Yritykset mukaan pelastamaan maailmaa

Tiina Saukko herätteli syyskuisessa Nordic Business Forumissa yrittäjiä mukaan auttamaan maailman köyhiä yhteisöjä.

Suomen World Vision lanseerasi uuden Weconomy Start - innovaatio-ohjelman Jyväskylässä Nordic Business Forumissa. Weconomy Startissa yritykset pääsevät ideoimaan liiketoimintaa, jonka tarkoituksena on maailman köyhien yhteisöjen elinolojen parantaminen.

– Voimme tuoda samaan aikaan hyvinvointia sekä maailman lapsille että suomalaiselle kansantaloudelle. Tästä on kysymys Weconomyssa. Meillä on Suomessa mielettömän kovaa osaamista, jota tarvitaan myös sosiaalisten ongelmien ratkaisemiseen kehitysmaissa, Tiina Saukko sanoi yli 2300 bisnesammattilaiselle.

Aluksi 15 yritystä

Weconomy Startissa on jo kolme yritystä mukana eri rooleissa: AppCampus, Earth House ja Human Security Finland. Tammikuussa alkavaan lähes vuoden kestävään ohjelmaan pääsee aluksi mukaan 15 yritystä, joilla on osaamista ja halua kehittää köyhille alueille soveltuvia tuotteita ja palveluita yhdessä vähävaraisten ihmisten kanssa.

Weconomy Start toteutuu yhteistyössä Finpron ja Aalto-yliopiston kanssa. Tekes on myöntänyt hankkeelle tutkimus- ja kehittämisrahoituksen. Weconomy Startin taustalla on Base of the Pyramid (BOP) -ajattelu, jonka päämääränä on edistää sekä köyhiä yhteisöjä että yrityksiä hyödyttäviä kestäviä innovaatioita ja vastuullista liiketoimintaa vähävaraisilla markkinoilla.

– Haluamme yhdessä Intian ja Sri Lankan World Visionien kanssa aikaansaada kehitysvaikutuksia innovaatioiden kautta. Hyvä tapa auttaa maailman köyhiä on kehittää yhdessä heidän kanssaan tuotteita ja palveluja, jotka voivat ratkaista esimerkiksi puhtaaseen veteen, jätteidenkäsittelyyn, energiaan, maatalouteen tai viestintään liittyviä haasteita, Suomen World Visionin innovaatiojohtaja Juha-Erkki Mäntyniemi tiivistää.

Teksti: Nina Hyyppä ja Tiina Lappalainen

Lisätietoa: weconomy.fi