close

This option is currently not available

Close close
Ukrainalainen lapsi piirtämässä

Protect the Child -projekti Ukrainassa

Hanke tukee lapsia ja perheitä Donetskin ja Dnipron alueilla. Seudulla järjestetään lasten leiritoimintaa 4–17-vuotiaille lapsille ja nuorille. Osittain aktiviteeteissa on mukana myös lasten vanhempia. Leireillä voi harrastaa ja viettää aikaa turvallisessa ympäristössä. Koulutetut ammattilaiset tarjoavat psykososiaalista tukea lapsille ja heidän vanhemmilleen. Perheet saavat myös materiaalista apua, kuten koulutarvikkeita. Avun piirissä on arviolta 3300 lasta ja 1200 vanhempaa.

Lisäksi hankkeen tuella toimitetaan välitöntä hätäapua sitä tarvitseville perheille sekä varmistetaan, että autismin kirjolla olevien lasten tukikeskus voi jatkaa toimintaansa alueella.

Protect the Child -projekti rahoitetaan keväällä Ylen kanavilla järjestetyn Apua Ukrainaan -konsertin tuotoilla. Lahjoitustuotot jaettiin kolmen mukana olleen avustusjärjestön kesken. Ne käytetään lasten, nuorten ja perheiden auttamiseen Ukrainassa ja sen lähialueilla.

Apua Ukrainaan – Suuri tukikonsertti 2 -konsertin järjestivät yhteistyössä Yle, Suomen World Vision, Plan International Suomi sekä Pelastakaa Lapset. Konsertissa esiintyivät muun muassa KUUMAA, Erin, Sanni, Laura Voutilainen, Toni Wirtanen sekä World Visionin pitkäaikainen puolestapuhuja ja kummi Jannika B.

Lue lisää: