close

This option is currently not available

Close close
Kirewa-Nabuyogan aluekehitysohjelman johtaja Betty Alungat poseeraa lasten ja nuorten kanssa

Kirewa-Nabuyogan vuosikirje 2022

Kiitos, että tuet kotiseutuani Kirewa-Nabuyogaa

”Kiitos sitoutuneesta tuestasi kummilapsellesi ja muille alueemme asukkaille, erityisesti koronapandemian haasteiden aikana. World Visionin työ alueellamme päättyy ensi vuonna 2023. Sinun ansiostasi lapsilla ja perheillä on edessään valoisampi tulevaisuus.”

-Betty Alungat, Kirewa-Nabuyogan aluekehitysohjelman johtaja

Tuellasi voimme muuttaa lasten elämää

  • 92% alueen lapsista kokee olonsa turvalliseksi kotona myönteisempien ja rauhallisempien perhe- ja naapurisuhteiden ansiosta.
  • 240 maanviljelijää oppi ilmastokestäviä viljelytapoja. Tämä auttaa heitä turvaamaan viljelymahdollisuuksia ja viljelystä saatavia tuloja pitkällä aikavälillä ja he voivat huolehtia lapsistaan paremmin.

Maavertailu Uganda vs. Suomi

(Lähde: UNDP, 2020)

Koulunkäynnin kesto vuosina (keskiarvo):

Suomi 12,8 vuotta
Uganda 6,2 vuotta

Ihmisiä, jotka elävät alle 1,90 dollarilla/päivä:

Suomi 0,1 %
Uganda 41,7 %

Puhtaan veden saatavuus:

Suomi 100 %
Uganda 7 %

”Perheelläni ei ollut tarpeeksi ruokaa, koska paikallisista siemenistä kasvoi niukasti satoa. Meillä oli vain vähän syötävää eikä mitään myytävää. Nyt kotiseutuni viljelijät ovat saaneet parempilaatuisia siemeniä ja perheeni voi ansaita paremman toimeentulon.” Mercy, 16 vuotta, kuvassa vasemmalla

Mercy poseeraa viljasäkeillä perheensä kanssa

Lapset ja perheet täällä

  • 52 vammaista lasta sai pyörätuolin, jonka ansiosta heillä on vapaus liikkua, käydä koulua ja osallistua kotiseutunsa elämään.
  • 253 koulun keskeyttänyttä nuorta koulutettiin valmistamaan kosmetiikkaa, saippua ja kenkiä. Nyt heillä on taidot, joiden avulla he voivat ansaita elantonsa.

Elämäni on muuttunut

”Jouduin keskeyttämään koulun, koska vanhemmillani ei ollut varaa koulumaksuihin ja tarvikkeisiin” kertoo 18-vuotias James (alla olevassa kuvassa oikealla). ”Tein töitä toisten puutarhoissa ja ansaitsin vähän rahaa. Olin turhautunut, koska tulevaisuus näytti toivottomalta. Tunsin itseni surulliseksi ystävieni jatkaessa koulunkäyntiä.”

Sinun ja muiden kummien tuella saatoimme rohkaista Jamesia hankkimaan ammattitaitoja. Hän ryhtyi opettelemaan hitsausta ja metallitöitä. James oli niin taitava oppilas, että hän sai töitä opettajansa yrityksestä. Hankkimillaan rahoilla James osti vuohia, joita hän kasvattaa saadakseen lisätuloja.

”Voin nyt ostaa koulutarvikkeita sisaruksilleni ja auttaa perhettäni hankkimalla ruokaa” James kertoo. ”Opetan taitojani myös muille. Elämäni on muuttunut täysin.”

James poseeraa kahden sisaruksensa sekä kolmen vuohen kanssa.
Valentino ja hänen kolme ystävää poseeraavat valmistamiensa kenkien kanssa.
”Kun koulut suljettiin koronapandemian vuoksi, me maleksimme ympäriinsä ilman mitään tekemistä. Sitten opimme valmistamaan kenkiä ja koruja.” Valentino, 15 vuotta, kuvassa toinen oikealta

Tässä olemme nyt

Aikajana työstämme Kirewa-Nabuyogassa. Olemme nyt vaiheessa "Vastuun kantaminen".