Siirry sisältöön

Täällä toimimme

Kummikohteet

Suomen World Visionilla on kummikohteita Kambodzassa, Perussa, Keniassa, Ugandassa, Ruandassa sekä Burundissa.

Suomalainen kummi, Mika, poseeraa kambodzalaisen kummilapsensa, Sokhaenin, kanssa kummimatkalla.
Suomalainen kummi, Mika, poseeraa kambodzalaisen kummilapsensa, Sokhaenin, kanssa kummimatkalla.

Kummikohteemme Afrikassa

Ngoswet

Ngoswetin aluekehitysohjelma sijaitsee Länsi-Keniassa 400 kilometrin päässä Nairobista. Seutu kärsii ajoittain kuivuudesta ja liikkuminen on haastavaa, sillä alueen läpi kulkee vain yksi kulkukelpoinen tie. Alueen kylät sijaitsevat laaksossa ja sitä ympäröivillä jyrkillä vuorenrinteillä, jonne täytyy kulkea kävellen. Alueella asuu noin 38 000 ihmistä. Pääuskonto on kristinusko. Kummilapsia alueella on noin 4000. Heistä noin 800 odottavat vielä omaa suomalaista kummia.

Lalogi-Lakwana

Lalogi-Lakwanan aluekehitysohjelma sijaitsee Pohjois-Ugandassa noin 350 kilometrin päässä pääkaupunki Kampalasta. Seutu kärsi yli 20 vuotta LRA-sissiryhmän terrorista. Armeija siirsi satoja tuhansia asukkaita pakolaisleireille, joista nämä saivat palata kotiin vasta kymmenisen vuotta sitten. Konfliktin jäljet näkyvät yhä alueella ja seutu on monilla mittareilla jäljessä muun maan kehityksestä.

Pajule

Pajulen alueohjelma sijaitsee Pohjois-Ugandassa, noin 450 kilometrin päässä maan pääkaupungista Kampalasta. Maan toiseksi suurimpaan kaupunkiin, Guluun, on noin 100 kilometriä. Alueen infrastruktuuri on heikko, esimerkiksi tiet ovat huonoja. Lähes kaikki alueen asukkaat saavat elantonsa viljelystä. Alue on tasaista ja maa sopii hyvin maanviljelyyn. Haasteita tuottavat viime vuosina epävarmemmiksi muuttuneet sateet. Osa alueen asukkaista harjoittavat myös karjankasvatusta.    

Umurava

Umurava sijaitsee Etelä-Ruandassa Gisagaran piirikunnassa noin 150 kilometrin päässä pääkaupunki Kigalista. Alueella sijaitsee myös Mugombwan pakolaisleiri, jossa asuu 11 400 kongolaista pakolaista. Ruandalla on väkivaltainen lähimenneisyys. Vuonna 1994 Ruandassa kuoli noin 800 000 tutsia, maltillista hutua ja muiden pienempien etnisten vähemmistöjen edustajia tutsien vastaisessa kansanmurhassa. Kansanmurha näkyy ihmisten arjessa ja maan poliittisessa tilanteessa yhä: monet lapset ja nuoret elävät köyhyydessä vanhempien menettämisen tai muiden traumojen seurauksena.

Kigamba

Kigamba sijaitsee Koillis-Burundissa Cankuzon maakunnassa. Maakunta sijoittuu kaikista haavoittuvimpien alueiden joukkoon Burundissa. Kigamban perheiden pääelinkeinoina ovat maanviljely ja karjanhoito. Viljelyssä käytetään perinteisiä viljelymenetelmiä, ja naiset ja lapset kantavat päävastuun maanviljelystä. Puhtaasta vedestä on pulaa ja vesiperäiset sairaudet uhkaavat lasten terveyttä. Malaria on alueen yleisin lasten kuolinsyy. Aliravitsemus on yksi vaikeimmista ongelmista Burundissa, ja siitä kärsii joka toinen alle viisivuotias lapsi.

Kummikohteemme Aasiassa

Santuk

Santuk sijaitsee Keski-Kambodzan maaseudulla Kampong Thomin maakunnassa noin 150 kilometrin päässä pääkaupunki Phnom Penhista. Alueella puhutaan khmerin kieltä ja valtaosa asukkaista on buddhalaisia. Kambodzalla on raskas lähimenneisyys. Punaisten Khmerien hirmuhallinto (1975–1979) johti kansanmurhaan (jossa kuoli arviolta 1-3 miljoonaa ihmistä) ja yhteiskunnan rakenteiden täydelliseen tuhoon. Nälänhätä, pakkotyö ja joukkoteloitukset saivat ihmiset kääntymään toisiaan vastaan. Lapset joutuivat eroon vanhemmistaan ja jäivät vaille hoivaa. Hirmuvallasta selvinneet ovat nyt itse vanhempia ja monet heistä on traumatisoituneita.

Kummikohteemme Latinalaisessa Amerikassa

Renacer

Renacerin aluekehitysohjelma sijaitsee Perun keskiosassa, 300 kilometrin päässä pääkaupungista Limasta, Ayacuchon kaupunkia ympäröivällä maaseudulla korkealla Andien vuoristossa. Alueen asukkaista suurin osa kuuluu ketsuaa äidinkielenään puhuvaan veästöön. Kouluissa opiskellaan sekä espanjaksi että ketsuaksi. Pääuskonto on katolilaisuus. Perheet ovat pienviljelöitä, jotka viljelevät maissia, kvinoaa ja perunaa. Heillä saattaa myös olla lehmiä, laamoja ja marsuja, joista he saavat toimeentuloa. Ansiot jäävät kuitenkin pieniksi ja elämä on vaatimatonta.

Sinäkin voit tehdä sijoituksen lasten tulevaisuuteen