Siirry sisältöön

Työmme

Puhdas vesi

World Vision on suurin puhtaan veden saatavuutta parantava kansalaisjärjestö kehittyvissä maissa.

Tuemme vesipisteiden ja kunnollisten vessojen rakentamista sekä koulutamme osuuskuntia ylläpitämään vesijohtoverkostoja. Parannamme puhtaan veden saatavuutta pysyvästi.

Ylhäältä kuvattu lähikuva kambodzalaisten lasten käsistä kesken käsienpesua.
Ylhäältä kuvattu lähikuva kambodzalaisten lasten käsistä kesken käsienpesua.

Joka päivä lähes tuhat lasta kuolee likaisen juomaveden ja huonon hygienian aiheuttamaan ripuliin. Jokaisella lapsella on kuitenkin oikeus kasvaa terveenä, käyttää puhdasta vettä sekä kunnollisia ja turvallisia vessoja.

Maanviljely ja teollisuus saastuttavat juomavesiä ja likainen vesi aiheuttaa vakavia sairauksia. Ilmastonmuutoksen vaikutukset, kuten entistä epäsäännöllisemmät sateet, lisäävät kuivuutta. Kuivuus pakottaa ihmiset hakemaan vettä yhä kauempaa. Osa joutuu turvautumaan likaiseen juomaveteen tai jättämään kuivuuden takia kotiseutunsa.

Autamme ihmisiä saamaan puhdasta vettä pysyvästi. Tuemme paikallisia päättäjiä ja yhteisöjä vesipisteiden ja vesijärjestelmien rakentamisessa sekä koulutamme vesiosuuskuntia huolehtimaan niistä myös jatkossa. Rakennamme asianmukaisia käymälöitä kouluihin ja terveysasemille. Koulutamme lapsia ja aikuisia käsienpesun tärkeydestä ja hyvästä hygieniasta. Rohkaisemme asukkaita vaatimaan viranomaisilta vesi- ja sanitaatiopalveluita, joihin heillä on oikeus.

Puhdas vesi parantaa lasten terveyttä ja vähentää lapsikuolleisuutta. Kun vesipiste on lähellä, lasten ei tarvitse käyttää tunteja vedenhakuun ja heille jää aikaa koulunkäyntiin ja leikkiin. Vesi mahdollistaa myös yrittäjyyden, kotipuutarhaviljelyn ja karjanpidon.

World Vision on suurin puhtaan veden saatavuutta parantava kansalaisjärjestö kehittyvissä maissa. Lahjoittajiemme avulla joka 10. sekunti yksi uusi ihminen saa puhtaan veden käyttöönsä.

Millaista vesityötä teemme?

Tuemme vesipisteiden ja kunnollisten vessojen rakentamista. Koulutamme osuuskuntia ylläpitämään vesijohtoverkostoja. Tiedotamme hyvistä hygieniakäytännöistä ja niiden tärkeydestä. Parannamme puhtaan veden saatavuutta pysyvästi.

Rakennamme vesijohtoverkostoja ja aurinkoenergialla toimivia vesipumppuja, poraamme kaivoja ja opetamme sadeveden keräämistä. Rakennamme vammaisinklusiivisia käymälöitä. Kehitämme jätehuoltoa ja koulutamme hyvästä hygieniasta ja ruokaturvallisuudesta.

Katastrofin sattuessa toimitamme perheille juomavettä, jaamme hygieniapaketteja ja rakennamme väliaikaisia käymälöitä ja vesipisteitä. Suojelemme ihmisten oikeutta terveyteen ja puhtaaseen veteen myös kriisin keskellä.

Pitkäkestoinen yhteistyö paikallisten kanssa mahdollistaa pysyvän muutoksen lasten elämässä. Tuemme vesipisteiden rakentamista ja teemme aina tiivistä yhteistyötä paikallisten viranomaisten ja johtajien kanssa. Autamme ihmisiä perustamaan vesikomiteoita ja osuuskuntia, jotka pitävät huolta vesipisteistä pitkäjänteisesti ja demokraattisesti.

Puhdas vesi kuuluu kaikille. Kun lapset saavat puhdasta vettä, he sairastavat vähemmän ja kasvavat terveinä ja vahvoina. Pitkät ja välillä turvattomat vedenhakumatkat ovat historiaa ja lapset pääsevät kouluun. Lapsilla on enemmän energiaa ja aikaa leikkiin ja oppimiseen. 

Maanviljelijät saavat enemmän satoa ja lasten ja aikuisten ravitsemus paranee. 

Puhdas vesi on paitsi elinehto myös ihmisoikeus.

5-vuotiaan Kamaman elämä on muuttunut kodin lähelle rakennetun vedenottopisteen ansiosta. Ennen kylän lapset joutuivat kävelemään joka päivä kolme tuntia hakeakseen vettä. Nyt lapset ehtivät kouluun ja sairastelevat harvoin. Vettä riittää myös Kamaman äidin viljelyksille ja perhe saa enemmän hedelmiä ja vihanneksia syödäkseen.

Videosisältö
Elementti ohitettu

Auta meitä tarjoamaan puhdasta vettä yhä useammalle lapselle

Sijoita lasten tulevaisuuteen ryhtymällä kummiksi.