close

This option is currently not available

Close close
Renacerin aluekehitysohjelman johtaja Guillermo Salcedo poseeraa alueen lasten kanssa.

Renacerin vuosikirje 2022

Kiitos, että tuet kotiseutuani Renaceria

”Kiitos tuestasi kummilapsellesi ja muille haavoittuvimmassa asemassa oleville lapsille yhteisössämme. Myötätunto, jota osoitat avun tarpeessa oleville, on arvokas esimerkki meille kaikille.”

-Guillermo Salcedo, Renacerin aluekehitysohjelman johtaja

Tuellasi voimme muuttaa lasten elämää

  • 2173 henkilöä sai hätäapuna ruokatarvikkeita, jotta perheet pystyivät ruokkimaan lapsensa.
  • 300 lasta ja huoltajaa sai koulutarvikkeita tai opastusta koronapandemian aikana, jotta lapset pystyivät jatkamaan opiskelua kotona.

Maavertailu Peru vs. Suomi

(Lähde: UNDP, 2020)

Alle 5 vuotiaiden lasten kuolleisuus (1000 synnytystä kohti):

Suomi 1,7
Peru 14,3

Bruttokansantulo per henkilö:

Suomi 48,511$
Peru 12,252$

Alle 18 vuotiaiden naisten synnytykset (1000 synnytystä kohti):

Suomi 5,8
Peru 56,9

”Meillä ei ollut juurikaan tuloja pandemian aikana, joten World Visionin antamat koulutarvikket auttoivat meitä paljon. Nyt lapsillani on kaikki tarvittavat välineet koulunkäyntiä varten.” Susana, äiti, kuvassa keskellä.

Susana lastensa kanssa

Lapset ja perheet täällä

  • 52 opettajaa osallistui lukutaitokoulutukseemme, missä he oppivat uusia menetelmiä, joilla opettaa lapsia lukemaan.
  • 50 ohjelmaamme osallistunutta vanhempaa oppi ymmärtämään, miksi fyysinen ja psyykkinen kurittaminen on vahingollista. He osaavat kasvattaa lapsia myönteisillä tavoilla ja suojella heitä kaltoinkohtelulta.

Elämäni on muuttunut

”Olen neljänneksi vanhin perheeni seitsemästä lapsesta. Perheeni ansaitsee toimeentulonsa viljelemällä maata” kertoo 17-vuotias Juan (alla olevassa kuvassa oikealla). ”Pääasiassa viljelemme kvinoaa. Viimeinen vuosi on ollut vaikea. Satoa oli hankalaa myydä, koska torit olivat suljettuja. Lisäksi äitini sairastui.”

Sinun ja muiden kummien tuella autoimme Juanin koulua aloittamaan yritys- ja ammatinvalintatoiminnan, jonka kautta nuoret voivat saada työharjoittelupaikkoja opetellakseen esimerkiksi ruoanlaittoa ja leivontaa.

”Olen iloinen, että olen voinut opetella ammatillisia taitoja ja saanut neuvoja aloittaakseni oman yrityksen. Tämä on hieno mahdollisuus ja antaa toivoa. Aion aloittaa oman leipomon, jossa käytän paikallisia raaka-aineita, kuten kvinoaa. Ansaitsemillani tuloilla aion rahoittaa sosiaalia-alan opintoja yliopistossa.”

Juan ja kolme muuta opiskelijaa poseeraavat pellillisen leipää kanssa.
Primitiva poseeraa kanojensa kanssa.
”World Visionin avulla olen löytänyt vahvuuteni ja tehnyt yrityssuunnitelman. Tunnen olevani valmiimpi elämää varten.” Primitiva, 16 vuotta

Tässä olemme nyt

Aikajana työstämme Renacerissa. Olemme nyt vaiheessa "Vastuun kantaminen", joka kestää vuoteen 2025 asti.