Kummilapsen tapaaminen

Kummilapsen tapaaminen

Kummilapsesi voit tavata joko järjestämällämme opintomatkalla tai omatoimimatkalla. Vierailulla näet omin silmin, miten apu menee perille. Kummilapset eivät voi vierailla kummien luona.

Opintomatka on ryhmämatka

Järjestämme vuosittain opintomatkan kehitysyhteistyöhankkeisiimme. Matkalla tutustutaan mm. kouluihin, perheiden elinkeinoihin, terveydenhoitoon ja tavataan paikallisia ihmisiä. Matkaan kuuluu myös ikimuistoinen kohtaaminen oman kummilapsen kanssa. Tiedotamme opintomatkoista kummeille noin puoli vuotta ennen lähtöajankohtaa. Halukkaita lähtijöitä on usein runsaasti, ja siksi osallistujat valitaan osittain hakemusten, osittain arvonnan perusteella. Yhdellä matkalla on yleensä 15–22 kummia.

Etusijalla ovat kummit, joilla on kummilapsi kyseisessä matkakohteessa ja jotka ovat halukkaita kertomaan omasta matkakokemuksestaan ja kummiudestaan muille julkisesti. Kielitaitoa ei matkalla vaadita, tosin englannin kielen osaamisesta (Perussa espanjan) on matkalaiselle hyötyä. Matka kestää kohteesta riippuen runsaasta viikosta kahteen viikkoon. Matka maksaa yleensä noin 3000–3 500 €. Hintaan sisältyvät lennot, majoitus, aamupalat, osa lounaista ja autokuljetukset. Jokaiseen matkaan kuuluu myös tutustuminen maan tärkeimpiin nähtävyyksiin. 

Omatoimimatka kummilapsen luo

Kummi voi halutessaan järjestää omatoimimatkan kummilapsen luo ja tutustua samalla siihen työhön, jota kummien tuella on tehty. Omatoimimatkalaisen vierailulla kummilapsen yhteisössä on aina mukana paikallinen World Visionin työntekijä.

He ottivat meidät avosylin vastaan, vaikka olivat nähneet meidät vain yhdestä kuvasta. Kaikki halusivat halata meitä tervehtiessämme. Brianin perhe oli pystynyt meidän kummien ansiosta aloittamaan hedelmien viljelyn ja esimerkiksi vedensaanti on helpottunut. Parin vuoden aikana heidän elintasonsa on parantunut merkittävästi.
Kummimme Nea Ikonen vieraili Kenian Ngoswetissa Brian-kummilapsensa luona

Omatoimimatkassa kummi itse järjestää majoituksen ja lennot sekä kaikki muut matkajärjestelyt, kuten mahdolliset viisumit ja rokotteet. Matkasta kiinnostuneen tulee olla yhteydessä Suomen World Visioniin vähintään kolme kuukautta ennen matkaa, jotta kohdemaan ohjelmatyöntekijöiden kanssa voidaan hyvissä ajoin sopia vierailusta. Näin varmistetaan muun muassa, että kummilapsi on paikalla vierailupäivänä.
 
Kun ohjelmatyöntekijä on varmistanut vierailun toteutumisen haluttuna päivänä, lähetetään kummille hakemuslomake omatoimimatkaa varten. Samalla lähetetään myös lomake, jolla kummi voi tilata itselleen rikosrekisteriotteen. Rikosrekisteriote ja hakemuslomake tulee lähettää Suomen World Visionille ennen matkaa.
 
Kummivierailulla on aina mukana paikallinen World Visionin työntekijä, joka tapaa kummin etukäteen sovitussa paikassa; yleensä joko lähikaupungin hotellilla tai World Visionin toimistolla. Vierailu koostuu kummilapsen ja hänen perheensä tapaamisesta sekä tutustumisesta yhteisöön ja siellä tehtävään työhön. Vierailuun kannattaa varata koko päivä. Päivän päätteeksi kummi saa kyydin takaisin hotellille tai toimistolle. Kummin tulee itse maksaa ajokyydit ja mahdollinen ruokailu. Hinta vaihtelee hieman kohteesta riippuen, mutta on enintään 100 US$ (noin 70 euroa).
 
Mikäli matka peruuntuu, tulee se ilmoittaa Suomen World Visionille, jotta tieto voidaan välittää myös aluekehitysohjelmaan ja ennen kaikkea kummilapsen perheelle.

Lue kummien matkakokemuksista

Opintomatka Ugandan maaseudulle Kirewaan ja Nabuyogaan, kouluihin ja terveysasemalle, Pia Arasolan silmin: Opintomatka Ugandaan 2018 

Värikkäät matkatunnelmat Intian syrjäseuduilta Rajnandgaonista, pikkukylistä ja pelloilta, Eija Sarkkisen matkapäiväkirjana: Opintomatka Intiaan 201

Neljä kertomusta kummiudesta ja kummilasten tapaamisista Kolumbiassa, Perussa, Keniassa ja Intiassa, Marja-Liisa Helimäki kertoo: Kummilapsi kehitysmaasta

Katso, mitä Perun Andeilla tapahtui, kun Pertti Honkela tapasi kummityttönsä Yoselinen

Pertti ja Yoseline