Siirry sisältöön

Lahjoita

Hätäapulahjoitus

Auta lapsia kriisien ja katastrofien keskellä. Kun katastrofi iskee, apumme pelastaa henkiä ja lievittää lasten ja perheiden kärsimystä jopa muutaman tunnin varoitusajalla.

Filippiiniläinen lapsi hygieniapakkauksen kanssa katastrofin keskellä.

Näin lahjoituksesi auttaa

Lahjoituksesi auttaa esimerkiksi näissä kriiseissä:

Ukrainalainen pikkutyttö, tutti suussa, seisoo kahden bussin välissä ja katsoo vakavana kameraan, tupsupipo päässä. Taustalla näkyy muita ihmisiä laittamassa tavaroita bussin tavaratilaan.

Apua Ukrainan lapsille

Avustustyömme Ukrainan kriisin seurauksena on tavoittanut yli 1,8 miljoonaa ihmistä Ukrainassa, Romaniassa, Moldovassa ja Georgiassa. Huolehdimme ihmisten perustarpeista ja jaamme esimerkiksi ruokapaketteja, käteisapua ja hygieniatarvikkeita. Keskitymme myös lastensuojeluun, jaamme tietoa ja tuemme pääsyä mm. terveydenhuoltoon. Tarjoamme psykososiaalista tukea lapsille ja aikuisille. Tuemme pakolaislasten koulunkäynnin jatkumista ja jaamme opiskelutarvikkeita.

Voit myös lahjoittaa suoraan Ukrainan keräykseen.

Valkoinen kyyhky lentää raunioilla olevan talon edessä. Talon edessä näkyy lapsia.

Auta lapsia Lähi-idän kriisissä

Humanitaarinen kriisi syvenee ja sen suurimpia kärsijöitä ovat lapset. World Visionin avustustyö on tällä hetkellä käynnissä Länsirannalla. Humanitaarinen apu kohdennetaan sinne, missä hätä on suurin ja mihin World Visionilla ja sen kumppaneilla on pääsy. Toimimme kansainvälisten humanitaaristen avun periaatteiden mukaisesti, joita ovat puolueettomuus, tasapuolisuus, inhimillisyys ja riippumattomuus.

Voit myös lahjoittaa suoraan Lähi-idän keräykseen.

Hätäapua Afganistanin lapsille

Afganistanissa on valtava tarve hätäavulle. Joka toista alle 5-vuotiasta lasta uhkaa vakava aliravitsemus. Avustustyömme maassa on käynnissä: toimitamme ravintoa ja hoitoa aliravituille lapsille. Lisäksi liikkuvilla terveysklinikoillamme hoidetaan lasten ja aikuisten äkillisiä terveysongelmia. Olemme auttaneet afganistanilaisia lapsia jo 20 vuotta ja aiomme tukea heitä myös jatkossa.

Voit myös lahjoittaa suoraan Afganistanin keräykseen.

Afganistanilainen lapsi syömässä ravitsevaa pähkinätahnaa aikuisen sylissä.

Ruoka-apua lapsille nälkäkriisissä

Nälänhätä uhkaa miljoonia lapsia Itä-Afrikassa. Jos emme toimi nyt, lapset kuolevat nälkään. Toimitamme ruoka-apua ja puhdasta vettä hengenvaarassa oleville lapsille. Olemme YK:n Maailman ruokaohjelman (World Food Programme WFP) suurin jakelukumppani ja avustustyömme on käynnissä 26 maassa. Jaamme ruokatarvikkeita esimerkiksi Keniassa, Etiopiassa, Somaliassa, Nigeriassa, Jemenissä ja Afganistanissa.

Voit myös lahjoittaa suoraan nälkäkeräykseen.

Humanitaaristen kriisien määrä on suurempi kuin koskaan. Lapset ovat kaikkien kriisien suurimpia kärsijöitä.

Miikka Niskanen
Humanitaarisen avun päällikkö, Suomen World Vision

Tukeasi tarvitaan nyt enemmän kuin koskaan

Sacha koulussa kirjoittamassa vihkoon.

Sacha

Ukrainalainen yliopisto-opiskelija Sacha, 17, pakeni sotaa Romaniaan.

”Olin hyvin peloissani. En tiennyt, mitä oli tapahtumassa ja minne olin menossa. En tiennyt, mitä tapahtuu opinnoille. Kaikki oli sekavaa ja oloni oli tyhjä.”

Alkujärkytyksen jälkeen Sacha ymmärsi, että hänen täytyy palata kouluun Romaniassa. Ujolle tytölle tämä oli kuitenkin pelottavaa. Romanialaiset ovat olleet todella mukavia, mutta Sacha kaipaa ukrainalaista koulua. Sota on kuitenkin muuttanut suhtautumista elämään.

”Tämä kokemus on tuskallinen ja se muuttaa ihmisen täysin. Olen nyt vahvempi ja sopeudun paremmin. Ei pidä menettää toivoa, vaan ymmärtää, että elämä ei ole ohi.”

Mary näyttää kodissaan kuinka vähän hänellä on syötävää.

Mary

Mary varmistaa joka yö lastensa olevan elossa.

− Minun täytyy tunnustella lasteni sykettä joka yö, kun he menevät nukkumaan tyhjällä vatsalla. Varmistan, että he ovat yhä elossa.

Näin kenialainen Mary kuvailee perheensä tilannetta pohjoiskenialaisessa kylässä, jossa kunnon sateita ei ole nähty kahteen vuoteen. Mary ja hänen aviomiehensä pelkäävät, että he joutuvat näkemään lastensa kuolevan nälkään eivätkä he itse pysty tekemään asialle mitään.

Maryn kotiseutu kuuluu Marsabitin maakuntaan, joka Pohjois-Kenian Turkanan maakunnan tavoin kärsii nälkäkriisistä ja poikkeuksellisesta kuivuudesta.

Kulurakenne

Varoista 75 % käytetään avustustyöhön ja lasten oikeuksien parantamiseen. 20 % varoista käyttämme viestintään ja varainhankintaan ja 5 % käytämme yleishallintoon.

Suomen World Vision on voittoa tavoittelematon yhdistys, joten kaikki kasvun myötä saadut varat ohjataan avustuskohteisiin tai investoidaan seuraavien vuosien avustusbudjetin kasvattamiseen.

Näin toimimme kriiseissä

Vuoden 2022 aikana autoimme lähes 30 miljoonaa hädässä olevaa ihmistä 52 maassa. Autamme humanitaarisissa kriiseissä konfliktien ja luonnonkatastrofien keskellä

World Vision Bolivian työntekijä auttaa hymyilevää poikaa laittamaan kasvosuojaa päälle.

Kun katastrofi iskee, olemme yksi ensimmäisistä järjestöistä paikan päällä. Pystymme toimittamaan hätäaputarvikkeita joka puolelle maailmaa 72 tunnin kuluessa kriisin syttymisestä – ja usein jopa nopeammin.

World Visionin paikallinen työntekijä Timor Lestessä katsoo tietä, jonka varrella on sinisiä ja valkoisia telttoja.

Katastrofin jälkeen jäämme paikan päälle auttamaan lapsia, perheitä ja yhteisöjä jälleenrakennuksessa, jotta perheet pystyvät rakentamaan elämänsä uudelleen ja varautumaan paremmin mahdollisiin uusiin katastrofeihin.

Ghanalainen koulutyttö pesee kädet ja hymyilee kameralle.

Suomen World Vision

Olemme yksi Suomen suurimmista avustusjärjestöistä ja itsenäinen osa maailman suurinta kummilapsijärjestöä. Kanssamme sijoitat lapsiin ja puolustat heidän oikeuksiaan eri puolilla maailmaa.

Humanitaarinen apumme keskittyy katastrofin keskelle joutuneiden lasten sekä vammaisten ihmisten tukemiseen. Suomalaisten tuella autamme yli kahta miljoonaa lasta ja aikuista. Valvomme tarkasti sekä varojen käyttöä että työmme tuloksellisuutta. Olemme Vastuullinen Lahjoittaminen ry:n jäsen ja työtämme rahoittavat mm. Suomen ulkoministeriö sekä Euroopan unioni. Rahankeräyslupa: RA/2021/1328.

Miksi lahjoittaa World Visionille?

World Vision Malawin työntekijö tanssimassa lasten kanssa.

70 vuoden kokemus

Meillä on 70 vuoden kokemus lasten suojelemisesta.

Noin 99 % työntekijöistämme työskentelee omalla kotiseudullaan, joten he tuntevat kulttuurin, kielet ja paikalliset lapset ja aikuiset, joiden kanssa yhteistyötä tehdään.

World Vision Kenian työntekijä kävelee juttelemassa hymyillen kolmen lapsen kanssa.

Toimimme lähes 100 maassa

Toimimme ympäri maailmaa, myös erityisen vaarallisissa kohteissa.

World Vision on tehnyt yli 70 vuotta työtä humanitaarisissa katastrofeissa. Meillä on kokemusta, tietotaitoa, logistiikkaa ja kansainvälinen verkosto, jonka ansiosta olemme paikalla heti kun katastrofi tapahtuu.

Kuusi indonesialaista tyttöä kävelevät nauraen kohti kameraa, kädet ilmassa, katsomassa toisiaan.

200 miljoonaa lasta

Olemme auttaneet yli 200 miljoonaa haavoittuvassa asemassa olevaa lasta puuttumalla köyhyyden juurisyihin.