Siirry sisältöön

Lahjoita

Auta lapsia Ukrainan kriisissä

Lapset kärsivät kriisin keskellä. Tarve avulle ei ole ohi. 

Kuvassa: Ukrainalainen Oleksandr katsoo uutta nalleaan, jonka hän sai vapaaehtoistyöntekijöiltä. ”Oi, pidän tästä nallesta! Annan hänelle nimeksi Barsik.”

Ukrainalainen Oleksandr katsoo uutta nalleaan, jonka hän sai vapaaehtoistyöntekijöiltä.
Ukrainalainen Oleksandr katsoo uutta nalleaan, jonka hän sai vapaaehtoistyöntekijöiltä.

World Vision on ollut ensimmäisten joukossa auttamassa kotoaan paenneita lapsia ja perheitä. Avustustyömme on tavoittanut yli 1,8 miljoonaa ihmistä Ukrainassa, Romaniassa, Moldovassa ja Georgiassa. Heistä noin puolet on lapsia.

Huolehdimme ihmisten perustarpeista ja jaamme esimerkiksi ruokapaketteja, käteisapua ja hygieniatarvikkeita. Hätäavun lisäksi keskitymme lastensuojeluun, jaamme tietoa ja tuemme pääsyä terveydenhuoltoon sekä muihin palveluihin. Tarjoamme psykososiaalista tukea lapsille ja aikuisille. Tuemme pakolaislasten koulunkäynnin jatkumista ja jaamme opiskelutarvikkeita. Ylläpidämme tiloja ja järjestämme tapaamisia, joissa vanhemmat ja lapset voivat kokoontua ja saada tietoa sekä tukea. Lapset voivat leikkiä, harrastaa ja käsitellä vaikeita aiheita esimerkiksi taiteen kautta.

Voit auttaa tekemällä kertalahjoituksen hätäapukeräykseemme tai ryhtymällä kuukausilahjoittajaksi. Kuukausilahjoittana autat lapsia Ukrainassa ja muualla maailman vaarallisimmissa paikoissa. Lue lisää »

Lahjoituksesi on todella tärkeä.

Voit myös lahjoittaa tekstaamalla AUTAN30 numeroon 16499 (30 €) tai MobilePaylla haluamasi summan numeroon  37749.

Lahjoita tilisiirtona:

Saaja: Suomen World Vision ry
Tili: FI32 8000 1570 7681 36
Viite yksityishenkilöille: 1013449
Viite yrityksille: 1016747

Lahjoita nyt

Ukrainalainen pikkutyttö, tutti suussa, seisoo kahden bussin välissä ja katsoo vakavana kameraan, tupsupipo päässä. Taustalla näkyy muita ihmisiä laittamassa tavaroita bussin tavaratilaan.

Näin lahjoituksesi auttaa:

Lahjoituksesi muuttuu ruoka- ja käteisavuksi, talvivaatteiksi, psykososiaaliseksi avuksi sekä koulutarvikkeiksi. Tuellasi teemme myös lastensuojelutyötä ja suojelemme lapsia ja naisia ihmiskaupalta. Ohjaamme perheitä koulutuksen ja mielenterveyden jatkohoidon piiriin.

Ruoka- ja käteisapua

World Visionin tuella 572 000 ihmistä on saanut ruoka-apua, 426 146 ihmistä käteisseteliapua perustarpeisiin ja yli 339 000 ihmistä on saanut hygieniatarvikkeita

Tukea koulunkäyntiin

257 000 lasta on saanut tukea koulunkäynnin jatkamiseen.

Psykososiaalinen tuki

124 000 ihmistä on saanut psykososiaalista tukea.

”Sota on katastrofi, joka iskee pahiten jo valmiiksi haavoittuvimpiin ihmisiin.”

Miikka Niskanen
Humanitaarisen avun päällikkö, Suomen World Vision

Tukeasi tarvitaan nyt enemmän kuin koskaan

Sacha koulussa kirjoittamassa vihkoon.

Sacha

Ukrainalainen yliopisto-opiskelija Sacha, 17, pakeni sotaa Romaniaan.

”Olin hyvin peloissani. En tiennyt, mitä oli tapahtumassa ja minne olin menossa. En tiennyt, mitä tapahtuu opinnoille. Kaikki oli sekavaa ja oloni oli tyhjä.”

Alkujärkytyksen jälkeen Sacha ymmärsi, että hänen täytyy palata kouluun Romaniassa. Ujolle tytölle tämä oli kuitenkin pelottavaa. Romanialaiset ovat olleet todella mukavia, mutta Sacha kaipaa ukrainalaista koulua. Sota on kuitenkin muuttanut suhtautumista elämään.

”Tämä kokemus on tuskallinen ja se muuttaa ihmisen täysin. Olen nyt vahvempi ja sopeudun paremmin. Ei pidä menettää toivoa, vaan ymmärtää, että elämä ei ole ohi.”

Ukrainalainen 8-vuotias Ivan katsoo vakavana ainoa leluaan, jota sai tuotua mukanaan kotoa. Lelu on pingviinipehmolelu.

Ivan

”Tänään minulla on yksinäinen olo”

8-vuotias Ivan pakeni Ukrainasta äitinsä ja siskonsa kanssa. Mukanaan heillä oli vain muutamia helposti mukana kannettavia tavaroita. Ivan joutui hyvästelemään isänsä ja jättämään taakseen lempilelunsa ja rakkaan koiransa.

”Kun kuulimme pommitukset, juoksimme alakertaan ja menimme piiloon kellariin, missä jouduimme piileskelemään 10 päivää,” Ivan kertoo.

”Tänään minulla on yksinäinen olo ja saan lohtua pingviinipehmolelustani, jonka nimi on Herra P. Herra P oli ainoa lelu, jonka sain tuotua mukanani kotoa,” Ivan lisää.

Kulurakenne

Varoista 75 % käytetään avustustyöhön ja lasten oikeuksien parantamiseen. 20 % varoista käyttämme viestintään ja varainhankintaan ja 5 % käytämme yleishallintoon.

Suomen World Vision on voittoa tavoittelematon yhdistys, joten kaikki kasvun myötä saadut varat ohjataan avustuskohteisiin tai investoidaan seuraavien vuosien avustusbudjetin kasvattamiseen.

Näin toimimme kriiseissä

Vuoden 2022 aikana autoimme lähes 30 miljoonaa hädässä olevaa ihmistä 52 maassa. Autamme humanitaarisissa kriiseissä konfliktien ja luonnonkatastrofien keskellä

World Vision Bolivian työntekijä auttaa hymyilevää poikaa laittamaan kasvosuojaa päälle.

Kun katastrofi iskee, olemme yksi ensimmäisistä järjestöistä paikan päällä. Pystymme toimittamaan hätäaputarvikkeita joka puolelle maailmaa 72 tunnin kuluessa kriisin syttymisestä – ja usein jopa nopeammin.

World Visionin paikallinen työntekijä Timor Lestessä katsoo tietä, jonka varrella on sinisiä ja valkoisia telttoja.

Katastrofin jälkeen jäämme paikan päälle auttamaan lapsia, perheitä ja yhteisöjä jälleenrakennuksessa, jotta perheet pystyvät rakentamaan elämänsä uudelleen ja varautumaan paremmin mahdollisiin uusiin katastrofeihin.

Ghanalainen koulutyttö pesee kädet ja hymyilee kameralle.

Suomen World Vision

Olemme yksi Suomen suurimmista kehitysyhteistyöjärjestöistä ja itsenäinen osa maailman suurinta kummilapsijärjestöä, World Visionia. World Visionilla on 70 vuoden kokemus lasten suojelemisesta. Toimimme kansainvälisesti 99 maassa. Suojelemme lapsia ja puolustamme heidän oikeuksiaan Afrikassa, Aasiassa ja Latinalaisessa Amerikassa sekä kriisialueilla ympäri maailman. Humanitaarinen apumme keskittyy katastrofin keskelle joutuneiden lasten sekä vammaisten ihmisten tukemiseen. Suomalaisten tuella autamme yli kahta miljoonaa lasta ja aikuista. Valvomme tarkasti sekä varojen käyttöä että työmme tuloksellisuutta. Virallisia kumppaneitamme ovat Suomen ulkoministeriö, Vastuullisen lahjoittamisen Ry sekä Euroopan komissio. Järjestömme lahjoitukset kerätään Suomen poliisihallituksen myöntämän virallisen rahankeräysluvan alaisina (RA/2021/1328).

Miksi lahjoittaa World Visionille?

World Vision Malawin työntekijö tanssimassa lasten kanssa.

70 vuoden kokemus

Meillä on 70 vuoden kokemus lasten suojelemisesta.

Noin 99 % työntekijöistämme työskentelee omalla kotiseudullaan, joten he tuntevat kulttuurin, kielet ja paikalliset lapset ja aikuiset, joiden kanssa yhteistyötä tehdään.

World Vision Kenian työntekijä kävelee juttelemassa hymyillen kolmen lapsen kanssa.

Toimimme lähes 100 maassa

Toimimme ympäri maailmaa, myös erityisen vaarallisissa kohteissa.

World Vision on tehnyt yli 70 vuotta työtä humanitaarisissa katastrofeissa. Meillä on kokemusta, tietotaitoa, logistiikkaa ja kansainvälinen verkosto, jonka ansiosta olemme paikalla heti kun katastrofi tapahtuu.

Kuusi indonesialaista tyttöä kävelevät nauraen kohti kameraa, kädet ilmassa, katsomassa toisiaan.

200 miljoonaa lasta

Olemme auttaneet yli 200 miljoonaa haavoittuvassa asemassa olevaa lasta puuttumalla köyhyyden juurisyihin.