Tutustu toisiin kummeihin

Kummien omat Facebook-ryhmät:

Bengt, perulaisen tytön kummi

Bengt

Mitro-kummi

Mitro

Maaret-kummi

Maaret

Tule mukaan vapaaehtoiseksi!

Hyvän tekeminen on mukavaa! Joka toinen tiistai toimistollemme kokoontuu ahkeria käsiä kirjoittamaan, kuorittamaan, taulukoimaan, liimaamaan, kääntämään...iloisessa joukossa aika hurahtaa leppoisasti! Vapaaehtoiseksi voit tulla myös itsellesi sopivana ajankohtana, ota meihin yhteyttä ja kerromme lisää.

Ilmoittaudu mukaan: asiakaspalvelu@worldvision.fi tai puh. 096 818 300.

World Visionin vapaaehtoiset kääntämässä kummikirjeitä

Kerro kummiudesta ystävällesi

Kirsti Ryytty-Tuominen

Kirsti Ryytty-Tuominen ryhtyi kenialaisen Sienna-tytön kummiksi yhdessä Hilla-tyttärensä kanssa. Kun auttamisesta tulee puhe tuttavien kesken, Kirsti saattaa osallistua keskusteluun kertomalla omasta kummiudestaan.

- Ajankohtaiset uutisaiheet vievät usein puheen hyväntekeväisyyteen. Monesti ystävien kanssa tulee keskusteltua elämässä vastaantulevista ongelmista. Lopulta tulee pohdittua, millaisten haasteiden kanssa suurin osa maailman ihmisistä elää.

Silloin voi olla luontevaa kertoa, että on itse mukana tällaisessa toiminnassa, ja kysyä kaverilta, onko hän jo kuullut kummiudesta aikaisemmin. Joskus Kirstin tuttavat ovat syttyneet niin, että heistäkin on tullut kummeja.

- Olen kertonut monelle, mitä kummius tarkoittaa. Onpa omasta suomalaisesta kummitytöstänikin tullut kehitysmaan lapsen kummi. Kummius sopii erityisesti sellaiselle maailmasta kiinnostuneelle ihmiselle, joka haluaa tehdä osansa mutta etsii erityisesti helppoa tapaa auttaa. Kummius on käytännöllistä eikä vaadi suuria.

Kirje Keniaan lähtee kerran, pari vuodessa. Kaikki vuosien varrella Siennalta tulleet kirjeet on säilytetty. Tärkeimpiä ovat valokuvat, joista näkyy että Lapista lähetetyt kirjeet ja lahjat ovat menneet päiväntasaajalle perille. Helppoudestaan huolimatta kummius mahdollistaa pitkäjänteisen, suunnitellun avun.