Siirry sisältöön

Kuka valitsee juuri sinut?

Anna lapsen valita – ainutlaatuinen tapa ryhtyä kummiksi. Ole mukana valinnassa, joka muuttaa lapsen elämän. Seuraava valintatilaisuus pidetään Kenian Ngoswetissa 19.11.2024. Ilmoittaudu mukaan nyt!

Vihreään koulupukuun pukeutunut keinalainen tyttö seisoo selkää kameraa päin ja katsoo narulla roikkuvia kummien kuvia, joista hän tulee valitsemaan itselleen oman kummin.
Vihreään koulupukuun pukeutunut keinalainen tyttö seisoo selkää kameraa päin ja katsoo narulla roikkuvia kummien kuvia, joista hän tulee valitsemaan itselleen oman kummin.

Nyt valinta on lasten käsissä

Jotkut lapset ovat odottaneet vuosia, että kummi valitsisi juuri heidät. Nyt on heidän vuoronsa. Täytä lomake ja liitä mukaan kuvasi. Joku kummia odottavista lapsista valitsee juuri sinut.

Kummina sijoitat lapsiin ja puolustat heidän oikeuksiaan eri puolilla maailmaa. Kummiksi pääset vain eurolla päivässä ja tukesi käytetään koko alueen hyväksi. Kun sinut on valittu, lapsi lähettää sinulle kirjeen ja valokuvan, joista saat tiedon sähköpostiisi.

Seuraava valintatilaisuus järjestetään Kenian Ngoswetissa 19.11.2024. Ilmoittaudu mukaan 17.11.2024 mennessä. Saat tiedon, kuka valitsi juuri sinut 26.11.2024 mennessä.

Voit myös ryhtyä kummiksi heti valitsemalla kummilapsesi itse.


”Keskeistä on, että valinnan tekee lapsi eikä auttaja. On lapsen näkökulmasta tärkeää, että hän pystyy olemaan vaikuttaja ja oman elämänsä edistäjä.”

Maaret Kallio, Anna lapsen valita -kummi

Ilmoittaudu mukaan nyt

Vihreään koulupukuun pukeutunut keinalainen tyttö seisoo selkää kameraa päin ja katsoo narulla roikkuvia kummien kuvia, joista hän tulee valitsemaan itselleen oman kummin.

Mitä tapahtuu valintatilaisuudessa?

Videosisältö
Elementti ohitettu

Miten se toimii?

1. Täytä lomake ja liitä mukaan kuvasi

Täytä lomake valitsemalla kuukausittainen kummilahjoitussumma, täyttämällä yhteystietojasi, liittämällä mukaan kuvasi sekä maksamalla.

2. Lapsi valitsee sinut kummikseen

Järjestämme valintatilaisuuden, johon kutsumme sen verran kummia vailla olevia lapsia kuin ilmoittautuneita kummeja on. Kummiehdokkaiden kuvat laitetaan esille, ja lapset tulevat huoneeseen yksi kerrallaan valitsemaan itselleen oman kummin. Kaikkien ilmoittautuneiden kummien joukosta joku lapsista valitsee juuri sinut.

3. Saat tiedon valinnasta sähköpostitse

Kun sinut on valittu, lapsi lähettää sinulle kirjeen, josta saat tiedon sähköpostiisi. Kirjeessä lapsi kertoo, mikä sai hänet valitsemaan juuri sinut. Saat myös kuvan, jossa kummilapsesi pitää käsissään sinun kuvaasi. Voit halutessasi lähettää kummilapsellesi tervehdyksen ja pitää häneen yhteyttä My World Vision -kummiportaalin kautta.

Kummina näet pysyvän muutoksen

Kummina sijoitat kummilapsen hyvinvointiin ja samalla hänen kotiseutunsa tulevaisuuteen. Varmistat koulunkäynnin, terveydenhuollon ja ravinnon kummilapselle ja hänen yhteisölleen. Lähetämme sinulle säännöllisesti tietoa, kuinka työ alueella etenee ja mitä tuellasi on saatu aikaan. Tulet saamaan vuosiraportin sekä videoita ja kuvia kummilapsestasi. Halutessasi voit myös kirjoittaa kummilapsellesi.

Valitsin sinut, koska…

Brian pitää kiinni kuvasta kahdesta uudesta kummeistaan ja hymyilee kameralle.

”Valitsin teidät, koska silmänne näyttävät ihan isäni silmiltä.”

– Brian, Kenia

Faith pitää kiinni kuvasta uudesta kummistaan ja hymyilee kameralle.

”Tuulikki, valitsin sinut, koska pidän hiuksistasi, laseistasi ja huivistasi.”

– Faith, Kenia

Ian pitää kiinni kuvasta uudesta kummistaan ja hymyilee kameralle.

”Jannika, valitsin sinut, koska olet niin kaunis.”

– Ian, Kenia

Emmanuel pitää Maaret Kallion kuvaa päänsä yllä ja hymyilee kameraan.

Artikkeli

”Kaikkihan haluamme tulla valituiksi ja nähdyiksi”

Maaret Kallio halusi auttaa kehitysmaiden lapsia ryhtymällä kummiksi aivan uudella tavalla. Siinä lapsi saa itse valita kumminsa.

Marraskuussa 2019 kenialainen Emmanuel, 8, seisoo luokkahuoneessa ja katsoo pyykkinarua, johon on ripustettu suomalaisten ihmisten kuvia. Valitseminen ei ole helppoa. Yhden kuvan kohdalle Emmanuelin katse palaa toistamiseen. Kuvasta katsoo vaalea nainen, joka pitelee kullanväristä koiraa. Emmanuelin kasvoilla käväisee hymy. Hän ottaa pyykkipojasta kiinni ja irrottaa kuvan. Siinä on hänen kumminsa.

Kummien kokemuksia

Millaisia kokemuksia kummius on antanut? Miksi ryhtyä kummiksi? Kummimme kertovat.

”Sydämeni teki kuperkeikan, kun sain kummilapseltani ensimmäisen kirjeen ja kuvat. Maailman ihaninta olla hänen elämässään mukana.”

Ellen Jokikunnas, Anna lapsen valita -kummi

Usein kysyttyä

Valintatilaisuus on lapsille voimaannuttava ja ikimuistoinen hetki, jossa he pääsevät valitsemaan itselleen kummin. Kummiehdokkaiden kuvat laitetaan esille, ja lapset tulevat huoneeseen yksi kerrallaan valitsemaan itselleen oman kummin. Valintatilaisuuden jälkeen lapset kirjoittavat ensimmäisen kirjeen uudelle kummilleen.

Kummimaksuilla rahoitetaan pitkäjänteistä kehitysyhteistyötä, joka puuttuu köyhyyden syihin ja mahdollistaa pysyvän muutoksen. Edistämme lasten terveyttä, ravitsemusta, koulunkäyntiä ja muita lasten oikeuksia. Koulutamme vanhempia, opettajia ja paikallisia johtajia sekä kannustamme yhteisöä pitämään huolta kaikista lapsistaan. Ohjaamme ihmisiä tunnistamaan omat oikeutensa ja ajamaan niitä yhdessä. Tuemme perheiden toimeentuloa koulutuksella ja pienlainoilla.

Jos haluat ryhtyä kummiksi jo tänään ilman odotusta, voit tehdä sen alla olevan linkin kautta valitsemalla itse kummilapsesi tai antamalla meidän valita sinulle pitkään kummia odottaneen lapsen.

Ryhdy kummiksi jo tänään »

Kummiutesi on voimassa toistaiseksi. Voit lopettaa kummiutesi koska tahansa. Jos kummilapsesi täyttää18-vuotta tai esim. muuttaa pois hankealueeltamme olemme sinuun yhteydessä, ja voit halutessasi jatkaa kummina toiselle lapselle.

Miksi ryhtyä kummiksi World Visionin kautta?

World Vision Malawin työntekijö tanssimassa lasten kanssa.

70 vuoden kokemus

Työskentelemme yhdessä yhteisöjen kanssa.

Noin 99 % työntekijöistämme työskentelee omalla kotiseudullaan, joten he tuntevat kulttuurin, kielet ja paikalliset lapset ja aikuiset, joiden kanssa yhteistyötä tehdään.

Ghanalainen äiti katsoo hymyillen taaksepäin, selällään kantavansa taaperoaan, joka katsoo itsevarmasti kameraan.

Toimimme lähes 100 maassa

Olemme maailman suurin kummilapsijärjestö.

World Visionin kansainvälisen verkoston kautta 3,2 miljoonalla lapsella ympäri maailmaa on oma kummi. Vuonna 2022 kaikkiaan yli 16 miljoonaa lasta hyötyi kummien tuesta.

Kuusi indonesialaista tyttöä kävelevät nauraen kohti kameraa, kädet ilmassa, katsomassa toisiaan.

200 miljoonaa lasta on saanut apua

Olemme auttaneet yli 200 miljoonaa haavoittuvassa asemassa olevaa lasta puuttumalla köyhyyden juurisyihin.