close

This option is currently not available

Close close
Lapsia Umuravassa poseeraavat kameralle World Visionin paikallisen työntekijän kanssa

Umuravan vuosikirje 2022

Kiitos, että tuet kotiseutuani Umuravaa

”Kiitos sitoutuneesta tuestasi kummilapsellesi ja lapsille Umuravassa. Sinulla on merkittävä rooli heidän elämänsä parantamisessa. Tukesi antaa lapsille uskoa tulevaisuuteen.”

-Aphrodice Muhashyi, Umuravan aluekehitysohjelman johtaja

Tuellasi voimme muuttaa lasten elämää

  • 2463 äärimmäisessä köyhyydessä elävien perheiden jäsentä on liittynyt säästöryhmiin. Ryhmien tuella he voivat säästää rahaa ja saada pieniä lainoja, joiden avulla he voivat kehittää toimeentuloaan ja huolehtia lapsistaan paremmin.
  • 120 vanhempaa oppi myönteisiä vanhemmuustaitoja, kuten kuinka kasvattaa lapsia ilman fyysistä ja psyykkistä kurittamista. Tämä auttaa suojelemaan lapsia kaltoinkohtelulta.

Maavertailu Ruanda vs. Suomi

(Lähde: UNDP, 2020) 

Koulunkäynnin kesto vuosina (keskiarvo):

Suomi 12,8 vuotta
Ruanda 4,4 vuotta

Ihmisiä, jotka elävät alle 1,90 dollarilla/päivä:

Suomi 0,1 % väestöstä
Ruanda 55,5 % väestöstä

Alle 18-vuotiaiden synnytykset (1000 synnytystä kohti): 

Suomi 5,8 %
Ruanda 39.1 %

Eric tyttärensä kanssa

”Minulla ei ollut aiemmin varaa ruokaan, koulukirjoihin eikä perheeni sairasvakuutukseen. Opittuani viljelemään ja myymään vihanneksia, pystyn ruokkimaan lapseni ja lähettämään heidät kouluun”

-Eric, isä, kuvassa oikealla

Lapset ja perheet täällä

  • 2851 lapsella on nyt saatavilla turvallista ja puhdasta juomavettä koulussaan. Näin yhä harvempi lapsi sairastuu likaisen juomaveden takia.
  • 6928 1-3 luokilla olevaa koululaista osallistui lukutaito-ohjelmaamme. Tämä auttaa heitä parantamaan lukutaitoaan.

Lapseni ovat saaneet lisää painoa päivä päivältä

”Olin hyvin murheissani, koska kaksoseni Elie ja Eliane olivat aliravittuja” kertoo Pascasie (alla olevassa kuvassa seisomassa oikealla). ”Ei ollut helppoa rintaruokita heitä molempia enkä tiennyt, kuinka tarjota heille monipuolista ruokaa. Lapseni olivat nälästä heikkoja.”

Sinun ja muiden kummien ansiosta Pascasie ja hänen kaksosensa saivat tarvitsemaansa tukea. Alueen terveysvapaaehtoinen aloitti seuraamaan kaksosten kasvua ja opettamaan Pascasielle hyvään ravitsemukseen ja hygieniaan liittyviä asioita. Pascasie oppi valmistamaan lapsilleen ravitsevia aterioita paikallisista raaka-aineist. Pian Elie ja Eliane alkoivat vahvistua.

”Lapseni ovat saaneet lisää painoa päivä päivältä” hän sanoo. ”Nyt he ovat terveitä ja voivat hyvin. Olen niin kiitollinen.”

Pascasie lapsensa kanssa
Pascasie (kuvassa seisomassa oikealla)
Olivia, 11 vuotta pesemässä kädet
”Nyt meillä on parempi käsienpesupaikka koulussa, minkä avulla voimme torjua koronaa ja muita tarttuvia tauteja.” Olivia, 11 vuotta, kuvassa etummaisena.

Tässä olemme nyt

Aikajana työstämme Umuravassa. Olemme nyt vaiheessa "Yhteistyön rakentaminen", joka kestää noin 5 vuotta