Rahalahja kummilapselle

Rahalahja kummilapselle

Kuukausittaisen kummimaksun lisäksi voit halutessasi lähettää lapselle henkilökohtaisen rahalahjan. Rahalahja voi olla suuruudeltaan 100–150 euroa, ja sen voi lahjoittaa joka vuosi. 

Rahalahjastasi 75 prosenttia menee kummilapsesi ja hänen perheensä käyttöön. Paikallinen työntekijämme tai vapaaehtoisemme neuvottelee lapsen ja perheen kanssa, mihin tärkeisiin hankintoihin raha käytetään. Usein sillä ostetaan kummilapselle koulutarvikkeita, vaatteita, ruokaa, käyttötavaroita tai perheelle kotieläimiä. Sinä saat puolen vuoden sisällä selvityksen ja valokuvan siitä, mitä lahjalla on hankittu.

Rahalahjastasi 25 prosenttia käytetään koko yhteisön lasten hyväksi esim. koulujen varustamiseen, joten oman kummilapsesi lisäksi lahjastasi hyötyvät muutkin alueen lapset. 

Maksa rahalahja tilille FI 32 8000 1570 7681 36 (Swift/BIC: DABAFIHH). Merkitse maksun saajaksi Suomen World Vision ry. Kirjoita viestikenttään oma kumminumerosi, lapsen yhteysnumero ja teksti "rahalahja lapselle". Lisätietoja sähköpostitse: asiakaspalvelu@worldvision.fi tai puhelimitse 096 818 300.

Rahalahja kummilapsen yhteisölle

Kun haluat auttaa koko yhteisöä, voit kuukausittaisen kummimaksun lisäksi tehdä lahjoituksia, joilla autetaan koko yhteisöä. Euromääräistä ala- tai ylärajaa ei ole. Lahjoituksia voi tehdä myös useita. Paikallinen toimisto selvittää huolellisesti sen, miten lahjoituksesi käytetään. Yleensä lahjoituksella hankitaan rakennustarvikkeita, vesitankkeja tai välttämättömiä tarvikkeita kouluun tai terveysasemalle. Joskus useilta kummeilta saadut lahjoitukset kerätään yhteen ja käytetään myöhemmin johonkin suurempaan hankintaan, johon ei muuten olisi varaa. Varoista voidaan auttaa perheitä, joita on kohdannut yllättävä tai äkillinen vaikeus, kuten perheen toisen vanhemman kuolema.

Maksa rahalahja yhteisölle tilille FI 32 8000 1570 7681 36 (Swift/BIC: DABAFIHH). Merkitse maksun saajaksi Suomen World Vision ry. Kirjoita viestikenttään oma nimesi, kumminumerosi ja sen yhteisön nimi, jolle haluat antaa rahalahjan. Lisätietoja sähköpostitse asiakaspalvelu@worldvision.fi tai puhelimitse 096 818 300.

Tameshwar, perhe ja härät

Tameshwar ja härät

Yllätyin, kun kummipoikani Tameshwarin perhe päätti hankkia härän rahalahjani avulla. Isän kirjoittamasta kiitoskirjeestä tajusin, että härät olivat täydellinen lahja. Kun on sadonkorjuun aika, härät työskentelevät pellolla. Muina aikoina perhe saa elantonsa myymällä kalkkikiviä lähikyliin ja härät vetävät kuljetuskärryjä. Olin ikionnellinen, että lahjalla pystyttiin auttamaan koko perhettä. Härät Intiassa ovat tuoneet elämääni paljon iloa. Kaikille tutuille olen kertonut, että minulla on muuten pieni kuljetusyritys Intiassa. Muistan, kuinka aluksi perheenäiti näytti kuvissa heiveröiseltä. Nyt hän näyttää vahvemmalta ja hyvävointisemmalta. Myös Tameshwar on kasvanut jo isäänsä pidemmäksi.

Kummi Virpi Koskue
 

Sam, perhe, härkä ja polkupyörä

Sam ja polkupyörä

Rakas kummini Riitta,

Terveisiä sinulle ja perheellesi Suomeen. Kirjoitan tätä kirjettä innoissani. Kiitos lahjastasi, arvostan todella paljon sitä että autat minua ja perhettäni. Onnistuimme ostamaan lähettämälläsi rahalla sekä polkupyörän että härän, jonka näet kuvassa. Äitini sai mekon, ja hän näyttää kivalle siinä, kuten näet. Minulla on nyt lomaa koulusta mutta aion silti opiskella, jotta koulussa menisi ensi lukukaudella hyvin. Tulin juuri isoäitini luota. Hän asuu kaukana toisessa kylässä. Lopetan nyt tämän kirjeen ja toivotan sinulle kaikkea hyvää. Jumala siunatkoon sinua.

Terveisin Sam,
Tororo, Uganda.

Ruby ja pulpetit

Ruby ja pulpetit

Rakas kummini Anne,

Paljon terveisiä sinulle ja perheellesi! Sydämelliset kiitokset rahalahjastasi. Sain sillä sängyn, patjan ja vaatekaapin ja uudet kengät. Rahalahjalla, jonka annoit yhteisöllemme, hankittiin esikouluumme pöytiä, tuolia, vesitankki ja vessanpytty. Täällä lapset aloittavat esikoulun, kun ovat kolme- tai neljävuotiaita.  Nyt koulussamme on kaikki tarpeellinen, siitä kiitos sinulle. Minä ja kaverini voimme nyt käydä koulua. Jumalan siunausta, terveyttä ja valoa sinulle ja perheellesi!

Rakkaudella, Ruby

Jane, perhe ja aurinkokennot

Anna-Liisa ja aurinkokennot

Anna-Liisa tuli sähköistäneeksi kokonaisen kylän Ugandassa, kun Jane-kummitytön perhe hankki rahalahjalla aurinkokennoja. Postissa saapui valokuva, joka hieman hämmensi kummia.
- Kyllähän sitä aluksi kauhistui, että ovatko he hankkineet stereot! Kuvassa näkyi ihmeellisiä möllyköitä, mutta sen muotoisiahan ne aurinkokennot ovat, Anna-Liisa muistelee.
Parin vuoden kuluessa aurinkokennot ovat poikineet koko perheelle aivan uuden tulevaisuuden. Janen vanhemmat ovat saaneet World Visionilta opastusta yrittäjyyteen, ja nyt he myyvät sähköä muille kyläläisille pientä maksua vastaan. Perhe on voinut rakentaa olkikattoisen majansa viereen uuden, oikean talon. 
- Pieni lahjoitukseni sai aikaan paljon hyvää, Anna-Liisa hymyilee.