Siirry sisältöön

Työmme

Hätäapu

Lasten elämä voi muuttua silmänräpäyksessä luonnonkatastrofin, sodan tai muun konfliktin takia. Usein lapset kärsivät katastrofeissa eniten. Siksi heidän auttamisensa on erityisen tärkeää.

Ukrainalainen pikkutyttö hymyilee ujosti kameralle ja halaa kahta pehmolelua. Taustalla näkyy telttoja.
Ukrainalainen pikkutyttö hymyilee ujosti kameralle ja halaa kahta pehmolelua. Taustalla näkyy telttoja.

Autamme Ukrainan ja Afganistanin kaltaisten kriisien keskellä. Apua tarvitaan enemmän kuin koskaan.

World Vision on tehnyt yli 70 vuotta työtä humanitaarisissa katastrofeissa. Meillä on kokemusta, tietotaitoa, logistiikkaa ja kansainvälinen verkosto, jonka ansiosta olemme paikalla jo silloin kun katastrofi tapahtuu. Hätäapuna jaamme ruokaa, puhdasta vettä ja lääkkeitä. Järjestämme lapsille turvallisia leikki- ja koulutiloja sekä terveyspalveluita.

Lievitämme lasten ja perheiden kärsimystä katastrofien ja konfliktien keskellä jopa muutaman tunnin varoitusajalla.

Jäämme auttamaan yhteisöjä myös jälleenrakennuksessa, jotta perheet pystyvät rakentamaan elämänsä uudelleen katastrofin jälkeen.

Vuoden 2022 aikana World Vision antoi hätäapua lähes 30 miljoonalle ihmiselle 52 maassa.

Millaista apumme on?

Katastrofin sattuessa lapset ovat erittäin haavoittuvassa asemassa, erityisesti jos he ovat joutuneet eroon omasta perheestään. Vastaamme lasten ja perheiden hätään nopeasti. Usein jopa vain muutaman tunnin varoitusajalla. Järjestämme hätämajoitusta sekä jaamme puhdasta vettä, ruokaa ja hygieniapakkauksia.

World Visionin paikallinen työntekijä Timor Lestessä katsoo tietä, jonka varrella on sinisiä ja valkoisia telttoja.

Autamme perheitä toipumaan ja rakentamaan elämää uudestaan katastrofin jälkeen. Tuemme perheiden elinkeinoja, huolehdimme lasten koulunkäynnistä ja tuemme traumoista selviytymisessä.

Ukrainalainen Oleksandr katsoo uutta nalleaan, jonka hän sai vapaaehtoistyöntekijöiltä.
 Ukrainalainen Oleksandr katsoo uutta nalleaan, jonka hän sai vapaaehtoistyöntekijöiltä. ”Oi, pidän tästä nallesta! Annan hänelle nimeksi Barsik.”

Autamme perheitä ylläpitämään katastrofivalmiutta ja sopeutumaan ilmastonmuutoksen vaikutuksiin.

Kenialainen pikkutyttö katsoo isänsä kanssa perheen vehreää hedelmäpuuta.

Lahjoittajiemme tuella autamme haavoittuvassa asemassa olevia lapsia selviytymään, toipumaan ja rakentamaan parempaa tulevaisuutta. Katso video

Videosisältö
Elementti ohitettu

Auta lapsia ja perheitä selviytymään katastrofeista

Katastrofien ensisijaisia kärsijöitä ovat lapset. Kuukausi- ja kertalahjoittajien tuella tuemme lapsia siellä missä on aina suurin tarve selviytyä, toipua ja rakentaa tulevaisuutta.