Yli 3,5 miljoonaa lasta kärsii vakavasta aliravitsemuksesta Itä-Afrikassa

Kymmenien tuhansien lasten arvioidaan kuolevan nälkään, ellei kansainvälinen apu tavoita heitä ajoissa. 
 
Kaikkiaan yli 22 miljoonaa ihmistä tarvitsee välitöntä hätäapua Itä-Afrikan alueella. Kriisi koskettaa Somaliaa, Keniaa, Etiopiaa ja Etelä-Sudania. Etelä-Sudanissa arviolta 100 000 ihmistä uhkaa nälkäkuolema.
 
Kriisin taustalla on paitsi kuivuus, myös konfliktit ja poliittinen epävakaus.
 
- Lasten tilanne tuntuu lohduttomalta. Nälkäkriisi ajaa ihmisiä pois kodeistaan jopa konfliktialueille. Tämä asettaa lapset alttiiksi väkivallalle ja monenlaiselle hyväksikäytölle, toteaa Suomen World Visionin humanitaarisen avun päällikkö Miikka Niskanen.
 
Kun perhe lähtee liikkeelle, myös lasten koulunkäynti keskeytyy. Itä-Afrikan tilanne on ollut vaikea jo pitkään, ja alueella on nyt arviolta 3,3 miljoonaa pakolaista.
 
World Visionin humanitaarinen operaatio keskittyy auttamaan kaikista heikoimmassa asemassa olevia perheitä. Hätäapuna jaetaan muun muassa ruokaa ja puhdasta vettä. Lisäksi World Vision keskittyy lastensuojeluun ja ylläpitää alueella toimivia liikkuvia terveysklinikoita.
 
- Tilanne on pahentunut nopeasti. Tarve lisärahoitukselle on suuri, jotta vältytään uhkaavalta katastrofilta, Niskanen sanoo.
 
World Visionilla on käynnissä avustusohjelmia kaikissa neljässä maassa. Ruokapula koskettaa yli 61 000 World Visionin kummilasta.
 
Suomen World Vision on avannut katastrofikeräyksen Itä-Afrikan nälkäkriisistä kärsivien lasten ja aikuisten auttamiseksi.
 
Voit auttaa kauttamme:
 
Lahjoita 10 euroa. Lähetä tekstiviesti AUTAN numeroon 16499
Lahjoita 20 euroa. Soita numeroon 0600 558899
 
Suomen World Visionin keräystili: FI3280001570768136, viitenumero 253349
 
 
Lisätiedot:
 
Miikka Niskanen
Humanitaarisen avun päällikkö, Suomen World Vision
043 211 3187
miikka.niskanen@worldvision.fi
 
Haastattelupyynnöt ja kuvat:
 
Anna Pollari
Viestintäpäällikkö, Suomen World Vision
040 515 4592
anna.pollari@worldvision.fi