Siirry sisältöön

Työmme

Lasten suojelu

Jopa 1,7 miljardia lasta kohtasi jonkinlaista väkivaltaa vuoden 2020 aikana. Teemme töitä sen eteen, että jokaisesta lapsesta pidetään huolta ja häntä suojellaan väkivallalta, kaltoinkohtelulta ja hyväksikäytöltä.

Kambodzalainen poika leikkii nauraen hulahula-vanteella.
Kambodzalainen poika leikkii nauraen hulahula-vanteella.

Työskentelemme erilaisia väkivallan muotoja vastaan. Näitä ovat esimerkiksi lapsityö, lasten kokema hyväksikäyttö sekä haitalliset perinteet kuten sukuelinten silpominen ja lapsiavioliitot. Vahvistamme alueen lastensuojelumekanismeja ja tiedotamme asukkaille, mistä saa apua ongelmien ja rikosten selvittämiseksi. Opetamme vanhempia kasvattamaan lapsiaan ilman kuritusta, koulutamme kyläpäälliköitä ja viranomaisia lastensuojelusta ja lapsen oikeuksista. Kerromme lapsille ihmisoikeuksista ja kannustamme heitä vaikuttamaan kyläyhteisön ja kotiseudun asioihin.

Lasten hyvinvointia uhkaa moni asia

  • Lapsityö: Maailmassa on noin 152 miljoonaa lapsityöläistä.
  • Lapsiavioliitot: Joka vuosi lähes 12 miljoonaa tyttöä joutuu naimisiin.
  • Lapsisotilaat: Maailmassa on jopa 300 000 lapsisotilasta.

Miten suojelemme lapsia?

Teemme silpomisen vastaista työtä Keniassa ja Somaliassa. Koulutamme perheitä, opettajia ja viranomaisia silpomisen vaaroista ja haitoista, rakennamme tytöille turvataloja, järjestämme väkivallattomia aikuistumisriittejä ja koulutamme entisiä silpojia uusiin ammatteihin.

Kuvituskuva, jossa kahta kättä jotka pitävät veitsen ja partaterän.

Koulutamme perheitä väkivallattomista kasvatusmenetelmistä. Kerromme minkälaisia jälkiä väkivaltainen kasvatus tai ruumiillinen kuritus lapsiin jättää. Koulutuksissamme Perussa korostetaan vanhemmille: ”Jätä lapseesi rakkauden, älä väkivallan jälkiä”

Sambialainen äiti pitää taaperoaan ja hymyilee leveästi hänelle. Taapero katsoo iloisesti kameraan.

Koulutamme ja kampanjoimme, jotta vanhemmat ja päättäjät ymmärtäisivät lasten koulutuksen tärkeyden sekä lapsityön haitallisuuden.

Indonesialainen kummilapsi Tasya hymyilee koulussa koulukavereidensa kanssa.

Vaikutamme päättäjiin lapsiavioliittojen kieltämiseksi lailla. Koulutamme perheitä lapsiavioliiton haitoista ja vaaroista lapsille. Puolustamme lasten oikeutta olla lapsi; leikkiä ja kouluttautua.

Kuvituskuva lapsesta hääasussa ja huntussa pitämässä vanhemman miehen kädestä kiinni. Tytön poskessa näkyy kyynel.

Vuonna 2017, kambodzalaiset siskokset olivat asuneet jo vuosia yksin vanhempien muutettua kauas kotoa töiden perässä. Vuonna 2021 heidän elämänsä oli World Vision avulla paraantunut. Katso videolta mitä lapsille kuului vuonna 2017 sekä 2021.

Videosisältö
Elementti ohitettu

Uskomme, että maailma ilman lapsiin kohdistuvaa väkivaltaa on mahdollinen. Tule mukaan auttamaan.

Kummina autat suojelemaan lapsia ja sijoitat heidän tulevaisuuteen.