Pakolaisleirin ilmakuva

Pakolaisleirihanke, Burundi

Budjetti FY22: 650 000€

Alkukeväällä 2021 käynnistynyt hanke Musasan pakolaisleirillä tukee leirin asukkaita puhtaan veden ja kohentuneen sanitaation sekä vahvistuneiden elinkeinomahdollisuuksien, ruokaturvan ja ravitsemuksen kautta.

Unohdettu humanitaarinen kriisi

Burundia on koetellut pitkään humanitaarinen kriisi, eikä maa ole saanut kansainväliseltä yhteisöltä tarvitsemaansa apua. Kriisin seurauksena hallituksella ei ole mahdollisuuksia suojella pakolaisten tai kotiin palaavien pakolaisten elämää esimerkiksi järjestämällä heille välttämättömiä palveluja. Sosio-poliittisten olosuhteiden vuoksi myöskään vastaanottavilla yhteisöillä ei ole mahdollisuutta auttaa pakolaisia.Etenkin vammaiset pakolaiset ovat erittäin haavoittuvassa asemassa.

Apua pakolaisleirien asukkaille

Työmme tavoitteena on vähentää Musasan pakolaisleirillä asuvien pakolaisten ja vammaisten pakolaisten haavoittuvuutta. Hankeemme auttaa 7 989 pakolaista sekä 2 040 vastaanottavan yhteisön jäsentä. Heistä 1 481 on henkilöitä, joilla on erityistarpeita, mukaan lukien 245 eri tavoin vammaista ihmistä.

Suomen World Visionilla on ollut käynnissä useassa maassa vastaavia vuoden mittaisin hankkeita vuodesta 2014 lähtien. Kokemukset hankkeista ovat hyviä. Hankkeiden seurauksena vammaisiin ihmisiin liittyvä häpeä ja heihin kohdistuva syrjintä on vähentynyt. Hankkeen myötä vammaiset ihmiset ovat pystyneet osallistumaan yhteisönsä toimintaan ja päätöksentekoon.