close

This option is currently not available

Close close
Lalogi-Lakwanan lapsia poseeraa aluekehitysohjelman johtajan Evelyn Akellon kanssa

Lalogi-Lakwanan vuosikirje 2022

Kiitos, että tuet kotiseutuani Lalogi-Lakwanaa

”Rakas kummi, kiitos sitoutuneesta tuestasi kummilapsellesi. Huolimatta koronapandemian aiheuttamista haasteista sinun ystävällisyytesi ansiosta lasten elämä täällä paranee edelleen.”

-Evelyn Akello, Lalogi-Lakwanan aluekehitysohjelman johtaja

Tuellasi voimme muuttaa lasten elämää

  • 1981 äärimmäisessä köyhyydessä elävien perheiden jäsentä on liittynyt säästöryhmiin. Ryhmien tuella he voivat säästää rahaa ja saada pieniä lainoja, joiden avulla he voivat kehittää toimeentuloaan ja huolehtia lapsistaan paremmin.
  • 12 uutta lastenkerhoa aloitti toimintansa koulujen yhteydessä. Kerhoissa lapset oppivat puhtaan veden, hyvän hygienian ja sanitaation merkityksestä, minkä avulla yhä useammat lapset voivat pysyä terveinä ja suojella itseään tarttuvilta taudeilta.

Maavertailu Uganda vs. Suomi

(Lähde: UNDP, 2020)

Koulunkäynnin kesto vuosina (keskiarvo):

Suomi 12,8 vuotta
Uganda 6,2 vuotta

Ihmisiä, jotka elävät alle 1,90 dollarilla/päivä:

Suomi 0,1 %
Uganda 41,7 %

Puhtaan veden saatavuus:

Suomi 100 %
Uganda 7 %

Isaac, 8 vuotta, pesemässä kädet

”Meillä ei ollut paikkaa, missä pestä käsiä. World Visionilta opimme, kuinka voimme suojautua koronalta. Rakensimme käsienpesupaikan ja nyt voimme pitää kätemme puhtaina.”

-Isaac, 8 vuotta

Lapset ja perheet täällä

  • 1297 lasta, jotka ovat koulussa 1.-3. luokilla, osallistui lukutaito-ohjelmaamme, mikä auttaa heitä parantamaan lukutaitoaan.
  • 1316 uskonnollisten järjestöjen jäsentä sai koulutusta, kuinka puuttua ongelmiin kuten hiv, AIDS, sukupuolten välinen tasa-arvo, lasten terveys ja lastensuojelu, jotta he voivat käyttää vaikutusvaltaansa lasten asioiden parantamiseen.

Lapseni ovat saaneet lisää painoa päivä päivältä

”Huolehdin yksin seitsemästä lapsestani ja se on ollut vaikeaa” kertoo Grace (alla olevassa kuvassa oikealla). ”Lapseni saivat ruokaa vain kerran päivässä ja söimme aina samaa ruokaa, koska minulla ei ollut rahaa ostaa ravitsevampaa ruokaa.”

Gracen ja lasten elämä on muuttunut. Sinun ja muiden kaltaistesi hyväsydämisten kummien ansiosta Grace ja monet muut perheet ovat oppineet kasvattamaan ravintorikkaampia ruokakasveja.

”Aloitin kylässäni ensimmäisenä kasvattamaan paremmin ravitsevaa bataattia ja rautapitoisempia papuja opittuani, mitkä ravintoaineet ovat tärkeitä lasten kasvun kannalta. Perustin oman puutarhan ja lapseni pitävät niin paljon perunoista. Haluan, että he saavat runsaasti perunoita syödäkseen myös jatkossa.”

Grace kolmen lapsensa kanssa
Reagan-isä poseeraa kahden lapsensa kanssa uuden talonsa edessä.
”Aiemmin meillä oli olkikattoinen talo. Säästöryhmän tuella saatoin säästää riittävästi rahaa ja nyt meillä on turvallisempi koti.” Reagan, isä, kuvassa keskellä.

Tässä olemme nyt

Aikajana työstämme Lalogi-Lakwanassa. Olemme nyt vaiheessa "Yhteistyön rakentaminen", joka kestää noin 3 vuotta