World Visionin ja R-kioskin vesijuoksusta vuoden varainhankintateko

Suomen World Visionin ja R-kioskin ärrävesijuoksutempauksen ympärille nivoutunut kampanja on saanut tänään tunnustuksen vuoden varainhankintatekona VaLa Awards 2011 -tilaisuudessa.

Yhteistyökumppanit paransivat ärräjuoksun avulla vesi- ja sanitaatio-oloja Sri Lankan Kalpitiyassa. Tempaus innosti lukuisia suomalaisia mukaan ja kerätyillä varoilla rakentui muun muassa aurinko- ja tuulivoimalla toimiva vedenpuhdistamo.

Kampanjan tavoitteena oli kerätä 50 000 euroa, mutta tavoite ylitettiin 61 prosentilla, kun lahjoitusvaroja kertyi 82 000 euroa. VaLan raadin mukaan vuoden varainhankintatekoa myönnettäessä kiinnitettiin erityistä huomiota luovuuteen, sitoutuneisuuteen ja tuloksellisuuteen.

Osallisuutta ja intoa Suomessa ja Sri Lankassa

- Puhdistamo pumppaa vettä kaikille, mikä on lisännyt tasa-arvoa kylässä. Köyhimmätkin perheet saavat nyt puhdasta juomavettä. Lasten koulunkäynti on lisääntynyt merkittävästi ja naisilla jää aikaa muihin töihin, kertoo Suomen World Visionin toiminnanjohtaja Tiina Saukko.

Ärrävesijuoksussa kesällä 2010 ympäri Suomea kiersi vapaaehtoisvoimin viisi vesikanisteria. R-kioski lahjoitti 100 euroa jokaisesta uudesta kioskista, jossa kanisteri vieraili. Kampanjaan oli liitetty myös muita lahjoittamisen muotoja.

Vesikanistereita intoutuivat kantamaan kaikenikäiset joko yksin tai porukalla, ja puhtaan veden tarve Sri Lankassa sai näkyvyyttä Suomessa. Osallistujat kokivat yllättävän raskaana vedenkannon, joka on usein keskeinen osa kehitysmaiden lasten ja naisten arkea.

- R-kioski haluaa kantaa vastuuta toimimalla avunkeräämisen mahdollistajana esimerkiksi laajan kioskiverkoston avulla. Toimimalla yhdessä asiakkaidemme kanssa hyvän asian puolesta voidaan saavuttaa merkittäviä tuloksia. Ärrävesijuoksu ja tuki myydystä vedestä ovat hyvä osoitus joukon voimasta. Iloitsemme lahjoituksen aikaansaamista näkyvistä tuloksista, kertoo ketjujohtaja Teemu Rissanen.

Lisätiedot:

Tiina Saukko
toiminnanjohtaja
Suomen World Vision
puh. 040 509 5909
tiina.saukko@worldvision.fi

Teemu Rissanen
ketjujohtaja
R-kioski
puh. 09 852 8309
teemu.rissanen@r-kioski.fi


Kuvapyynnöt:
(mm. vesijuoksutempauksista eri paikkakunnilta)

Krista Lamminen
tiedottaja
Suomen World Vision
puh. 043 211 3710
krista.lamminen@worldvision.fi