close

This option is currently not available

Close close
Poika hymyilee kameralle, ympärillä koulukavereita koulun tarjoamalla aterialla Kambodzassa.

Terveys ja ravinto

Jokaisella lapsella on oikeus kasvaa vahvana ja terveenä.

Miljoonat lapset kärsivät sairauksista, jotka olisi helppo ehkäistä tai hoitaa. Likainen juomavesi aiheuttaa ripulia ja muita tauteja. Yksipuolinen ja vähäinen ruokavalio johtaa aliravitsemukseen. Aliravituilla lapsilla on korkeampi riski kuolla esimerkiksi malariaan ja keuhkokuumeeseen. Lähes puolet alle viisivuotiaiden lasten kuolemista liittyy puutteelliseen ravitsemukseen.

Autamme perheitä tuottamaan enemmän ja monipuolisempaa ruokaa. Tarjoamme viljelykoulutusta ja edistämme ekologista viljelyä. Ohjaamme aliravitut lapset hoitoon ja tuemme toipumista. Koulutamme terveysvapaaehtoisia, jotka opastavat miten sairauksia voi ehkäistä ja hoitaa. Ohjaamme ihmisiä terveystarkastuksiin ja rokotettavaksi. Järjestämme ravitsemus- ja terveyskoulutuksia. Rohkaisemme odottavia äitejä käymään raskaudenajan seurannassa ja synnyttämään kodin sijasta klinikalla. Kannustamme tähän muun muassa jakamalla äitiyspakkauksia. Teemme yhdessä yhteisöjen kanssa vaikuttamistyötä, jotta ihmiset saisivat heille kuuluvat terveydenhuoltopalvelut kotiseudulleen.

Terveystyömme kiteytyy kolmen teeman ympärille: hyvä ravitsemus, tulehduksilta ja sairauksilta suojautuminen ja terveydenhoitopalvelujen saavutettavuus.

Kaksi naista Kongon demokraattisesta tasavallasta pitävät vauvoja sylisään ja kävelevät terveyskeskuksessa.

Vuodesta 2010 lähtien 89 % hoitamistamme vakavasti aliravituista lapsista on toipunut täysin.

Jokaisella lapsella on oikeus kasvaa terveenä

Terveet lapset jaksavat leikkiä ja opiskella. Vahvistamme perheiden ruokaturvaa, koulutamme monipuolisesta ravinnosta ja terveydenhoidosta, vahvistamme paikallisia terveyspalveluja ja järjestämme hygieniakoulutusta.

Lahjoittajiemme tuella:

Taistele kanssamme lasten aliravitsemusta vastaan

Yhdenkään lapsen ei tulisi mennä nukkumaan nälkäisenä. Kummien tuella teemme monipuolista terveystyötä, jotta lapset saisivat kasvaa vahvoina ja terveinä.

Kummina autat kummilapsesi lisäksi neljä muuta lasta

Kummien tuella Brendahin kotikylästä saa nyt puhdasta vettä ja kylän terveysasema tarjoaa hoitoa ja neuvontaa.

Lue lisää työstämme: