Kenialainen Ian näyttää hymyillen valitsemansa kummin kuvaa kameralle.

Anna lapsen valita

Uusi tapa ryhtyä kummiksi. Seuraava valintatilaisuus Ugandassa 8.12.2023.

Tervetuloa Anna lapsen valita -kummiksi!

Nyt valinta on lasten käsissä. Jotkut lapset ovat odottaneet vuosia, että kummi valitsisi juuri heidät. Nyt on heidän vuoronsa. Täytä lomake ja liitä mukaan kuvasi. Joku kummia odottavista lapsista valitsee juuri sinut.

Kummina sijoitat lapsiin ja puolustat heidän oikeuksiaan eri puolilla maailmaa. Kummiksi pääset 30 eurolla kuukaudessa ja tukesi käytetään koko alueen hyväksi. Kun sinut on valittu, lapsi lähettää sinulle kirjeen ja valokuvan, joista saat tiedon sähköpostiisi.

Järjestämme seuraavan Anna lapsen valita -tilaisuuden 8.12.2023 Pajulessa Ugandassa. Ilmoittaudu mukaan viim. 3.12.2023! Saat tiedon kummilapsestasi 13.12.2023 alkaen.

Mitä tapahtuu valintatilaisuudessa?

Miten se toimii?

Miten Anna lapsen valita -kummius toimii? Katso alta neljä kohtaa.

Kenialainen tyttö katsomassa pyykkinaruilla roikkuvia kummien kuvia.

Valitsin sinut, koska...

Kenialaisia koulutyttöjä

Koko yhteisön huomioivan työskentelytapamme ansiosta 4 muutakin lasta hyötyy kummituestasi.

Maaret Kallio
Keskeistä on, että valinnan tekee lapsi eikä auttaja. On lapsen näkökulmasta tärkeää, että hän pystyy olemaan vaikuttaja ja oman elämänsä edistäjä.

Maaret Kallio

Anna lapsen valita -kummi

Miksi Ian valitsi Päivin kummikseen?

"Valitsin tämän kummin, koska hänellä on niin kaunis hymy. Tykkäsin myös kukista, jotka ovat kuvassa" - Ian, 10, Ngoswet, Kenia

Ian katselee vielä Päivin kuvaa samalla kun kertoo itsestään. "Tykkään käydä koulua ja lukea kirjoja. Nyt luen kirjaa, joka kertoo ruuista. Haluaisin isona lääkäriksi, koska he osaavat parantaa ihmisiä."

Jutustelun lomassa Ianille ja Davidille selviää, että Päivi on lääkäri. Tieto tekee vaikutuksen, sillä Ian joutui vakavaan onnettomuuteen neljävuotiaana. Isä huokaa syvään muistellessaan tapahtunutta. "Pieni Ian kaatui keittiömajassa nuotioon, jossa ruokaa valmistetaan. Vaikka äiti toimi nopeasti, poika ehti saada pahat palovammat."

Perhe asuu korkealla kukkulan laella. Lääkäriin oli melkein mahdotonta päästä, koska tie alas laaksoon on välillä surkeassa kunnossa. "Ian saatiin onneksi hoitoon ja hän parani," isä kertoo.

"Kaikkihan haluamme tulla valituiksi ja nähdyiksi"

Maaret Kallio halusi auttaa kehitysmaiden lapsia ryhtymällä kummiksi aivan uudella tavalla. Siinä lapsi saa itse valita kumminsa.

Marraskuussa 2019 kenialainen Emmanuel, 8, seisoo luokkahuoneessa ja katsoo pyykkinarua, johon on ripustettu suomalaisten ihmisten kuvia. Valitseminen ei ole helppoa. Yhden kuvan kohdalle Emmanuelin katse palaa toistamiseen. Kuvasta katsoo vaalea nainen, joka pitelee kullanväristä koiraa. Emmanuelin kasvoilla käväisee hymy. Hän ottaa pyykkipojasta kiinni ja irrottaa kuvan. Siinä on hänen kumminsa.

Miksi lahjoittaa World Visionille?

Usein kysyttyä

  • Valintatilaisuus on lapsille voimaannuttava ja ikimuistoinen hetki, jossa he pääsevät valitsemaan itselleen kummin. Kummiehdokkaiden kuvat laitetaan esille, ja lapset tulevat huoneeseen yksi kerrallaan valitsemaan itselleen oman kummin. Valintatilaisuuden jälkeen lapset kirjoittavat ensimmäisen kirjeen uudelle kummilleen. 

  • Kummimaksuilla rahoitetaan pitkäjänteistä kehitysyhteistyötä, joka puuttuu köyhyyden syihin ja mahdollistaa pysyvän muutoksen. Edistämme lasten terveyttä, ravitsemusta, koulunkäyntiä ja muita lasten oikeuksia. Koulutamme vanhempia, opettajia ja paikallisia johtajia sekä kannustamme yhteisöä pitämään huolta kaikista lapsistaan. Ohjaamme ihmisiä tunnistamaan omat oikeutensa ja ajamaan niitä yhdessä. Tuemme perheiden toimeentuloa koulutuksella ja pienlainoilla.

  • Jos haluat ryhtyä kummiksi jo tänään ilman odotusta, voit tehdä sen alla olevan linkin kautta valitsemalla itse kummilapsesi tai antamalla meidän valita sinulle pitkään kummia odottaneen lapsen.

    Ryhdy kummiksi jo tänään

  • Kummiutesi on voimassa toistaiseksi. Voit lopettaa kummiutesi koska tahansa. Jos kummilapsesi täyttää18-vuotta tai esim. muuttaa pois hankealueeltamme olemme sinuun yhteydessä, ja voit halutessasi jatkaa kummina toiselle lapselle.

Lue lisää

Ilmoittaudu