World Visionin apu Japaniin jatkuu - Koukan tarina

World Visionin apu Japaniin jatkuu - Koukan tarina

World Visionin jatkaa avustustoimia Japanissa erityisesti perheiden ja lasten tarpeet huomioiden. Pieni Kouka-tyttö on yksi apua  saaneista.

Vuoden ja neljän kuukauden ikäinen Kouka ja hänen äitinsä Saijo kuuluvat niihin, jotka selvisivät Japania kaksi viikkoa sitten ravistelleesta maanjäristyksestä ja sitä seuranneesta tsunamista.

– Kouka oli päiväunilla, kun maanjäristys iski kotikaupunkiimme Minami Sanrikuun. Otin tyttäreni syliini ja juoksin heti ulos, mutta järistys vain jatkui, Saijo kertoo.

Minami Sanriku on yksi tsunamin pahiten runtelemista kaupungeista Japanissa.

– Ajattelin heti, että järistystä seuraa hyökyaalto ja juoksin turvatalolle, niin kuin olemme tsunamiharjoituksissa tehneet. Huomasin kuitenkin, että meri oli nopeasti nousemassa ja tajusin, ettemme selviäisi, jos jäisimme sisälle ja lähdin juoksemaan ylös läheisen kukkulan rinnettä, Saijo jatkaa.

Kukkulan huipulla hän ei voinut muuta kuin katsoa kotitalonsa ja koko omaisuutensa huuhtoutuvan tsunamin mukana pois.

Seuraavan yön äiti ja tytär viettivät 13 muun hyökyaallosta selvinneen kanssa ulkona lumisateessa ja pakkasessa. Saijolla ei ollut tarjota Koukalle muuta ravintoa kuin naapurin taskusta löytynyt karamelli, jonka hän murskasi tytärtään varten pieniksi paloiksi.

– Aamun koittaessa palomiehet onneksi löysivät meidät ja saattoivat meidät linja-autolle, joka toi meidät tänne Yokoyaman alakoulun hätämajoitustilaan, Saijo kertoo.

– Olin niin onnellinen, kun täällä oli maitoa ja lastenvaippoja, jotta sain helpotettua lapseni märkää ja nälkäistä oloa. Me aikuiset pärjäämme muutaman päivän ilman ruokaakin, mutta lapsille se on paljon vaikeampaa. Olen todella kiitollinen saamastamme avusta, Saijo toteaa.

Nyt Kouka-tytön hyväntuulinen olemus ja hymy tuo lohtua ja toivoa kaikille Yokoyaman alakoululla hätämajoituksessa asuville.

Tukijoidensa lahjoitusten avulla World Vision on pystynyt tähän mennessä jakamaan Japanin maanjäristylsestä ja tsunamista kärsineiden lapsiperheiden käyttöön puhtaan juomaveden ja huopien lisäksi 130 000 lastenvaippaa.

Suomen World Vision on valmis reagoimaan nopeasti, mikäli Japanin World Vision pyytää apua. Lahjoitukset katastrofirahastoon tilille 174530-28185, viitenumero 2202. Rahastoon tehdyt lahjoitukset käytetään aina humanitaarisiin operaatioihin.

Ks. myös:
- Japanin katastrofista selvinneille huopia ja puhdasta vettä (18.3.)
- Japanin World Vision aloittanut katastrofityön (15.3.)

Lisätietoja:
Tiina Saukko
toiminnanjohtaja
Suomen World Vision
tiina.saukko@worldvision.fi
puh. 040 509 5909