Siirry sisältöön

Tietoa kummeille

Ohjeita kirjeenvaihtoon, rahalahjoihin ja kummimaksuihin liittyen.

Suomalainen kummi, Susanne, istuu kambodzalaisen kummilapsensa vieressä. Molemmat katsoo toisiaan hymyilevästi ja pitävät kätensä toisen ympärillä.
Suomalainen kummi, Susanne, istuu kambodzalaisen kummilapsensa vieressä. Molemmat katsoo toisiaan hymyilevästi ja pitävät kätensä toisen ympärillä.

Mihin osoitteeseen lähetän kummilapseni kirjeen? Kuinka usein voin antaa rahalahjan? Kuinka saan kummimaksuni automatisoitua e-laskulle? Näihin ja moniin muihin kummiuteen liittyviin kysymyksiin löydät vastaukset tältä sivulta. Mistä kaipaat lisätietoa?

Kirjeenvaihto | Rahalahja | Kummimaksut | Kummilapsen tapaaminen | Kummilapsen tietojen suojeleminen | Tule vapaaehtoiseksi

Muihin kummeihin voit tutustua kummien omissa Facebook-ryhmissä:

Ruandan kummiryhmä | Burundin kummiryhmä | Kambodzan kummiryhmä | Perun kummiryhmä | Ugandan kummiryhmä | Kenian kummiryhmä | Ngoswetin kummiryhmä

Kirjeenvaihto

Kummeja on monenlaisia ja jokaisen kummin tuki on tärkeää. Voit itse hyvillä mielin valita, millainen kummius sopii sinulle. Osa kirjoittaa kummilapselle muutaman kerran kummiuden aikana ja osa säännöllisesti. Osa kummeista kypsyttelee ajatusta kirjeen kirjoittamisesta pitkään ja kirjoittaa kummilapselle vasta vuosien kuluttua kummiuden alkamisesta. Kummius ei velvoita yhteydenpitoon kummilapsen kanssa. Tärkeintä on säännöllinen tukesi, sillä se mahdollistaa muutoksen kummilapsesi kotiseudulla.

Saat nämä kummipostit riippumatta siitä, oletko itse kummilapseen yhteydessä vai et:

 • Kummilapsen ensimmäinen kirje, jossa hän kertoo tarkemmin elämästään. Saat kirjeen kummien Plus-palveluun noin kolmen kuukauden kuluttua siitä, kun olet ryhtynyt kummiksi. Tämän jälkeen voit itse valita, onko kirjeenvaihto sinun juttusi.
 • Kerran vuodessa saat postissa vuosiraportin, jossa on kummilapsen tuorein kuva ja hänen terveisensä tai piirroksensa.
 • Yhä useampi kummi saa myös kerran vuodessa videotervehdyksen kummilapseltaan. Videotervehdykset tulevat nähtäväksesi Plus-palveluun.
 • Joulun aikaan kummilapsesi lähettää sinulle postitse joulutervehdyksen.
 • Löydät lisää tositarinoita kummilapsesi kotiseudulta World Vision -lehdestä ja sähköisestä uutiskirjeestämme. Muista seurata meitä myös Facebookissa ja Instagramissa. Voit myös tavata kummilapsesi joko osallistumalla kummien opintomatkalle tai matkustamalla omatoimisesti kummilapsesi luo.

Yhteydenpito kummilapseesi sähköisesti tai kirjeitse tuo iloa elämääsi monin tavoin:

 • Se on ystävyyden osoitus
 • Voit tutustua toisenlaiseen kulttuuriin pintaa syvemmältä ja kertoa omastasi
 • Kummilapsesi saa tietää olevansa sinulle tärkeä
 • Voit kannustaa kummilastasi ja hänen vanhempiaan panostamaan lapsen koulunkäyntiin

Viestin lähettäminen on helpointa Plus-palvelussa. Voit ilahduttaa kummilastasi sähköisellä viestillä ja kuvalla. Suosittelemme kirjoittamaan lapselle englanniksi. Tarvittaessa voimme myös kääntää viestisi.

Kirjeenvaihto kummilapsesi kanssa on hyvä tapa tutustua hänen elämäänsä, arkeensa ja kulttuuriinsa. Voit kertoa kummilapsellesi esimerkiksi perheestäsi, arjestasi, vuodenajoista, luonnosta ja asioista, joista pidät. Muistele esimerkiksi omaa lapsuuttasi. Mistä olit sillon itse kiinnostunut? Miten käytit aikaasi? Lapsilla on kaikkialla maailmassa yllättävän samankaltaisia ajatuksia ja unelmia. Kysy kummilapseltasi kysymyksiä, joiden avulla voit oppia tuntemaan häntä enemmän. Viestin tai kirjeen kirjeen mukana voit myös lähettää valokuvan tai piirroksen. Vältäthän kirjoittamasta uskonnollisista ja poliittisista aiheista, sillä perheiden uskonnolliset ja kulttuuriset taustat vaihtelevat suuresti.

Jos mahdollista, kirjoita englanniksi. Peruun voit kirjoittaa myös espanjaksi. Kirjeesi käännetään tarvittaessa lapsen äidinkielelle World Visionin paikallisessa toimistossa.

Jos kirjoitat suomeksi, käännämme viestisti puolestasi. Paras tapa kirjoittaa kummilapselle on tehdä se Plus-palvelun kautta. Plussassa viestin mukaan voi liittää halutessaan yhden kuvan.

Kummi on englanniksi “sponsor” ja kummilapsi “sponsored child”. Espanjaksi kummi on ”patrocinador” (mies) tai ”patrocinadora” (nainen). Kummilapsi on espanjaksi ”niño apadrinado” (poika) tai ”niña apadrinada” (tyttö).

Mikäli lähetät lapselle kirjeen postissa, kirjoita kirjeen yläosaan tai postikortin osoitekenttään kummilapsesi nimi ja yhteysnumero, oma nimesi ja kumminumerosi. Laita valmis kirje tai kortti kirjekuoreen (max. A4 kokoinen kuori) ja laita kuoreen tarvittava määrä postimerkkejä. Kirjoita kuoren osoitekenttään kummilapsesi kotimaan kirjeenvaihto-osoite. Osoitteet löydät täältä viimeisen kysymyksen kohdalla. Turvallisuussyistä älä merkitse lähettäjän tietoihin omaa nimeäsi ja osoitettasi, merkitse lähettäjäksi Suomen World Vision, Lautatarhankatu 6, 00580 Helsinki, Finland. Kirjoita kuoren kääntöpuolelle kummilapsesi etunimi ja yhteysnumero. HUOM! Mikäli lähetät tavaralahjan kummilapsellesi, EU:n ulkopuolelle lähetettävä kirje/paketti täytyy rekisteröidä ennakkoon sähköisesti Postin sivuilla. Lisäksi lähetyksen päälle täytyy liimata CN22 tullilipuke. Tutustu tarkempiin ohjeisiin Postin sivulla.

Mikäli et voi käyttää Plus-palvelua ja tarvitset apua kirjeen kääntämisessä englanniksi, voit lähettää paperisen kirjeen tai kortin Suomen toimistollemme osoitteella Suomen World Vision, Lautatarhankatu 6, 00580 Helsinki. Kirjoita kirjepaperiin tai postikorttiin lapsen koko nimi ja yhteysnumero, oma koko nimesi ja kumminumerosi. Jos lähetät postikortin, lähetä se meille kirjekuoressa. Käännämme viestisi englanniksi ja lähetämme sen skannattuna kummilapsesi kotimaahan. Mikäli haluat, että kirjeesi ja käännös lähetetään kummilapsellesi postitse, liitä mukaan tarvittava määrä postimerkkejä.

Osa kummeista haluaa muistaa kummilasta myös pienellä lahjalla kirjeen lisäksi. Huomioithan, että lahjan tulee mahtua A4-kokoiseen (noin 30 cm x 21 cm) ja 3 cm:n paksuiseen kirjekuoreen. Kookkaammat lähetykset eivät välttämättä löydä perille, tuottavat vapaaehtoisillemme lisätyötä ja voivat jäädä tulliin. World Vision ei voi maksaa paketeista koituvia tullimaksuja. Lahjat halutaan myös pitää kohtuullisina, ettei niiden saapuminen aiheuta lasten keskuudessa eriarvoisuutta.

HUOM! Mikäli lähetät tavaralahjan kummilapsellesi, EU:n ulkopuolelle lähetettävä kirje/paketti täytyy rekisteröidä ennakkoon sähköisesti Postin sivuilla. Lisäksi lähetyksen päälle täytyy liimata CN22-tullilipuke. Tutustu tarkempiin ohjeisiin Postin sivulla.

Esimerkkejä lahjoista, jotka mahtuvat ohjeiden mukaiseen kirjelähetykseen:

 • Vihkot, kynät, kumit, penaali tai viivoitin
 • Tarrat, englanninkieliset lastenkirjat tai tehtäväkirjat, kalenteri
 • Aurinkokennolla toimiva taskulaskin
 • Kangaskassi, ohut myssy, mekko, t-paita, paitapusero tai huivi

Tärkeää:

 • Käytä aina tavallisia ja huomiota herättämättömiä kirjekuoria tai kuplamuovikuoria. Älä lähetä arvokkaan näköisiä tai laatikonmuotoisia kirjeitä. Ne saattavat kadota matkalla.
 • Jos lähetät kirjekuoressa lahjoja, teippaa kuori huolella.
 • Jos kirje sisältää tavaraa, siihen on kiinnitettävä CN22-tullilipuke, jonka saa Postista. Huomioi, että maakohtaiset tullimääräykset säätelevät, mitä kuhunkin maahan saa lähettää ja minkä arvoinen lähetys on vielä tullivapaa. World Vision ei lunasta tulliselvitykseen jääneitä lähetyksiä.
 • Älä lähetä kirjeessä rahaa, elintarvikkeita, koruja, siemeniä, rannekelloja, litiumparistoja tai elektroniikkaa.
 • Tarkista, että kirjeen paksuus on ehdottomasti alle 3 cm.

Kirjeenvaihdossa tarvitaan kärsivällisyyttä, sillä on tavallista, että vastauksen saapuminen kummille Suomeen kestää neljästä kuuteen kuukautta. Saat kummilapsesi vastauskirjeen luettavaksesi kummien Plus-palveluun riippumatta siitä, kirjoititko itse sähköisesti Plussan kautta vai perinteisellä kirjeellä. Saat ilmoituksen sähköpostiisi, kun lapsen kirje on saapunut Plussaan. Mikäli tiedossamme ei ole sähköpostiosoitettasi, tulostamme kirjeen ja lähetämme sen sinulle postitse.

Viestilläsi on monivaiheinen matka lapsen luo. Sekä sähköinen viesti että postitse lähetetty kirje matkaavat ensimmäiseksi kummilapsesi kotimaan World Visionin toimistoon. Sähköiset viestit ja mahdollisesti liitteenä oleva kuva tulostetaan. Viestit käännetään tarvittaessa lapsen äidinkielelle ja niiden saapuminen merkitään aina myös tietokantaamme. Kääntämisen jälkeen kirje välitetään kummilapsen kotiseudulle. Paikalliset vapaaehtoisemme tapaavat kummilapsia kolmen kuukauden välein seuratakseen lasten hyvinvointia ja koulunkäyntiä. Monet kummilapsista asuvat pitkien etäisyyksien päässä vaikeakulkuisissa paikoissa. Tapaamisten yhteydessä vapaaehtoiset jakavat kummilta tulleen postin. Kirjeesi siis jaetaan kolmen kuukauden välein, ja jos niitä on tullut sillä aikaa useampi, kummilapsesi vastaa kaikkiin lähetyksiisi yhdellä vastauskirjeellä. Kummilapsesi kirjoitustapa saattaa poiketa paljonkin suomalaisesta ja olla esimerkiksi hyvin muodollinen. Vastauskirjettä tulkitessa on hyvä ottaa huomioon, että lapsi tai perhe tarvitsee vastauskirjeen kirjoittamiseen usein paikallisen vapaaehtoisemme apua. Vapaaehtoisemme saattaa olla yksi yhteisön harvoista luku- ja kirjoitustaitoisista. Hän myös kääntää kirjeen englannista paikalliselle kielelle ja päinvastoin.

Jos kummilapsi on hyvin nuori, joku hänen perheenjäsenensä tai vapaaehtoisemme kirjoittaa vastauksen lapsen puolesta. Tällöin asiasta kerrotaan sinulle kirjeessä. Joskus lapsen kirjeestä saattaa puuttua vastaus hänelle esittämiisi kysymyksiin. Usein lapsi on kuitenkin saanut kirjeesi, mutta syy vastausten puuttumiseen voi olla käännöksessä, kummilapsesi kulttuurin kirjoitustavassa tai siinä, että kirjeenne ovat saattaneet mennä ristiin. Kulttuurista riippuen lapset eivät aina ole tottuneet kertomaan kirjeissä henkilökohtaisista asioistaan. Kaikkia kummin kysymyksiä ei välttämättä ymmärretä kielimuurin vuoksi. Voi myös tapahtua niin, että kysyttyä asiaa ei tunnisteta paikallisessa kulttuurissa. Jos kysymyksiä ei ymmärretä tärkeiksi tai ne koetaan jostakin syystä tungetteleviksi, ne ohitetaan kohteliaasti. Jos et ole saanut neljässä kuukaudessa vastausta viestiisi, ota yhteyttä asiakaspalveluumme, niin selvitämme asian. Jokaisen kirjeen vaiheet tallennetaan tietokantaamme kummilapsesi kotimaassa. Näemme, onko viestisi päässyt perille, joko siihen on vastattu ja onko vastauskirje tallennettu Plus-palveluun.

** Huom! Kaikissa maissa ei ole käytössä postinumerojärjestelmää. Mikäli posti Suomessa vaatii kirjeeseen/pakettiin postinumeron, voit pyytää heitä käyttämään numeroa 00000.

AASIA

Kirjeenvaihto-osoite Kambodzaan
Sponsorship operations
c/o World Vision Cambodia
Central Post Office,
P.O. Box 479
Phnom Penh, 12000
KINGDOM of CAMBODIA

AFRIKKA

Kirjeenvaihto-osoite Keniaan
World Vision Kenya
P.O. Box 50816
KEN-00200 Nairobi
KENYA

Kirjeenvaihto-osoite Ugandaan
World Vision Uganda / SRD
P.O. Box 5319
Kampala
UGANDA

Kirjeenvaihto-osoite Ruandaan
World Vision Rwanda
Sponsorship Department
KG 9 Ave, Nyarutarama
P.O. Box 4253
Kigali
Rwanda

World Vision Burundi
Quartier Rohero 1, Avenue d’italie No 3
P.O. Box 1606 Bujumbura
Burundi/East Africa

PERU

Kirjeenvaihto-osoite Renaceriin
World Vision Peru
P.O. Box 060
05003 Ayacucho
PERU

Rahalahjat

Kuukausittaisen kummimaksun lisäksi voit halutessasi lähettää lapselle henkilökohtaisen rahalahjan. Rahalahja voi olla suuruudeltaan 100–150 euroa, ja sen voi lahjoittaa joka vuosi.

Maksa rahalahja tilille FI 32 8000 1570 7681 36 (Swift/BIC: DABAFIHH). Merkitse maksun saajaksi Suomen World Vision ry. Kirjoita viestikenttään oma kumminumerosi, lapsen yhteysnumero ja teksti ”rahalahja lapselle”. Lisätietoja sähköpostitse: asiakaspalvelu@worldvision.fi tai puhelimitse 096 818 300.

Kun haluat auttaa koko yhteisöä, voit kuukausittaisen kummimaksun lisäksi tehdä lahjoituksia, joilla autetaan koko yhteisöä. Euromääräistä ala- tai ylärajaa ei ole. Lahjoituksia voi tehdä myös useita. Paikallinen toimisto selvittää huolellisesti sen, miten lahjoituksesi käytetään. Yleensä lahjoituksella hankitaan rakennustarvikkeita, vesitankkeja tai välttämättömiä tarvikkeita kouluun tai terveysasemalle. Joskus useilta kummeilta saadut lahjoitukset kerätään yhteen ja käytetään myöhemmin johonkin suurempaan hankintaan, johon ei muuten olisi varaa. Varoista voidaan auttaa perheitä, joita on kohdannut yllättävä tai äkillinen vaikeus, kuten perheen toisen vanhemman kuolema.

Maksa rahalahja yhteisölle tilille FI 32 8000 1570 7681 36 (Swift/BIC: DABAFIHH). Merkitse maksun saajaksi Suomen World Vision ry. Kirjoita viestikenttään oma nimesi, kumminumerosi ja sen yhteisön nimi, jolle haluat antaa rahalahjan. Lisätietoja sähköpostitse asiakaspalvelu@worldvision.fi tai puhelimitse 096 818 300.

Rahalahjastasi 75 prosenttia menee kummilapsesi ja hänen perheensä käyttöön. Paikallinen työntekijämme tai vapaaehtoisemme neuvottelee lapsen ja perheen kanssa, mihin tärkeisiin hankintoihin raha käytetään. Usein sillä ostetaan kummilapselle koulutarvikkeita, vaatteita, ruokaa, käyttötavaroita tai perheelle kotieläimiä. Saat puolen vuoden sisällä kiitoskirjeen ja valokuvan, joissa kerrotaan, mitä lahjallasi on hankittu. Kirje ja kuva saapuvat sinulle kummien Plus-palvelun kautta.

Rahalahjastasi 25 prosenttia käytetään koko yhteisön lasten hyväksi esim. koulujen varustamiseen, joten oman kummilapsesi lisäksi lahjastasi hyötyvät muutkin alueen lapset.

Kummimaksut

Kummina voit päättää kummimaksusi suuruuden. Minimimaksu on 30 €/kk yhdestä kummilapsesta.

World Vision -kummina muutat kummilapsesi ja hänen ikätovereidensa elämää. Kummitukesi käytetään kaikkien alueen lasten hyväksi. Tukesi käynnistää muutosten ketjun: Lapset saavat mahdollisuuden koulunkäyntiin ja terveyteen. Lasten vanhemmat saavat uusia taitoja ja kehittävät uusia elinkeinoja. He oppivat myös vaikuttamaan oman yhteisönsä asioihin.

Kummimaksusi ei siis mene yksittäiselle lapselle tai perheelle. Parasta apua ovat kestävät muutokset, jotta asukkaat osaavat parantaa lastensa hyvinvointia senkin jälkeen, kun World Visionin työ alueella loppuu. Osa kummituesta käytetään esim. uusien hankkeiden käynnistämiseen, katastrofityöhön sekä yhteiskunnalliseen vaikuttamis- ja tiedotustoimintaan Suomessa ja kansainvälisesti.

Voidaksemme jatkossa käyttää mahdollisimman suuren osan kummien tuesta lasten auttamiseen, toivoisimme kummien maksavan kuukausittaisen tukensa e-laskulla. E-laskuun siirtyminen käy helposti näin:

 1. Kirjaudu omaan verkkopankkiisi
 2. E-laskun tilaus löytyy pankistasi riippuen valikon Maksaminen/Maksut/Päivittäiset raha-asiat alta
 3. Valitse Tee uusi e-laskusopimus/Tilaa e-lasku/E-lasku, uusi laskuttaja (vaihtelee hieman pankeittain)
 4. Kirjoita laskuttajan nimi -hakukenttään Suomen World Vision ja hae laskuttajan tiedot esille
 5. Täytä e-lasku sopimuksen tiedot. E-laskutunnisteesi on asiakasnumerosi (=kumminumero), jonka olet saanut kummiksi ryhtyessäsi. Asiakasnumeron voit tarvittaessa tarkistaa asiakaspalvelustamme, asiakaspalvelu@worldvision.fi, tai p. 09 6818 300 (arkisin klo 10-15)
 6. Tarkista antamasi tiedot ja hyväksy sopimus tai vahvista tilaus pyydettäessä pankin turvaluvulla
 7. Kiitos! Saamme ilmoituksen e-laskusopimuksesta pankistasi 2-4 viikon kuluessa ja tämän jälkeen saat kummimaksun joka kuukausi automaattisesti verkkopankkiisi. Sinun tarvitsee vain hyväksyä lasku veloitettavaksi tililtäsi tai voit myös valita kummimaksullesi automaattisen hyväksynnän, jolloin laskua ei tarvitse käydä erikseen hyväksymässä.

Voit maksaa kummimaksut tilisiirtolomaketta käyttäen. Tilinumero kummimaksuille on: FI32 8000 1570 7681 36. Merkitse viitteeksi henkilökohtainen viitenumerosi, jonka löydät kummipaketissa tai sähköpostissa tulleesta tilisiirtolomakkeesta. Viitenumerosi pysyy jokaisessa maksussa samana. Jos haluat esitäytetyn tilisiirtolomakkeen erikseen joka kuukaudelle, ota yhteys asiakaspalveluumme

Kummina voit päättää kummimaksusi suuruuden. Minimimaksu on 30 €/kk yhdestä kummilapsesta, mutta ylärajaa ei ole.

Kummilapsen tapaaminen

Kummilapsesi voit tavata joko järjestämällämme opintomatkalla tai omatoimimatkalla. Vierailulla näet omin silmin, miten apu menee perille. Kummilapset eivät voi vierailla kummien luona.

Pyrimme järjestämään opintomatkoja aluekehitysohjelmiemme alueille muutaman vuoden välein. Matkalla tutustutaan mm. kouluihin, perheiden elinkeinoihin, terveydenhoitoon ja tavataan paikallisia ihmisiä. Matkaan kuuluu myös ikimuistoinen kohtaaminen oman kummilapsen kanssa. Tiedotamme opintomatkoista kummeille noin puoli vuotta ennen lähtöajankohtaa. Halukkaita lähtijöitä on usein runsaasti, ja siksi osallistujat valitaan osittain hakemusten, osittain arvonnan perusteella. Yhdellä matkalla on yleensä 15–22 kummia.

Etusijalla ovat kummit, joilla on kummilapsi kyseisessä matkakohteessa ja jotka ovat halukkaita kertomaan omasta matkakokemuksestaan ja kummiudestaan muille julkisesti. Kielitaitoa ei matkalla vaadita, tosin englannin kielen osaamisesta (Perussa espanjan) on matkalaiselle hyötyä. Matka kestää kohteesta riippuen runsaasta viikosta kahteen viikkoon. Matka maksaa yleensä noin 3000–3 500 €. Hintaan sisältyvät lennot, majoitus, aamupalat, osa lounaista ja autokuljetukset. Jokaiseen matkaan kuuluu myös tutustuminen maan tärkeimpiin nähtävyyksiin.

Kummi voi halutessaan järjestää omatoimimatkan kummilapsen luo ja tutustua samalla siihen työhön, jota kummien tuella on tehty. Omatoimimatkalaisen vierailulla kummilapsen yhteisössä on aina mukana paikallinen World Visionin työntekijä.

Omatoimimatkassa kummi itse järjestää majoituksen ja lennot sekä kaikki muut matkajärjestelyt, kuten mahdolliset viisumit ja rokotteet. Matkasta kiinnostuneen tulee olla yhteydessä Suomen World Visioniin vähintään kolme kuukautta ennen matkaa, jotta kohdemaan ohjelmatyöntekijöiden kanssa voidaan hyvissä ajoin sopia vierailusta. Näin varmistetaan muun muassa, että kummilapsi on paikalla vierailupäivänä.
Kun ohjelmatyöntekijä on varmistanut vierailun toteutumisen haluttuna päivänä, lähetetään kummille hakemuslomake omatoimimatkaa varten. Samalla lähetetään myös lomake, jolla kummi voi tilata itselleen rikosrekisteriotteen. Rikosrekisteriote ja hakemuslomake tulee lähettää Suomen World Visionille ennen matkaa.

Kummivierailulla on aina mukana paikallinen World Visionin työntekijä, joka tapaa kummin etukäteen sovitussa paikassa; yleensä joko lähikaupungin hotellilla tai World Visionin toimistolla. Vierailu koostuu kummilapsen ja hänen perheensä tapaamisesta sekä tutustumisesta yhteisöön ja siellä tehtävään työhön. Vierailuun kannattaa varata koko päivä. Päivän päätteeksi kummi saa kyydin takaisin hotellille tai toimistolle. Kummin tulee itse maksaa ajokyydit ja mahdollinen ruokailu. Hinta vaihtelee hieman kohteesta riippuen, mutta on enintään 100 US$ (noin 70 euroa).

Mikäli matka peruuntuu, tulee se ilmoittaa Suomen World Visionille, jotta tieto voidaan välittää myös aluekehitysohjelmaan ja ennen kaikkea kummilapsen perheelle.

Kummilapsen tietojen suojeleminen

Kummina voit auttaa suojelemaan kummilapsesi yksityisyyttä. Kun kirjoitat kummilapsellesi tai kerrot muille hänestä, otathan huomioon nämä vinkkimme ja ohjeemme.

Kannustamme sinua kertomaan kummilapsestasi perheellesi ja ystävillesi. Voit kertoa yleisiä tietoja, kuten lapsen etunimen, hänen kotimaansa ja tietoa hänen koulunkäynnistään ja lempipuuhistaan. Voit jakaa kummilapsesi kuvan ja videon, jotka olet saanut World Visionilta. Kuvien ja videoiden käytöstä on sovittu lapsen huoltajien kanssa. Älä jaa eteenpäin lapsen henkilötietoja kuten sukunimeä ja kummilapsen yhteysnumeroa, tarkempia tietoja lapsen asuinpaikasta tai tietoja hänen terveydentilastaan.

Lähetä aina viestisi kummilapsellesi World Visionin kautta. Suojellaksesi yksityisyyttäsi älä kirjoita viesteihin omia yhteystietojasi. Jos lähetät kirjeen postitse, merkitse kirjeen lähettäjäksi World Vision Finland, Lautatarhankatu 6, 00580 Helsinki, Finland.