World Visionin avustustyö käynnissä Chilessä

World Vision on käynnistänyt humanitaarisen operaation Chilessä. Järjestö on jo aloittanut hätäaputarvikkeiden jakamisen Santiagossa. Lisäksi järjestö valmistautuu laajaan avustusoperaatioon etelämpänä Bio Bion sekä La Araucanían alueilla.

World Vision on perustanut maahan kaksi operaatiokeskusta koordinoidakseen avustustyötään eri alueilla. Ensimmäinen avustustiimi on lentänyt pahasti kärsineeseen Concepciónin kaupunkiin sunnuntaina.

World Visionin käytössä on Santiagossa sijaitseva hätäapuvarasto. Lisäksi tarvikkeita tuodaan järjestön alueellisista varastoista, joista yksi sijaitsee Boliviassa. Sähkön- ja vedenjakelun kärsittyä järistysalueella tarvitaan muun muassa ruokaa, puhdasta vettä, ensiaputarvikkeita, huopia ja telttoja.

Voimakas maanjäristys iski Chilen keski- ja eteläosiin aamuyöllä lauantaina. Kyseessä on voimakkain järistys maassa 50 vuoteen. Sen arvioidaan vaikuttaneen noin kahden miljoonan ihmisen elämään. Jälkijäristyksiä on ollut runsaasti.

– Chile on vauraampana valtiona paremmin varautunut maanjäristyksiin ja niiden jälkihoitoon kuin esimerkiksi äärimmäisen köyhä Haiti. Chilen World Visionin ammattitaitoinen tiimi vastaa avun perillemenosta kansainvälisen verkostomme tuella. Emme käynnistä tässä vaiheessa avustuskeräystä Suomessa, mutta seuraamme tilannetta tarkasti, toteaa Suomen World Visionin ohjelmajohtaja Anne Pönni.

World Vision on toiminut Chilessä vuodesta 1980. Järjestön tuen piirissä on kaikkiaan lähes 100 000 ihmistä ja maassa toimii 17 aluekehitysohjelmaa.
 

lisätietoja:

Anne Pönni
ohjelmajohtaja
Suomen World Vision
anne.ponni@worldvision.fi
050 366 1707