Yhteistyötä Rajnandgaonin kummilapsihankkeessa

Työ Intiassa Rajnandgaonin kummilapsihankkeessa on käynnistynyt ripeästi, vaikka pitkän tähtäimen suunnittelua ja kartoitustyötä vielä jatketaan. Paikallishallinto on ottanut World Visionin hyvin vastaan ja yhteistyö on laajaa. Monissa kylissä on hankkeen alkajaisiksi toteutettu konkreettisia parannuksia, jotka auttavat lapsia ja heidän perheitään. Jatkossa työ keskittyy enemmän koulutukseen, terveyteen, toimeentulon parantamiseen ja paikallisten ryhmien tietotaidon ja järjestäytymisen vahvistamiseen.

Arlan kyläläiset kehuivat päällystettyjä katuja, lastentarhan kunnostamista ja käymälöiden rakentamista. Katupinnan kovettaminen helpottaa liikkumista monsuunin aikaan ja parantaa puhtautta. Kunnostukseen ovat osallistuneet niin kyläläiset itse kuin World Vision ja paikallishallinto.

Vanhemmat ja lastentarhan opettaja ovat tyytyväisiä kauniiseen tilaan, jossa 32 alle kouluikäistä lasta saa päivittäin parin tunnin ajan leikkiä ohjaajan valvonnassa. Päivään kuuluu myös opetushetki ja ravitseva lounas. Vastaavia lastentarhoja on rakennettu yhteistyössä viranomaisten kanssa moniin kyliin.


Arlassa 65 perheelle on yhteistuumin rakennettu käymälä kodin yhteyteen. Alun perin suunniteltiin 20 käymälän rakentamista, mutta perheet olivat valmiit kustantamaan puolet kuluista, joten määrä yli kolminkertaistui. Toisen puolen kustannuksista maksoi World Vision ja paikallishallinto yhdessä. Erityisesti naiset ja lapset ovat ottaneet käymälät käyttöönsä, sillä heille tarpeiden tekeminen luontoon oli vaivalloista. Varsinkin sadekautena ulosteet levisivät ympäriinsä ja epäsiisteyden lisäksi levittivät tauteja. Tilanne on nyt huomattavasti parantunut.

World Visionin kylätyöntekijät ovat jo parin vuoden ajan asuneet Rajnandgaonin kylissä ja luoneet yhteistyösuhteita paikallishallintoon, naisryhmiin, miehiin, opettajiin, lapsiin, jne. On tärkeää, että voimavarat yhdistetään ja että kaikkien ideat tulevat yhteiseen käyttöön. Alueella on useita yhteistyöryhmiä, joiden toiminta on vilkastunut World Visionin hankkeen vaikutuksesta. Ryhmien toimintakykyä alueen kehittämiseksi on tarkoitus vahvistaa, jotta työ lasten elinolojen parantamiseksi olisi alusta lähtien paikallisissa käsissä.

Teksti ja kuvat:
Anne Pönni,
hankevierailulla Rajnandgaonissa helmikuussa 2007

Lue lisää Rajnandgaonin kummilapsihankkeesta
Ryhdy kummiksi intialaiselle lapselle


Lisätietoja:
Suomen World Vision Asiakaspalvelu
asiakaspalvelu@worldvision.fi
(09) 681 8300