Siirry sisältöön
Kategoriat ArtikkeliKirjoitettu

15 vinkkiä kirjeenvaihtoon kummilapsen kanssa

Etiopialinen kummilapsi Helen lukee kummilta saatua kirjettä.

Mitkä asiat kiinnostavat lapsia täällä Suomessa? Ihan samoista aiheista voi kirjoittaa kehittyvässä maassa asuvalle kummilapselle. Listasimme 15 helppoa puheenaihetta.   

 1. ”Tässä on perheeni”

Näytä kummilapselle, keitä perheeseesi kuuluu. Kertomalla heistä luot pohjaa tuleville keskusteluille. Samalla voit kysellä tarkemmin kummilapsesi perheestä.

 1. ”Onko sinulla lemmikkieläin?”

Moni lapsi rakastaa eläimiä, ja useissa perheissä on omia lemmikkejä. Tästä voi alkaa hauska keskustelu kummilapsesi kanssa.

 1. “Onko sinulla ystäviä?”

Ystävät ovat tärkeitä meille kaikille. Kyselemällä kummilapsesi ystävistä osoitat, että olet kiinnostunut lapsen elämästä. Samalla saat lisää tietoa kummilapsesi arjesta.

 1. “Kylläpä olet kasvanut!”

Kummilapsen kasvua ja kehitystä on mielenkiintoista seurata. Kertomalla havainnoistasi osoitat, että olet aidosti kiinnostunut kummilapsestasi. Samalla hän saa kuulla myönteisiä asioita kehityksestään.

 1. “Elämänmottoni on…”

Voit kertoa kummilapsellesi lempimottosi, runon tai tarinan, joka inspiroi sinua.

 1. ”Tällä viikolla tapahtui jotain hassua!”

“Löysin kiven, joka näytti ihan kissalta.” Kaikki rakastavat hauskoja tarinoita. Pienistä arkielämän asioista kertominen tuo kirjeisiisi kepeyttä ja yhteistä kosketuspintaa.

 1. “Suurin intohimoni on…”

“Matematiikka, koska olen insinööri!” Kerro työstäsi, opinnoistasi ja harrastuksistasi. Kummilapsellasi saattaa olla samoja kiinnostuksen kohteita. Samalla hän kuulee toisenlaisista uramahdollisuuksista.

 1. “Haluaisin kuulla tulevaisuuden suunnitelmistasi”

Kummin tuki kannustaa lasta unelmoimaan ja suunnittelemaan tulevaisuutta. Tulevaisuuden haaveista puhuminen on kannustavaa myös sinulle.

 1. “Piirustuksesi ovat hienoja”

Lapset käyttävät usein paljon aikaa ja vaivaa piirustustensa tekemiseen. Vaikka ne olisivat hyvinkin vaatimattomia, myönteistä palautetta on aina kiva kuulla. Aidolla kannustuksella saattaa olla suuriakin vaikutuksia lapseen.

 1. “Lempiruokani on…”

“Perunamuusi ja lihapullat.” Kummilastasi kiinnostaa varmasti kuulla suomalaisesta ruokakulttuurista. Samalla saat mahdollisuuden oppia kummilapsesi herkkuruuista.

 1. “Sää on…”

“Talvella Suomessa on kylmä ja paljon lunta.” Sää toimii keskustelunavauksena myös kummilapsen kanssa. Hänestä on varmasti kiinnostavaa kuulla Suomen erilaisista vuodenajoista.

 1. “Jouluna koristelemme kuusen”

Lapsesta on kiva kuulla juhlapäivistä ja verrata niitä oman maansa juhlaperinteisiin. Sinusta on varmasti myös kiva kuulla kummilapsesi maan juhlatavoista.

 1. “Minäkin tykkään urheilusta”

Jokaisessa maassa on omat kansallislajinsa. Sinulla ja kummilapsellasi saattaa olla jopa sama lempilaji – vaikkapa jalkapallo. Urheiluharrastuksista riittää kerrottavaa moniin kirjeisiin.

 1. “Tiesitkö, että…”

“Karhut nukkuvat talviunta koko pitkän talven?” Voit etsiä mielenkiintoisia tietoja Suomen luonnosta tai muista kummilapsesi kiinnostuksen kohteista. Tämä voi olla hauskaa ja opettavaista myös sinulle.

 1. “Uskon, että voit saavuttaa unelmasi”

Kirjoita myönteisistä ajatuksistasi. Voit kertoa, että ajattelet häntä tai että toivot hänelle hyvää. Toivon siemenen kylväminen voi muuttaa elämää yhtä paljon kuin koulutus, terveydenhoito, ruokaturva tai muut kummien tuella mahdollistetut asiat.