close

This option is currently not available

Close close
Pakolaisleirin ilmakuva

Pakolaisleirihanke, Burundi

Budjetti FY22: 620 000€

Alkukeväällä 2022 käynnistynyt hanke Bwagirizan pakolaisleirillä tukee leirin asukkaita puhtaan veden ja kohentuneen sanitaation sekä vahvistuneiden elinkeinomahdollisuuksien, ruokaturvan ja ravitsemuksen kautta.

Unohdettu humanitaarinen kriisi

Burundia on koetellut pitkään humanitaarinen kriisi, joka on ollut huomattavasti alirahoitettu kansainvälisen tuen suhteen. Maan hallituksella ei ole riittävästi mahdollisuuksia suojella pakolaisten tai kotiin palaavien pakolaisten elämää järjestämällä heille kaikkia välttämättömiä palveluja. Myöskään köyhillä vastaanottavilla yhteisöillä ei ole mahdollisuutta auttaa. Etenkin vammaiset pakolaiset ovat erittäin haavoittuvassa asemassa.

Apua pakolaisleirin asukkaille

Työmme tavoitteena on vähentää Bwagirizan pakolaisleirillä asuvien pakolaisten ja vammaisten pakolaisten haavoittuvuutta. Hankeemme auttaa 9 861 pakolaista sekä 2 000 vastaanottavan yhteisön jäsentä. Heistä 1 609 on henkilöitä, joilla on erityistarpeita, mukaan lukien 206 eri tavoin vammaista ihmistä.

Suomen World Visionilla on ollut käynnissä useassa maassa vastaavia vuoden mittaisia hankkeita vuodesta 2014 lähtien. Kokemukset hankkeista ovat hyviä. Niiden seurauksena vammaisiin ihmisiin liittyvä syrjintä on vähentynyt. Hankkeiden myötä vammaiset ihmiset ovat pystyneet osallistumaan tasavertaisesti yhteisönsä toimintaan ja päätöksentekoon.

Muut hankkeemme Afrikassa