Siirry sisältöön

Lahjoita

Kouluruoka muuttaa maailmaa

Kouluruoka ehkäisee lasten nälkää. Ravitseva, monipuolinen ruoka pitää lapset koulussa ja auttaa oppimaan. 

Tue kouluruokailua ja sijoita lasten tulevaisuuteen eri puolilla maailmaa. Ei anneta nälän ryöstää lasten tulevaisuutta.

Kenialaiset koulutytöt nauttivat kouluruuasta ja nauravat yhdessä. Taustalla näkyy muitakin koululaisia syömässä.
Kenialaiset koulutytöt nauttivat kouluruuasta ja nauravat yhdessä. Taustalla näkyy muitakin koululaisia syömässä.

Maailmassa on käynnissä historiallisen paha nälkäkriisi. Kouluruokaohjelmat ovat maailman suurin turvaverkko kriisin keskellä. Terveellinen kouluruoka on tehokas keino ehkäistä lasten aliravitsemusta ja nälkää. Ravitseva ruoka pitää lapset koulussa ja auttaa oppimaan.

Kouluruoka muuttaa maailmaa. Ateria kerrallaan.

Kuva, jossa sanat "Kouluruoka muuttaa maailmaa" muodostavat pyöreän lautasen, jonka sisällä lukee "7 euroa" ja sivuilla on haarukka ja veitsi.

Alla voit lahjoittaa verkkopankilla, MobilePaylla tai maksukortilla.

Voit myös lahjoittaa tekstarilla lähettämällä viestin KOULURUOKA7 numeroon 16499 (7 €). Pienelläkin lahjoituksella on suuri merkitys. Esimerkiksi jo seitsemällä eurolla voidaan tarjota kouluruoka yhdelle lapselle kuukauden ajaksi.

Lahjoita nyt

Tyhjä, valkoinen lautanen rustiikilla, puisella pöydällä. Vieressä on haarukka ja veitsi.

Kouluruokakampanjan virallinen suojelija Tomi Björck

Kampanjan virallisena suojelijana ja kampanjakasvona toimii kokki, keittiömestari ja ravintoloitsija Tomi Björck

”Mun mielestä kouluruoka pitäisi olla tarjolla kaikille lapsille eri puolilla maailmaa. Ruoka on kallista ja monissa perheissä rahat ei riitä. Lapset ovat koulussa vatsat tyhjinä. Se on ihan kauhea tilanne.

Mua tieto lasten nälästä ahdistaa, mutta laittaa myös toimimaan. Lähdin mukaan Suomen World Visionin kouluruokakampanjaan, koska jokaisella lapsella pitäisi olla mahdollisuus riittävään ravintoon.

Velvollisuus ja vastuu auttaa muita ihmisiä unohtuu helposti, vaikka me ei olla täällä pallolla vain itseämme varten. Me ollaan vahvempia, joten autetaan heikompia ja tuetaan tarvitsevia.

Suosittelen kaikkia tukemaan kouluruokakampanjaa, joka tähtää lasten aliravitsemuksen vähentämiseen.”

Miksi kouluruoka?

Kouluruoka on miljoonille lapsille päivän ainoa ateria. Se ehkäisee lasten nälkää, pitää heidät koulussa ja auttaa oppimaan.

Kouluruoka on miljoonille lapsille päivän ainoa ateria. Monipuolinen ja ravitseva kouluruoka auttaa lapsia selviytymään ja ehkäisee sairauksia, aliravitsemusta ja nälkää. Kouluruoka on tehokas keino torjua globaalia nälkäkriisiä. 

Kouluruoka on vanhemmille tärkeä syy lähettää lapset kouluun, ja ruuan ansiosta lapset myös pysyvät opintiellä. Kouluateria auttaa lapsia jaksamaan, keskittymään ja oppimaan.

Erityisen tärkeä kouluruoka tytöille. Mahdollisuus kouluruokailuun kannustaa vanhempia lähettämään myös perheen tyttäret kouluun. Koulutus ehkäisee lapsiavioliittoja ja teiniraskauksia. Tyttöjen koulutus on tehokas tapa katkaista köyhyyden kierre.

Kouluruokaohjelmat tukevat paikallista tuotantoa ja luovat työpaikkoja ja toimeentuloa. WFP:n raportin (2022) mukaan kouluruokaohjelmat ovat luoneet neljä miljoonaa työpaikkaa 85 eri maassa. 

Videosisältö
Elementti ohitettu

Haluaisitko järjestää kouluruokapäivän omassa koulussasi?

Jätä yhteystietosi alla olevalla lomakkeella, niin lähetämme lisätietoa!

 Lue, miten Herttoniemen yhteiskoulu toteutti kouluruokapäivän omassa koulussaan!

Haluatko tukea tätä työtä pitkäkestoisemmin?

Kaksi kambodzalaista tyttöä odottavat ruokaa. Toinen tytöistä hymyilee jollekin kameran vieressä ja toinen katsoo vakavana kameraan.

Ryhdy kummiksi

Kummina aloitat pysyvän muutoksen parempaan. Kun sijoitat pitkäjänteisesti yhteen lapseen, sijoitat näkyvään muutokseen koko yhteisössä.