Kummina sijoitat lapsen tulevaisuuteen

Kummina aloitat pysyvän muutoksen parempaan. Kun autat yhtä lasta, autat samalla koko yhteisöä. Näet muutoksen vain eurolla päivässä.

close

We are still working on this. This option is not available currently.

Close close
Emmanuel

Ryhdy kummiksi Emmanuel-lapselle tänään!

Uganda
Poika 5 vuotta

Valitse itsellesi sopiva kuukausittainen lahjoitussumma tai syötä haluamasi summa "Muu summa" -kenttään.

Jos valitset kummitukesi maksutavaksi korttimaksun, Apple Payn tai Google Payn, maksut veloittuvat säännöllisesti antamaltasi kortilta. Mikäli maksat ensimmäisen kummimaksusi verkkopankissa tai MobilePaylla, lähetämme sinulle ohjeet e-laskun tilaamiseen.

Minimimaksu on 30€/kk

Näin kummius toimii

Saat viestejä, kuvia ja videoita, joiden avulla voit seurata kummilapsesi elämää ja avun perillemenoa. 

Seuraamme säännöllisesti kummilapsesi hyvinvointia: esimerkiksi sitä, että hän käy koulua ja saa tarvittavat rokotukset. Sinun sijoituksesi ja mahdollinen yhteydenpitosi kertovat lapselle, että hän on tärkeä ja toivot hänelle hyvää. Lue lisää siitä, miten kummius toimii.

Halutessasi voit ryhtyä kummiksi niin, että lapsi saa itse valita sinut kummikseen.

Voit myös ryhtyä kummiksi pakolaisleirin lapselle. Ruandassa sijaitsevan Mugombwan leirin lasten kummiksi voi ryhtyä vain ottamalla suoraan yhteyttä meihin.

Lue kokemuksia kummiudesta.

Kulurakenne

Kulurakenne

Käytämme 73 % varoista kehitysyhteistyöohjelmaan, joka sisältää myös kotimaassa tehtävän vaikuttamistyön lapsen oikeuksien puolesta sekä lahjoittajapalvelut. 21,5 % varoista käyttämme viestintään ja varainhankintaan ja 5,5 % käytämme yleishallintoon.

Suomen World Vision on voittoa tavoittelematon yhdistys, joten kaikki kasvun myötä saadut varat ohjataan avustuskohteisiin tai investoidaan seuraavien vuosien avustusbudjetin kasvattamiseen.

Mihin kummitukesi käytetään?

Kummina sijoitat kummilapsen hyvinvointiin ja samalla hänen kotiseutunsa tulevaisuuteen. Varmistat koulunkäynnin, terveydenhuollon ja ravinnon kummilapselle ja hänen yhteisölleen.
Tukesi avulla poistamme köyhyyden juurisyitä lasten elämästä pysyvästi.

Lahjoituksesi käytetään kummilapsesi koko kotiseudun hyväksi, jotta kaikki alueen lapset ja perheet saavat tasapuolisesti apua.

Lue myös usein kysyttyjä kysymyksiä kummiudesta.

Mitä tapahtuu kummiksi ryhtymisen jälkeen?

Viisi kenialaista koulutyttöä hymyilevät kameralle.

Kummin tuesta hyötyy kummilapsen lisäksi 4 muutakin lasta.

Kummien kokemuksia

Voit lukea lisää kummien kokemuksista täältä »

Susanne
Olen käynyt tapaamassa kummilastani. World Vision auttaa kaikkein köyhimpiä perheitä esimerkiksi opettamalla kasvien viljelyä.

Susanne

kolmen lapsen kummi

Ryhdy kummiksi jo tänään

Joka puolella maailmaa on lapsia, jotka tarvitsevat apuamme. Kummiohjelmiemme ansiosta apu tavoittaa kaikkein heikoimmassa asemassa olevien lasten lisäksi myös heidän perheensä ja yhteisönsä.

Miksi lahjoittaa World Visionille?

6 hyvää syytä ryhtyä kummiksi

Usein kysyttyä kummiudesta

 • Parasta apua ovat kestävät muutokset. Siksi kummitukesi käytetään muutoksiin, jotka koituvat alueen kaikkien lasten hyväksi. Ohjaamme lasten vanhempia kehittämään uusia elinkeinoja. Parannamme kouluopetuksen laatua. Koulutamme asukkaista terveysvapaaehtoisia, jotka neuvovat perheitä hoitamaan lasten aliravitsemusta oikein.  Opetamme alueen asukkaita ajamaan asioitaan, jotta lapset saisivat parempaa terveydenhoitoa ja koulutusta.

  Sinun avullasi uusi sukupolvi saa merkittävästi paremman ponnahduslaudan elämään - terveen lapsuuden, koulutuksen ja voiman asioiden muuttamiseen. Näin asukkaat osaavat parantaa omaa hyvinvointiaan senkin jälkeen, kun World Visionin työ alueella loppuu.

 • Kummilapset ovat muihin alueen lapsiin verrattuna sillä tavalla erityisessä asemassa, että World Vision seuraa heitä ja heidän perheittensä tilannetta säännöllisesti. Työntekijämme tai kouluttamamme vapaaehtoiset vierailevat kummilapsesi kotona kolmen kuukauden välein. Tuolloin seurataan, että kummilapsesi käy koulua, hänen terveydentilansa on hyvä ja hän saa tarvittavat rokotukset. Hänen perheelleen kerrotaan, mihin koulutuksiin ja toimintaryhmiin lapset ja muut perheenjäsenet voivat osallistua. Perhettä myös tarvittaessa ohjataan avun piiriin.

  Kummius merkitsee lisäksi sitä, että kummilapsellasi on ystävä kaukana Suomessa. Lapselle on tärkeää tietää, että on olemassa joku, joka ajattelee häntä. 

  Sinun tukesi ja mahdollinen yhteydenpitosi kertovat, että hän on tärkeä, vaalit lapsuutta ja toivot hänelle hyvää. Se voi olla hänelle uusi ja merkittävä kokemus, sillä hän saattaa asua kulttuurissa, jossa hän ei ole kokenut tätä aikaisemmin. 

  Viesteissäsi voit esimerkiksi kannustaa häntä koulunkäyntiin ja kertoa lapsen vanhemmille, että koulutyö on lapsen tärkein työ.

  Halutessasi voit myös säännöllisen kummimaksusi lisäksi lahjoittaa 100-150 euron rahalahjan, joka käytetään juuri sinun kummilapsesi perheen tilanteen parantamiseen, mahdollisimman käänteentekevällä tavalla. Lue lisää rahalahjasta ja sen vaikutuksista.

 • Kummien tuella parannetaan satojen tuhansien lasten elämää kehitysmaissa.

  Kummilapset ja heidän perheensä elävät äärimmäisessä köyhyydessä. Kummimaksuilla rahoitetaan pitkäjänteistä kehitysyhteistyötä, joka puuttuu köyhyyden syihin ja mahdollistaa pysyvän muutoksen.

  Edistämme lasten terveyttä, ravitsemusta, koulunkäyntiä ja muita lasten oikeuksia. Koulutamme vanhempia, opettajia ja paikallisia johtajia sekä kannustamme yhteisöä pitämään huolta kaikista lapsistaan. Ohjaamme ihmisiä tunnistamaan omat oikeutensa ja ajamaan niitä yhdessä. Tuemme perheiden toimeentuloa koulutuksella ja pienlainoilla.

  Yhden kummin tuesta hyötyy paitsi kummilapsi, myös keskimäärin neljä muuta lasta samalla asuinalueella.

  Jotta saavuttaisimme kestäviä tuloksia, suunnittelemme ja työskentelemmme yhdessä yhteisön kanssa alusta alkaen. Muutoksen voima on paikallisissa ihmisissä.

  Tuloksia syntyy, kuten Intian Ambegaonissa: 
  - Saimme kitkettyä kroonisen aliravitsemuksen alueelta kokonaan. Työmme alkaessa yli puolet lapsista kärsi kroonisesta aliravitsemuksesta.
  - Nykyään lähes kaikilla perheillä Ambegaonissa on kunnollinen vessa. Työmme alkaessa wc oli vain 13 prosentilla kotitalouksista.
  - Työmme alkaessa vain 25 prosenttia lapsista aloitti yläkoulun. Vuonna 2018 kaikki alueen lapset jatkoivat yläkouluun.

 • Kummius ei automaattisesti pääty siihen, kun kummilapsi täyttää 18 vuotta. Tuolloin työntekijämme arvioivat, mikä lapsen tilanne on ja tarvitseeko hän yhä tukeamme. 18-vuotiaalla voi olla yhä peruskoulu kesken, sillä kehitysmaissa lapset saattavat aloittaa koulun vasta hyvän matkaa yli 10-vuotiaana. Jos kummius tähän lapseen päättyy, otamme sinuun yhteyttä ja tarjoamme uutta kummilasta. Muussa tapauksessa kummius tähän lapseen jatkuu yhä. Vanhimmat kummilapsemme ovat yleensä noin 20-vuotiaita.

  Kummin suhde kummilapseensa voi joskus päättyä siksi, että kummilapsen perhe muuttaa pois alueelta esimerkiksi työn perässä. On myös mahdollista, että lapsi muuttaa opintojen vuoksi toiselle paikkakunnalle tai muualla asuvien sukulaisten luo. Tällöin ehdotamme kummille uutta avun tarpeessa olevaa kummilasta.

  Kummisuhde yhteen lapseen päättyy, kun World Visionin työ on tullut hänen kotiseudullaan päätökseen ja alueen lapsilla on edellytykset hyvään tulevaisuuteen. Tuolloin siirrymme työskentelemään uudelle alueelle, jopa eri maahan, ja ehdotamme kummille uutta kummilasta sieltä. Työmme yhdellä alueella kestää noin 10-15 vuotta. 

  Kummiksi kannattaa alkaa, vaikka et voisi sitoutua olemaan kummina koko 10-15 vuotta jonka työskentelemme lapsen kotiseudulla. Jo kolmen vuoden kummius antaa lapselle hyvän alun! Jos joudut keskeyttämään kummiutesi, Suomen World Vision sitoutuu huolehtimaan kummilapsesta.

 • Tehtävämme on saada aikaan pysyviä muutoksia kehitysmaiden lasten elämässä.

  Meille annetut lahjoitukset tavoittavat avuntarvitsijat tehokkaasti. Käytämme jokaisesta lahjoitetusta eurosta vähintään 73 senttiä kehitysyhteistyöhön.

  Vaikuttavuus ja tuloksellisuus ovat työllemme erittäin tärkeitä. Suomen World Vision panostaa kehitysyhteistyön arviointiin, seurantaan ja työn kehittämiseen.

  Kehitysyhteistyöohjelmamme syntyvät huolellisen suunnittelun pohjalta. Suomalainen ohjelmavastaavamme on tiiviisti yhteydessä paikallisen World Visionin toimistoon. Seuraamme työmme edistymistä tiiviisti ympäri vuoden. Joka viiden vuoden välein ulkopuolinen taho arvioi työtämme laajalti.

  Suomen World Visionin rahankäyttöä valvotaan. Tilintarkastustoimisto KPMG tarkastaa tilimme, ulkoasiainministeriölle laadittavan yksityiskohtaisen raportin varojen käytöstä sekä lääninhallitukselle raportoitavan rahankeräystilityksen.

  Kummit voivat perehtyä työmme tuloksiin vuosikirjeessä, uutiskirjeissä ja World Vision -lehdessä. Kerran vuodessa kummi saa kummilapseltaan vuosiraportin, jossa on kummilapsen uusi kuva, tervehdys ja tietoa viime aikojen työstämme.

  Kummit voivat myös itse vierailla kummilapsensa luona omatoimimatkalla tai Suomen World Visionin järjestämällä opintomatkalla. Samalla voi omin silmin todentaa avun perillemenon.

  Asiakaspalvelumme vastaa kaikkiin kummiutta koskeviin tiedusteluihin. 

  Suomen World Vision on ulkoasiainministeriön kumppanuusjärjestö, Vastuullinen lahjoittaminen VaLa ry:n perustajajäsen sekä itsenäinen osa maailman suurinta kummilapsijärjestöä World Visionia. 

 • Kummina käynnistät hyviä asioita, jotka johtavat pysyviin muutoksiin ja köyhyyden kierteen katkeamiseen.

  Kummius on helppo, tehokas ja iloinen tapa auttaa kehitysmaassa asuvaa lasta ja hänen koko yhteisöään. Annat kummilapsellesi mahdollisuuden olla lapsi. Saat olla tukena hänelle hänen kasvaessaan kohti aikuisuutta.

  Autat alueen aikuisia tekemään muutoksia, jotka takaavat lapsille paremman tulevaisuuden. Kummilapsesi kotiseudun kaikki lapset saavat mahdollisuuden koulunkäyntiin, terveydenhuoltoon ja riittävään ravintoon. Yhden kummin tuesta hyötyy paitsi kummilapsi, myös keskimäärin neljä muuta lasta samalla asuinalueella.

 • Kummius kasvattaa tuntemusta eri kulttuureista ja antaa auttamisen iloa. Kummius on helppo auttamisen tapa, joka ei vaadi kummilta paljoa.

  Saat säännöllisesti tietoa kummilapsestasi ja siitä työstä, jota tuellasi tehdään. Sinulla on myös mahdollisuus tutustua muihin kummeihin kummitapahtumissa ja muun muassa Facebookissa.

  Kun olet ilmoittautunut kummiksi, saat perustiedot kummilapsestasi ja työstä, jota teemme hänen asuinalueellaan. Saat häneltä tervehdysvideon ja kirjeen. Joka vuosi saat vuosiraportin, jossa on kummilapsesi uusi kuva, tervehdys sekä tietoa viime aikojen työstämme. Saat kummilapseltasi myös joulukortin. Useimmat kummimme saavat myös kummilapselta vuosittain tervehdysvideon.

  Halutessasi voit viestittää tai kirjoittaa kummilapsellesi tai tavata hänet hänen kotiseudullaan.

  Kummina saat kerran vuodessa ilmestyvän World Vision -lehden, useamman kerran vuodessa ilmestyvän sähköisen uutiskirjeen, vuosikirjeen ja videoita, jotka kertovat työmme edistymisestä.

  Kummina voit olla varma, että sinua ajatellaan lämmöllä tuhansien kilometrien päässä.

 • Kyllä. Autamme kaikkia uskontoon ja etnisyyteen katsomatta. Apumme ei katso avun saajan uskontoa. Maissa, joissa työskentelemme, on useita eri uskontoja: esimerkiksi Intiassa on buddhalaisia ja hindulaisia. Työmme perustuu kristilliseen lähimmäisenrakkauteen, mutta emme tee lähetystyötä.  

 • Kummilapset valitaan yhteisön köyhimmistä perheistä. Valintaan vaikuttavat muun muassa perheen taloudellinen ja terveydellinen tilanne sekä sosiaalinen asema. Lapset ovat yleensä kouluaan aloittelevia tai muutoin eniten tukea tarvitsevia.

  Kummilapsen valinnassa on myös tärkeää, että perhe sitoutuu tukemaan lapsen koulunkäyntiä, eikä lapsi joudu keskeyttämään kouluaan mennäkseen töihin.

 • Teemme työtämme maailman köyhimpien lasten ja perheiden parissa. Kun valitsemme avustuskohdetta, tärkeitä asioita ovat lapsikuolleisuus, lukutaito, koulutus-, varallisuus- ja työllisyysasteet sekä tasa-arvokysymykset.

  Suomen World Visionilla on pitkäkestoisia kehitysyhteistyöhankkeita Burundissa, Keniassa, Ugandassa, Ruandassa, Kambodzassa, Intiassa ja Perussa.

  Esimerkiksi Intia luokitellaan nykyään keskituloiseksi maaksi. Siitä huolimatta kolmasosa maailman aliravituista lapsista on intialaisia. Varallisuus ja hyvinvointi ovat jakautuneet Intiassa hyvin epätasaisesti.

  Aloite yhteistyöhön voi tulla paikalliselta yhteisöltä tai kyseisen maan World Visionilta. Sen jälkeen alueella tehdään tutkimus, ennen kuin päätös yhteistyön käynnistymisestä solmitaan. On tärkeää, että alueen asukkaat ja viranomaiset lähtevät työhön aktiivisesti mukaan. Yhteistyössä laaditaan 10–15 vuotta kestävä kehitysyhteistyöohjelma, jonka suuntaa ja toimintatapoja seurataan säännöllisesti.

 • Kyllä. Voit valita lapsen Intiasta, Kambodzasta, Keniasta, Ruandasta tai Ugandasta. Ryhdy kummiksi -sivulla on esillä kustakin maasta kauimmin omaa kummia odottanut lapsi. Jos sinulla on erityistoiveita omasta kummilapsesta, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

  Tällä hetkellä suurin osa vailla kummia olevista lapsista on poikia. Jos voit ryhtyä kummiksi pojalle, otamme apusi erityisen kiitollisina vastaan. World Visionin kummihankkeissa avustasi hyötyvät joka tapauksessa kylän kaikki lapset – myös siskot!

 • Useimmista lapsista on olemassa pieni tervehdysvideo, jossa näet lapsen puhumassa omalla äidinkielellään. Kun olet ryhtynyt kummiksi, saat esittelyn kummilapsestasi ja siitä, miten autamme hänen asuinalueellaan. Voit lähettää hänelle heti tervehdyksen kummien Plus-palvelussa

  Kummilapsesi lähettää sinulle kirjeen, jossa hän kertoo tarkemmin itsestään. Saat kirjeen luettavaksesi kummien Plus-palveluun noin kolmen kuukauden sisällä kummiksi ryhtymisestä.

  Suurin osa kummeistamme saa kummilapseltaan myös vuosittain lyhyen videon!

  Joka vuosi saat vuosiraportin, jossa on lapsen tuore kuva ja hänen terveisensä.

  Lähetämme sinulle sähköisen uutiskirjeemme, videoita ja lehtemme, joissa kerromme miten yhteinen työmme kummilapsesi kotiseudulla edistyy.

 • Kyllä. Kummi voi vierailla omatoimimatkalla kummilapsen kotimaassa ja tavata myös kummilapsensa hänen kotiseudullaan. Kummin on myös mahdollista osallistua järjestämällemme opintomatkalle, jossa vieraillaan kummilapsen kotiseudulla ja tutustutaan kummien tuella tehtyyn työhön. Oman kummilapsen kohtaaminen on monesti matkan kohokohta. 

 • Kyllä! Kummiksi voi ryhtyä kuka tahansa ilman yläikärajaa. Kummina voi toimia myös vaikkapa perhe, yritys, koululuokka tai kaveriporukka. Alaikäiset ja holhouksen alaiset voivat ryhtyä kummiksi huoltajan suostumuksella. Jokaisella kummilapsella on vain yksi kummi tai kummiryhmä.

Lue lisää

Ryhdy kummiksi