjen kanssa.

Syyrian puolella World Vision on myös avaamassa kahta uutta avustusaluetta.  Libanonissa järjestö on avustanut pakolaisia jo kahden vuoden ajan ja jatkaa edelleen ruoan, tukiopetuksen, puhtaan veden ja sanitaation tarjoamista pakolaisia vastaanottaneissa yhteisöissä ja väliaikaisissa leireissä.

YK arvioi jo kesäkuussa, että vuoden loppuun mennessä jopa 10 miljoonaa syyrialaista ovat avun tarpeessa, jos tilanne pahenee.  Väkivalta on koskettanut vähintään kolmannesta Syyrian 22-miljoonaisesta väestöstä.

Suomen World Visionin katastrofikeräys on käynnissä. Keräystili: FI 45 8000 1301 821725, viite 239842. Verkkolahjoitus: Apua Syyrian pakolaisille

LISÄTIETOJA JA MATERIAALI:

Vt. Ohjelmajohtaja Miikka Niskanen, miikka.niskanen@worldvision.fi, puh. 043-2113187,  Suomen World Vision

Viestintäjohtaja Unna Lehtipuu, unna.lehtipuu@worldvision.fi, puh. 043-2113175, Suomen World Vision.