Yhteydenpito kummilapsen kanssa

Kummeja on monenlaisia ja jokaisen kummin tuki on tärkeää. Voit itse hyvillä mielin valita, millainen kummius sopii sinulle. Osa kirjoittaa kummilapselle muutaman kerran kummiuden aikana ja osa säännöllisesti. Osa kummeista kypsyttelee ajatusta kirjeen kirjoittamisesta pitkään ja kirjoittaa kummilapselle vasta vuosien kuluttua kummiuden alkamisesta. Kummius ei velvoita yhteydenpitoon kummilapsen kanssa. Tärkeintä on säännöllinen tukesi, sillä se mahdollistaa muutoksen kummilapsesi kotiseudulla.

Koronatilanteesta johtuen Suomen posti ilmoittaa, ettei kirje- ja pakettiposti Suomesta kohdemaihimme kulje tällä hetkellä. Paras tapa kirjoittaa kummilapselle on lähettää viesti Plus-palvelun kautta tai lähettämällä tervehdyksesi sähköpostitse osoitteeseen kummiposti@worldvision.fi. Liitä viestiin kumminumerosi ja kummilapsen yhteysnumero. Liitteeksi voit laittaa myös yhden kuvan. 

Kummipostin kulkemisessa on viivästyksiä myös kohdemaissamme, koska koronapandemia rajoittaa edelleen ihmisten liikkumista. Kaikki viestit kuitenkin toimitetaan lapsille sitten, kun se on varmasti turvallista. Se, että he tietävät kummin Suomessa ajattelevan heitä, ilahduttaa varmasti, vaikka viesti saapuisikin hieman myöhemmin.

Miten kuulen kummilapsestani?

Saat nämä kummipostit riippumatta siitä, oletko itse kummilapseen yhteydessä vai et:

•    Kummilapsen ensimmäinen kirje, jossa hän kertoo tarkemmin elämästään. Saat kirjeen kummien Plus-palveluun noin kolmen kuukauden kuluttua siitä, kun olet ryhtynyt kummiksi. Tämän jälkeen voit itse valita, onko kirjeenvaihto sinun juttusi.
•    Kerran vuodessa saat postissa vuosiraportin, jossa on kummilapsen tuorein kuva ja hänen terveisensä tai piirroksensa.
•    Yhä useampi kummi saa myös kerran vuodessa videotervehdyksen kummilapseltaan. Videotervehdykset tulevat nähtäväksesi Plus-palveluun.
•    Joulun aikaan kummilapsesi lähettää sinulle postitse joulutervehdyksen. 
•    Keväisin saat vuosikirjeen, jossa kerromme, miten työ kummilapsesi kotiseudulla etenee. Vuosikirjeessä raportoidut edistysaskeleet on tehty sinun ja muiden suomalaisten kummien tuella. Lähetämme vuosikirjeen ensisijaisesti sähköpostilla.
•    Löydät lisää tositarinoita kummilapsesi kotiseudulta World Vision -lehdestä ja sähköisestä uutiskirjeestämme. Muista seurata meitä myös Facebookissa ja Instagramissa. Voit myös tavata kummilapsesi joko osallistumalla kummien opintomatkalle tai matkustamalla omatoimisesti kummilapsesi luo.
 

Lähettäisinkö kummilapselleni tervehdyksen?

Yhteydenpito kummilapseesi sähköisesti tai kirjeitse tuo iloa elämääsi monin tavoin:
•    se on ystävyyden osoitus
•    voit tutustua toisenlaiseen kulttuuriin pintaa syvemmältä ja kertoa omastasi
•    kummilapsesi saa tietää olevansa sinulle tärkeä
•    voit kannustaa kummilastasi ja hänen vanhempiaan panostamaan lapsen koulunkäyntiin
 

Viestin lähettäminen on helpointa Plus-palvelussa. Voit ilahduttaa kummilastasi sähköisellä viestillä ja kuvalla sekä kirjoittaa myös suomeksi, sillä käännämme viestisi.

Mistä kirjoittaisin?

Voit kirjoittaa melkein mistä tahansa: perheestäsi, asuinpaikastasi, vuodenajoista, suomalaisista tavoista tai luonnosta. Parhaiten pääset liikkeelle muistelemalla omaa lapsuuttasi. Mistä olit itse kiinnostunut? Miten käytit aikaasi? Lapsilla on kaikkialla maailmassa yllättävän samankaltaisia ajatuksia ja unelmia.
Viestin tai kirjeen kirjeen mukana voit myös lähettää valokuvan perheestäsi tai piirroksen. Jos kirjoitat uskonnosta tai politiikasta, muistathan hienotunteisuuden, sillä perheiden kulttuuriset taustat vaihtelevat suuresti.

Kambodzalaiset tytöt koulussa

Millä kielellä kirjoittaisin?

Jos mahdollista, kirjoita englanniksi. Peruun voit kirjoittaa myös espanjaksi. Kirjeesi käännetään tarvittaessa lapsen äidinkielelle World Visionin paikallisessa toimistossa. 

Jos kirjoitat suomeksi, käännämme viestisti puolestasi. Paras tapa kirjoittaa kummilapselle on tehdä se Plus-palvelun kautta tai lähettämällä tervehdyksesi sähköpostitse osoitteeseen kummiposti@worldvision.fi. Liitä viestiin kumminumerosi ja kummilapsen yhteysnumero. Liitteeksi voit myös laittaa yhden kuvan. 

Kummi on englanniksi “sponsor” ja kummilapsi “sponsored child”. Espanjaksi kummi on "patrocinador" (mies) tai "patrocinadora" (nainen). Kummilapsi on espanjaksi "niño apadrinado" (poika) tai "niña apadrinada" (tyttö).

Näin lähetät kirjeen postissa:

Koronatilanteesta johtuen Suomen posti on ilmoittanut, etteivät kirjeposti ja paketit kulje tällä hetkellä Suomesta kohdemaihimme. Paras tapa kirjoittaa kummilapselle on tehdä se Plus-palvelun kautta tai lähettämällä tervehdyksesi sähköpostitse osoitteeseen kummiposti@worldvision.fi. Liitä viestiin kumminumerosi ja kummilapsen yhteysnumero. Liitteeksi voit myös laittaa yhden kuvan. 

Mikäli et voi käyttää Plus-palvelua tai sähköpostia, voit lähettää paperisen kirjeen tai kortin Suomen toimistollemme osoitteella Suomen World Vision, Lautatarhankatu 6, 00580 Helsinki. Kirjoita kirjepaperiin tai postikorttiin lapsen koko nimi ja yhteysnumero, oma koko nimesi ja kumminumerosi. Jos lähetät postikortin, lähetä se meille kirjekuoressa. Käännämme tarvittaessa viestisi englanniksi ja lähetämme sen skannattuna kummilapsesi kotimaahan. Emme siis voi toimittaa alkuperäistä kirjettä postitse, kummilapsesi vastaanottaa kirjeestäsi sähköisen kopion.