Siirry sisältöön

Työmme

Perheiden toimeentulo

Työskentelemme yhdessä perheiden kanssa katkaistaksemme köyhyyden kierteen, jotta vanhemmat pystyisivät tarjoamaan lapsilleen turvallisen ja hyvän lapsuuden.

Malawilainen nuori nainen hymyilee kameralle ompelukoneellaan.
Malawilainen nuori nainen hymyilee kameralle ompelukoneellaan.

Äärimmäinen köyhyys tarkoittaa jatkuvaa epävarmuutta huomisesta, pulaa ruuasta ja lääkkeistä ja usein myös arkea ilman kunnollista kotia tai mahdollisuutta koulunkäyntiin. Työskentelemme yhdessä perheiden kanssa katkaistaksemme köyhyyden kierteen, jotta vanhemmat pystyisivät tarjoamaan lapsilleen turvallisen ja hyvän lapsuuden.

Köyhyyden taustalla on usein haastavat olosuhteet, joissa toimeentulomahdollisuudet ovat vähäisiä. Ilmastonmuutos aiheuttaa yhä enemmän haasteita esimerkiksi maanviljelylle.

Kehitämme maataloutta ja järjestämme ammattikursseja sekä yrittäjäkoulutusta. Tuemme erityisesti nuorten yrittäjyyttä ja ammattikoulutusta. Autamme ihmisiä perustamaan osuuskuntia, kyläpankkeja ja säästöryhmiä, jotka myöntävät pienluottoja yritystoiminnan käynnistämiseen tai laajentamiseen. Pienluotoilla ryhmät pystyvät myös tukemaan niitä perheitä, jotka tarvitsevat lainaa yllättäviin kuluihin kuten sairaalamaksuihin.

Lahjoittajiemme avulla joka 60. sekunti perhe saa työkalut köyhyyden kierteen katkaisemiseen.

Tuemme monin tavoin

Koulutamme tehokkaammasta ja muuttuvaan ilmastoon sopivasta maanviljelyksestä sekä yrittäjyydestä. Lahjoitamme kotieläimiä, kuten kanoja tai vuohia, joista perheet saavat tärkeitä lisätuloja. Autamme perustamaan säästöryhmiä, jotka myöntävät pienlainoja jäsenilleen.

Autamme paikallisyhteisöjä perustamaan omia säästöryhmiä. Ryhmän jäsenet pystyvät säästämään turvallisesti ja joustavasti yhdessä ja saamaan tarvitessaan lainaa omiin tarpeisiin.

Käsiä pitämässä ruandan frangeja.

Koulutamme viljelijöitä viljelemään monipuolisesti ja valitsemaan tuottavampia ja paremmin kuivuutta kestäviä lajikkeita. Järjestämme myös yrittäjyyskoulutusta. Rohkaisemme laajentamaan elinkeinovalikoimaa mahdollisuuksien mukaan ja koulutamme myös muista tulonlähteistä kuten esimerkiksi hunajantuotannosta.

Kenialainen pariskunta viljelemässä hedelmiä ja vihanneksia puutarhastaan.

World Visionin lahjoittajien tuella:

  • 1,35 miljoonaa ihmistä sai työpaikan mikrolainojen avulla vuonna 2020.
  • 162 000 viljelijää sai koulutusta uusista viljelytekniikoista vuonna 2020.
  • Yli 21 000 säästöryhmää auttoi perheitä säästämään ja saamaan lainaa.

Puolestapuhujamme Riku Nieminen kävi Keniassa tutustumassa säästöryhmän toimintaan. Katso video alla.

Videosisältö
Elementti ohitettu

Kummina tuet yrittäjyyttä, ammattikoulusta ja säästöryhmiä

Sijoittamassa lapseen kummina olet mukana poistamassa köyhyyttä lasten elämästä.