
Ngoswetin vuosikirje 2022
Kiitos, että tuet kotiseutuani Ngoswetia
”Ngoswetin alueen asukkaiden puolesta haluan kiittää sinua tuestasi ja anteliaisuudestasi. Annat lapsillemme syyn hymyillä, koska heidän tulevaisuutensa on nyt valoisampi.”
-Jacklyne Kurui, Ngoswetin aluekehitysohjelman johtaja
Tuellasi voimme muuttaa lasten elämää
- 92 alueen asukasta liittyi jäseneksi säästöryhmiin. Tämä auttaa heitä huolehtimaan lastensa tarpeista nyt ja tulevaisuudessa.
- 1542 nuorta osallistui elämäntaitokoulutuksiimme. Koulutuksissa he oppivat sosiaalisia- ja tunnetaitoja, saivat tietoa lisääntymisterveydestä ja suhtautuvat nyt luottavaisemmin tulevaisuuteen.
Maavertailu Kenia vs. Suomi
(Lähde: UNDP, 2020)
Alle 5 vuotiaiden lasten kuolleisuus (1000 synnytystä kohti):
Suomi 1,7
Kenia 41,1
Kouluvuosien määrä:
Suomi 12,8 vuotta
Kenia 6,6 vuotta
Alle 18 vuotiaiden naisten synnytykset (1000 synnytystä kohti):
Suomi 5.8
Kenia 75
”Jotkut oppilaat arastelivat majoittua koulumme asuntolassa, koska heidän perheillään ei ollut varaa hankkia kunnollisia vuodevaatteita. He tunsivat itsensä ulkopuolisiksi. Saimme asuntolaan uusia patjoja ja nyt kaikilla on nyt puhdas paikka, missä nukkua koulupäivän jälkeen.” Barbara, 13 vuotta, kuvassa kahdeksas vasemmalta.

Lapset ja perheet täällä
- 28 uskonnollista johtajaa ja lasten vanhempaa oppi myönteisiä vanhemmuustaitoja. Tämän ansiosta perheet voivat tarjota lapsilleen turvallisemman kodin, missä lapset tuntevat itsensä rakastetuiksi ja perheväkivalta vähenee.
- 5000 koululaisella on nyt kouluissa saatavilla puhdasta vettä juotavaksi ja käsien pesua varten. Tämän ansiosta yhä harvempi lapsi sairastuu likaisen veden takia. Lapsille jää enemmän aikaa oppimiseen ja leikkimiseen, koska heidän ei tarvitse kantaa vettä.
Meillä on nyt aikaa leikkiin ja oppimiseen
”Aiemmin kannoimme vettä yli kilometrin päässä sijaitsevasta joesta auttaaksemme äitejämme” kertoo 11 vuotias Shanice (alla olevassa kuvassa oikealla). ”Se oli raskasta. Väsyimme ja emme pystyneet kantamaan kovin paljoa vettä kerralla. Meillä ei ollut riittävästi aikaa leikkimiseen ja opiskeluun, koska iltamme ja viikonloppumme kuluivat siihen, että kannoimme vettä tai pesimme pyykkiä joella.”
Sinun ja muiden kummien tuella saatoimme asentaa vesiputken, josta alueen asukkaat saavat vettä lähellä kotiaan. Kasteluveden helpompi saatavuus tarkoittaa myös sitä, että perheet saavat enemmän ruokaa.
”Nyt meillä on aikaa leikkiin ja koulujuttuihin, koska meidän ei tarvitse enää kulkea joelle” Shanice sanoo. ”Meillä on puhdasta juomavettä ja voimme pestä käsiämme tarpeen mukaan, joten pysymme terveempinä.”


Tässä olemme nyt
