Siirry sisältöön

Työmme

Ravinto ja terveys

Miljoonat lapset kärsivät sairauksista, jotka olisi helppo ehkäistä tai hoitaa. Likainen juomavesi aiheuttaa ripulia ja muita tauteja. Yksipuolinen ja vähäinen ruokavalio johtaa aliravitsemukseen.

Terveystyömme kiteytyy kolmen teeman ympärille: hyvä ravitsemus, tulehduksilta ja sairauksilta suojautuminen ja terveydenhoitopalvelujen saavutettavuus.

Pieni malawilainen taapero katsoo kameraan. Terveystyöntekijä on mittaamassa hänen kädenympärystään, joka näyttää hyvältä.
Pieni malawilainen taapero katsoo kameraan. Terveystyöntekijä on mittaamassa hänen kädenympärystään, joka näyttää hyvältä.

Miljoonat lapset kärsivät sairauksista, jotka olisi helppo ehkäistä tai hoitaa. Likainen juomavesi aiheuttaa ripulia ja muita tauteja. Yksipuolinen ja vähäinen ruokavalio johtaa aliravitsemukseen. Aliravituilla lapsilla on korkeampi riski kuolla esimerkiksi malariaan ja keuhkokuumeeseen. Lähes puolet alle viisivuotiaiden lasten kuolemista liittyy puutteelliseen ravitsemukseen.

Autamme perheitä tuottamaan enemmän ja monipuolisempaa ruokaa. Tarjoamme viljelykoulutusta ja edistämme ekologista viljelyä. Ohjaamme aliravitut lapset hoitoon ja tuemme toipumista. Koulutamme terveysvapaaehtoisia, jotka opastavat miten sairauksia voi ehkäistä ja hoitaa. Ohjaamme ihmisiä terveystarkastuksiin ja rokotettavaksi. Järjestämme ravitsemus- ja terveyskoulutuksia. Rohkaisemme odottavia äitejä käymään raskaudenajan seurannassa ja synnyttämään kodin sijasta klinikalla. Kannustamme tähän muun muassa jakamalla äitiyspakkauksia. Teemme yhdessä yhteisöjen kanssa vaikuttamistyötä, jotta ihmiset saisivat heille kuuluvat terveydenhuoltopalvelut kotiseudulleen.

Terveystyömme kiteytyy kolmen teeman ympärille: hyvä ravitsemus, tulehduksilta ja sairauksilta suojautuminen ja terveydenhoitopalvelujen saavutettavuus.

Vuodesta 2010 lähtien 89 % hoitamistamme vakavasti aliravituista lapsista on toipunut täysin.

Jokaisella lapsella on oikeus kasvaa terveenä

Terveet lapset jaksavat leikkiä ja opiskella. Vahvistamme perheiden ruokaturvaa, koulutamme monipuolisesta ravinnosta ja terveydenhoidosta, vahvistamme paikallisia terveyspalveluja ja järjestämme hygieniakoulutusta.

Järjestämme lasten vanhemmille ravitsemus- ja terveyskoulutuksia. Autamme perheitä tuottamaan enemmän ja monipuolisempaa ruokaa. Ohjaamme aliravitut lapset hoitoon ja tuemme toipumista.

Lähikuva ruokakulhosta. Kulhoa ja lusikkaa pitää aikuisen käsi ja vieressää istuu kambodzalainen lapsi.

Koulutamme terveysvapaaehtoisia, jotka opastavat miten sairauksia voi ehkäistä ja hoitaa. Ohjaamme ihmisiä terveystarkastuksiin ja rokotettavaksi. Rohkaisemme odottavia äitejä käymään raskaudenajan seurannassa ja synnyttämään kodin sijasta klinikalla. Kannustamme tähän muun muassa jakamalla synnytys- ja äitiyspakkauksia.

Kaksi kongolaista äitiä nauravat yhdessä, terveysasemalla, taaperot sylissään.

Koulutamme perheitä käsienpesu- ja muista hygieniakäytännöistä, jotka ehkäisevät sairauksien leviämistä. Teemme tiivistä yhteistyötä paikallisten kanssa. Pienillä asioilla voidaan saada paljon aikaan. Tärkeää on esimerkiksi kunnollisten käymälöiden rakentaminen.

Ylhäältä kuvattu lähikuva kambodzalaisten lasten käsistä kesken käsienpesua.

Kummien tuella Brendahin kotikylästä saa nyt puhdasta vettä ja kylän terveysasema tarjoaa hoitoa ja neuvontaa. Katso video alla.

Videosisältö
Elementti ohitettu

Taistele kanssamme lasten aliravitsemusta vastaan

Yhdenkään lapsen ei tulisi mennä nukkumaan nälkäisenä. Kummien tuella teemme monipuolista terveystyötä, jotta lapset saisivat kasvaa vahvoina ja terveinä.