Siirry sisältöön

Tyttöjen oikeudet

Sijoita Mimmirahastoon

Tuotto-odotuksena tasa-arvoisempi maailma. 

Lahjoituksesi avulla tytöt pääsevät kouluun, naisille perustetaan säästöryhmiä, tytöt eivät joudu lapsena naimisiin ja tyttöjen silpominen vähenee.

Vesiväreillä maalattu kuva, jossa näkyy kolmen eri naisen kasvoja
Vesiväreillä maalattu kuva, jossa näkyy kolmen eri naisen kasvoja

Hei muutoksentekijä, mahtavaa nähdä sinut täällä!

Tässä rahastossa riskit ovat pienet, mutta tuotto-odotukset suuret.

Lahjoittamalla Mimmirahastoon sijoitat tyttöjen ja naisten oikeuksiin sekä tasa-arvoisempaan maailmaan. Voit sijoittaa kuukausittain (alk. 15 €) tai tehdä kertasijoituksen tilanteesi mukaan.

Sinunkaltaisesi sijoittajien avulla maailmaa muuttuu paremmaksi. Kiitos, että olet valmis investoimaan oikeudenmukaisuuteen ja seisomaan tyttöjen ja naisten rinnalla ympäri maailmaa.

”Jokaisella tytöllä on oikeus kasvaa ja kehittyä turvassa ilman pelkoa väkivallasta tai pakko-avioliitosta.”

Maaret Kallio, kouluttajapsykoterapeutti, tietokirjailija

Lahjoita

Lähikuva huulista, joiden päällä on teksti

Tyttöjen ja naisten oikeuksia loukataan joka sekunti

Joka kymmenes sekunti tyttö silvotaan jossain päin maailmaa.

Joka vuosi 12 miljoonaa tyttölasta joutuu naimisiin.

Kriisit sysäävät tyttöjä äärimmäiseen köyhyyteen. Mikäli nykyinen trendi jatkuu, joka 4. maailman tyttö tai nainen kärsii nälästä vuonna 2030.

”Tyttöjen oikeuksien tukeminen on sijoitus, joka tekee maailmasta paremman paikan meille kaikille.”

Piritta Hagman, yrittäjä, kahden tytön äiti

Miksi Mimmirahasto?

Tyttöjen ja naisten oikeudet ovat ottaneet viime vuosina takapakkia erilaisten kriisien vuoksi. Räikeät ihmisoikeusloukkaukset, kuten sukuelinten silpominen ja lapsiavioliitot, ovat monelle tytölle arkipäivää. Tasa-arvotyö on jatkuvasti alirahoitettua, vaikka kestävän kehityksen tavoitteet eivät toteudu ilman sitä.

Siksi perustimme Mimmirahaston, johon lahjoittamalla voit sijoittaa tasa-arvoon ja tyttöjen ja naisten valoisampaan tulevaisuuteen.

Sijoituksellasi saat vaikuttavia asioita aikaan:

Valistamme vanhempia koulunkäynnin tärkeydestä ja mahdollistamme vanhemmille uusia toimeentuloja, jotta perheellä olisi varaa lähettää myös tytöt kouluun. Rakennamme kouluihin vessoja ja pesupaikkoja, jotta tytöt voivat käydä koulua myös kuukautisten aikana.

Perustamme säästöryhmiä, jotka tarjoavat naisille edullisia lainoja. Lainojen ansiosta perheillä on mahdollisuus tukea lastensa koulunkäyntiä. Säästöryhmälainen pystyy usein aloittamaan myös oman pienimuotoisen yrittäjyyden.

Jaamme äitiyspakkauksia Keniassa, Ruandassa ja Etelä-Sudanissa. Äitiyspakkaus sisältää synnytyksessä tarvittavia steriilejä välineitä, kantoliinan, moskiittoverkon sekä vauvanvaatteita. Pakkaus kannustaa odottavia äitejä käymään raskausaikana neuvolassa ja synnyttämään kodin sijasta terveysasemalla. Äitiyspakkaustyöllä vähennetään lapsi- ja äitikuolleisuutta ja annetaan vastasyntyneelle tasa-arvoisempi alku elämään.

Joka 10. sekunti tytön sukuelimet silvotaan jossain päin maailmaa.

Tyttöjen ja naisten sukuelinten silpominen on hengenvaarallinen ihmisoikeusloukkaus. Silpominen tarkoittaa tytöille usein koulunkäynnin loppumista ja varhaista avioliittoa.

Teemme silpomisen vastaista työtä Keniassa ja Somaliassa. Koulutamme perheitä, opettajia ja viranomaisia silpomisen vaaroista ja haitoista, rakennamme tytöille turvataloja, järjestämme väkivallattomia silpomisen korvaavia aikuistumisriittejä ja ohjaamme silpojia uusiin ammatteihin, jotta he jättäisivät haitallisen perinteen.

Joka vuosi lähes 12 miljoonaa tyttöä joutuu naimisiin. Erilaiset kriisit, köyhyys ja nälkä sysäävät vanhempia myymään tyttäriään avioliittoon. Esimerkiksi koronakriisin aikana lapsiavioliittojen määrä jopa kaksinkertaistui joissakin yhteisöissä. Vaikutamme päättäjiin lapsiavioliittojen kieltämiseksi lailla. Kerromme perheille lapsiavioliittojen haitoista ja vaaroista lapsille. Puolustamme lapsen oikeutta lapsuuteen; turvaan, leikkiin ja koulutukseen.

World Vision on perustanut Ukrainan naapurimaahan Moldovaan lapsiystävällisiä Happy Bubble- tiloja, joissa lapset voivat leikkiä koulutettujen ammattilaisten hoivassa. Tilojen merkitys on iso myös siksi, että äidit voivat tehdä töitä, kun lapset ovat 4–5 tuntia turvallisessa hoidossa.