close

This option is currently not available

Close close
Santukin aluekehitysohjelman johtaja SamOuern Chan poseeraa alueen lasten kanssa

Santukin vuosikirje 2022

Kiitos, että tuet kotiseutuani Santukia

”Kiitos hienosta panoksestasi lasten elämän parantamiseen Santukissa. Sinun rakkautesi ja huolenpitosi ansiosta lapset saavat parempaa ruokaa, ovat turvassa ja rakentavat valoisampaa tulevaisuutta.”

-SamOuern Chan, Santukin aluekehitysohjelman johtaja

Tuellasi voimme muuttaa lasten elämää

  • 430 tukemme piirissä olevaa vanhempaa oppi myönteisiä tapoja kasvattaa lapsia ilman psyykkistä ja fyysistä kuritusta. Näin lapset voivat elää turvassa ilman kaltoinkohtelua.
  • 442 lasta oppi hauskalla, lapsille sopivalla tavalla, mitä on lastensuojelu ja lastenoikeudet. Nyt lapset osaavat suojella itseään ja toisiaan kaltoinkohtelulta.

Maavertailu Kambodza vs. Suomi

(Lähde: UNDP, 2020)

Alle 5 vuotiaiden lasten kuolleisuus (1000 synnytystä kohti):

Suomi 1,7
Kambodza 28

Kouluvuosien määrä:

Suomi 12,8 vuotta
Kambodza 5 vuotta

Puhtaan veden saatavuus:

Suomi 100 %
Kambodza 26 %

”Ennen pesin käteni ilman saippuaa. Osallistuin hygieniaopastukseen ja opin, miten ja milloin käsiä on pestävä. Nyt osaan opettaa kotiseutuni lapsille, kuinka kädet pestään huolellisesti. ” Lekhena, 12 vuotta, edessä vasemmalla

Lekhena pesemässä kädet. Hänen takana jonottavat muut lapset.

Lapset ja perheet täällä

  • 4097 aikuista ja lasta sai opetusta hyvästä hygieniasta ja sanitaatiosta. He oppivat pesemään kädet huolellisesti ja huolehtimaan puhtaudesta suojellakseen itseään ja toisiaan tarttuvilta taudeilta.
  • 51 terveysvapaaehtoistamme järjesti tiedotustilaisuuksia, joissa käsiteltiin pienten lasten ja heidän vanhempiensa kohtaamia terveyshuolia. Vanhempia rohkaistiin antamaan lapsille tarvittavia rokotuksia.

Olen saanut itsevarmuutta puhuakseni lasten puolesta

”Olin niin ujo, etten halunnut mennä lastenkerhoon” kertoo 14-vuotias Soknan (alla olevassa kuvassa seisomassa). ”Ajattelin, että kerho ei ole minua varten, koska en viihtynyt muiden seurassa ja minulla ei ollut haaveita tulevaisuudesta. En tiennyt, että voisin olla mukana parantamassa kotiseutuni lasten elämää.”

Sinun ja muiden kummien tuella saatoimme rohkaista Soknania mukaan lastenkerhojen toimintaan. Hän oppi ilmaisemaan itseään, käyttämään luovuuttaan ja jopa ohjaamaan muita lapsia kerhossa. Hänen elämänsä muuttui.

”Olen saanut itsevarmuutta puhuakseni itseni ja muiden lasten puolesta” Soknan sanoo. ”Opetan lapsille kaksi tuntia päivässä khmerin kieltä, matematiikkaa ja kerron lasten oikeuksista. Kerhonohjaajana minusta on tullut oman kyläni roolimalli.”

Soknan seisoo luokkansa keskellä, auki oleva kirja kädessään, ja hymyilee kameralle.
Souphoin istuu pöydän ääressä kirjoittamassa kolmen muun lapsen kanssa,
”Opittuani, mitä lastensuojelu on, osaan huolehtia omasta turvallisuudestani ja tiedän, mistä saan tukea tarvittaessa.” Souphoin, 13 vuotta, kuvassa oikealla

Tässä olemme nyt

Aikajana työstämme Santukissa. Olemme nyt vaiheessa "Yhteistyön rakentaminen", joka kestää noin 5 vuotta