Kolme honduralaista lasta katsovat ikkunasta ulos kohti kameraa.

San Pedro Sula, Honduras

San Pedro Sula on Hondurasin taloudellinen keskus, ja yli 60 % maan BKT:stä tuotetaan kaupungissa tai sen ympäröivillä alueilla. Se on kauttakulkukeskus, jonka matkailuala kasvaa jatkuvasti.

Kaupunkien laitamilla asuu perheitä, jotka ovat jääneet San Pedro Sulan tarjoaman varallisuuden ulkopuolelle. Tämä johtuu osittain huumeisiin liittyvästä jengiväkivallasta, joka estää jopa poliisia tulemasta alueelle. Viime vuosina San Pedro Sulassa on ollut korkein murhien määrä maailmassa. San Pedro Sulan asuinalueilla ei ole valtionhallinnon tukea, ihmiset ovat jatkuvan väkivallan kohteena, ja kotitalouksien talous on heikolla pohjalla ja juurtunut laittomaan toimintaan.

Hankkeessa autetaan yli 10 800 tyttöä, poikaa, nuorta ja aikuista viidellä asuinalueella: Armenta, Rio Blanco, La Satélite, La Pradera ja Lomas Del Carmen. Hanke tukee perheitä, asuinalueita ja San Pedro Sulan kuntaa. Nuoria koulutetaan yrittäjiksi ja autetaan työmarkkinoille. Erityisen haavoittuvassa asemassa olevia perheitä autetaan hankkimaan elantoa. Yhteistyössä uskonnollisten johtajien, virkamiesten ja koulutushenkilökunnan kanssa edistetään lastensuojelua ja vahvistetaan yhteisön omia organisaatioita ja yhteenkuuluvuutta. Luodaan kumppanuuksia valtion, yksityisten, voittoa tavoittelemattomien järjestöjen ja tiedotusvälineiden kanssa ja houkutellaan lisää resursseja alueelle.

Tositarinoita Hondurasista