close

This option is currently not available

Close close
Hoshangabadin aluekehitysohjelman johtaja Sanal Praveen Pawar poseeraa alueen nuorten kanssa

Hoshangabadin vuosikirje 2022

Kiitos, että tuet kotiseutuani Hoshangabadia

”Kiitos sitoutuneesta tuestasi myös pandemian keskellä. Avullasi olemme voineet huolehtia lapsista tänä vaikeana ja haastavana aikana.”

-Sanal Praveen Pawar, Hoshangabadin aluekehitysohjelman johtaja

Tuellasi voimme muuttaa lasten elämää

  • 1292 äitiä, joilla oli alipainoisia alle 5-vuotiata lapsia, oppi valmistamaan ravitsevaa ruokaa. Tämän ansiosta lasten paino lähti nousuun ja heidän vointinsa parani.
  • 4024 lasta toimi aktiivisesti lasten ryhmissä. Ryhmät auttoivat lapsia hauskalla ja lapsille sopivalla tavalla ymmärtämään lastenoikeuksia ja suojelemaan itseään ja toisiaan kaltoinkohtelulta.

Maavertailu Intia vs. Suomi

(Lähde: UNDP, 2020)

Alle 5-vuotiaiden kuolleisuus (1000 syntynyttä lasta kohti): 

Suomi 1,7 lasta
Intia 36,6 lasta

Koulunkäynnin kesto vuosina (keskiarvo):

Suomi 12,8 vuotta
Intia 6,5 vuotta

Ihmisiä, jotka elävät alle 1,90 dollarilla/päivä:

Suomi 0,1 %
Intia 21,2 %

”Kotiseudullani nuoret tytöt joutuvat usein keskeyttämään koulun ja menemään naimisiin hyvin nuorena. Elämäntaitojen tunneilla sain itsevarmuutta ja uskalsin pitää puoliani, jotta voin jatkaa opiskelua, urheilla ja tavoitella unelmiani.” Vinita, 16 vuotta, kuvassa punaisessa puserossa palkinto kädessä.

Vinita poseeraa muiden seudun asukkaiden kanssa, palkinto kädessä.

Lapset ja perheet täällä

  • 243 perhettä, jotka menettivät elinkeinonsa koronapandemian takia, saivat tukea aloittaakseen tai käynnistääkseen uudelleen pienyritystoimintaa. Tämän avulla he voivat ansaita elantoa ja huolehtia lapsistaan.
  • 1536 lasta suoritti loppuun elämäntaitojen koulutuksen. Koulutuksessa he saivat uusia taitoja ja itsevarmuutta tulevaisuutta varten ja oppivat, miten tärkeä merkitys perheellä on.

Opetan lapsille, miten tärkeää opiskelu on

”Vanhempani ovat köyhiä maanviljelijöitä eikä heillä ollut varaa maksaa lukio-opintojani” kertoo 18-vuotias Rajdeep (alla olevassa kuvassa seisomassa kolmantena vasemmalta). ”He tarvitsivat apuani pelloilla.”

Kummien tuella oli tässä kohtaa suuri merkitys. ”Olen oppinut niin paljon osallistuttuani World Visionin toimintaan. Minua rohkaistiin asettamaan tavoitteita elämässäni. Sain itsevarmuutta ja opin uutta. Se auttoi minua ilmoittautumaan valtion ylläpitämään ilmaiseen englanninkielen ja tietotekniikan koulutukseen. Valmistuttuani sain töitä.”

”Nyt voin osallistua perheeni elättämiseen. Ja vapaa-ajallani opetan lapsille, miten tärkeää opiskelu on paremman tulevaisuuden kannalta. World Vision on muuttanut monen kaltaiseni nuoren elämää kotiseudullani.”

Rajdeep poseeraa alueen muiden nuorten miesten ja poikien kanssa.
Mamta istuu maton päällä muiden seudun äitien ja lasten kanssa, ruokaa edessään.
”Olen oppinut käyttämään paikallisia raaka-aineita valmistaakseni ravitsevia aterioita lapsilleni. Nyt he ovat terveitä ja hyvinvoivia.” Mamta, äiti kuvassa takana oikealla lapsi sylissään

Tässä olemme nyt

Aikajana työstämme Hoshangabadissa. Olemme nyt vaiheessa "Vastuun kantaminen", joka kestää vuoteen 2025 asti.