close

This option is currently not available

Close close
Etiopiska barn poserar med vattendunkar för kameran

World Vision Finland

World Vision Finland är en av de största biståndsorganisationerna i Finland.

World Vision har en lång historia i att agera för att förändra världen. Vår fokus ligger på att hjälpa barn i de mest utsatta situationerna och de svåraste ställena att ta sig ur fattigdom och leva ett fullt liv. Med hjälp av supportrar som du har vi hjälpt flera miljoner barn och familjer att ta sig ur fattigdom och vi är ofta de första på plats då katastrofer slår till.

World Vision Finland är en av de största biståndsorganisationerna i Finland och en självständig del av World Vision, världens största fadderorganisation. Tillsammans med våra supportrar hjälper World Vision Finland runt 2 miljoner människor samt värnar och försvarar barn och deras rättigheter i Afrika, Asien och Latinamerika.

Så jobbar vi

Ditt stöd förändrar liv – och genom våra 70 år av erfarenhet har vi utvecklat vårt samarbete med samhällen för att garantera att dina donationer leder till en bestående förändring. Vårt integrerade tillvägagångssätt inkluderar vatten, hälsovård, utbildning, barnskydd samt att skapa inkomst. Vår åsikt är att det tar ett helt samhälle för att skapa en lyckling och givande barndom och vi jobbar tillsammans med samhällen så att de känner sig starka nog att göra just det.

Hur kan du vara säker på hur vi använder din donation?

Då du gör en donation till World Vision Finland kan du vara säker på att den kommer att användas på så sätt att den kan ha största möjliga effekt på de barn och samhällen som mest behöver det.

Våra utvecklingsprogram drivs av vår egen, lokala personal eller av lokala, pålitliga samarbetsorganisationer. Vi är regelbundet i kontakt med experterna vid våra lokala kontor och utför med jämna mellanrum övervakningsresor till programområdena. Externt ledda utvärderingar utförs på regelbunden basis och låter oss veta hur arbetet i området har framskridit. Vi stöder även samhällena så att de har bättre kunskap om, och möjlighet att, upprätthålla sina egna rättigheter.

Diagram över hur donationerna används.

När du donerar till World Vision Finland går 76% av din dination direkt till biståndsprogrammen. 19% investeras i insamling och kommunikation, så att du även understöder oss i att samla in mer medel för att hjälpa barn runt om i världen. 5% går till administrativa utgifter. Du förtjänar att få veta hur din donation har använts till att förändra liv och därför är det viktigt för oss att vi är transparenta angående våra utgifter och vi är alltid redo att dela med oss av denna information till dig.

Vi övervakar noggrannt hur våra insamlade medel används samt hur lyckade biståndsprogrammen är. Processen för revision av våra konton är ingående och utförs årligen av KPMG, som även har hand om reviseringen av vår operativa rapport till Utrikesministeriet. Lokalt auktoriserade revisorer utför även revisioner av konton för de lokala World Vision kontoren.

Ditt stöd förändrar liv

Det är fortfarande så mycker vi vill göra. Miljontals barn kämpar med att överleva och riskerar således att gå miste om sin barndom, sina familjer och sitt hopp. Med din hjälp kan vi göra en ännu större förändring; skydda barn idag och ge dem styrka inför morgondagen.

Donera, bli fadder, skänk till katastrofarbete eller överväg att lämna oss en gåva i ditt testamente.

Kontakta gärna vår kundtjänst när som helst. Vi gör vårt bästa för att betjäna dig på svenska per e-post (per telefon betjänar vi på finska och engelska). Vi svarar gärna på alla frågor du har och hjälper dig att hitta det bästa sättet för just dig att donera eller delta i vår verksamhet.

Kundtjänst
 asiakaspalvelu@worldvision.fi 
Telefon: 00358 96 818 300 (mån.–fre., 10–15).