Siirry sisältöön

Lahjoita

Ryhdy kuukausi-lahjoittajaksi

Kuukausilahjoittajana sijoitat apusi sinne, missä hätä on suurin.

1-vuotias syyrialainen Khouloud katsoo vakavana kameraan.
1-vuotias syyrialainen Khouloud katsoo vakavana kameraan.

Kuukausilahjoittajana autat maailman lapsia äkillisten kriisien ja katastrofien keskellä. Tällä hetkellä kuukausilahjoitusvaroja kanavoidaan mm. Ukrainan ja Afganistanin kriisistä kärsiville sekä nälänhädän partaalla oleville lapsille.

Kuukausilahjoittajana puolustat tyttöjen oikeuksia tukemalla silpomisen ja lapsiavioliittojen vastaista työtä.

Lisäksi kuukausilahjoitusvaroja kanavoidaan ilmastotyöhön metsityshankkeeseemme Etiopiassa.

Auta lasta kriiseissä ja katastrofeissa

World Vision Irakin paikallinen työntekijä nauraa lasten kanssa.

Nälkäkriisi, Ukrainan kriisi, ilmastokriisi. Koskaan ei ole ollut yhtä monta syytä auttaa maailman lapsia.

Annette Gothóni, Suomen World Visionin toiminnanjohtaja

Mihin lahjoituksesi käytetään?

Maailmassa vallitsee ennennäkemätön nälkäkriisi, joka uhkaa miljoonia lapsia kymmenissä maissa. Äärimmäisellä nälällä ja pitkäkestoisella ruokapulalla on tuhoisia vaikutuksia lasten terveyteen, koulutukseen ja selviytymiseen. Nälkäkriisi lisää myös lapsiavioliittojen määrää.

Olemme YK:n Maailman ruokaohjelman suurin jakelukumppani. Annamme ruoka-apua sekä autamme ja hoidamme vakavasti aliravittuja lapsia, raskaana olevia naisia ja imettäviä äitejä. Teemme työtä lapsiavioliittojen estämiseksi. Lisäksi koulutamme ja tuemme viljelijöitä, joita uhkaa satojen menetys.

Lähikuva ruokakulhosta. Kulhoa ja lusikkaa pitää aikuisen käsi ja vieressää istuu kambodzalainen lapsi.

Lapset kärsivät kriisin keskellä ja tarve hätäavulle on valtava.

Avustustyömme on käynnissä Ukrainassa, Romaniassa, Georgiassa ja Moldovassa. Jaamme hygieniatarvikkeita, ruokaa sekä raha-apua. Edistämme lasten koulunkäyntiä poikkeusoloissa ja tarjoamme psykososiaalista tukea.

Tatiana vastaanottamassa ruokaa Romexpossa lastensa kanssa.

Osa lahjoituksistasi käytetään maailman vaarallisimmissa paikoissa elävien lasten auttamiseen. Esimerkiksi Afganistanissa pitkään jatkunut konflikti ja maata koetellut kuivuus aiheuttavat pakolaisuutta ja ruokapulaa. Myös lapsityövoima ja lapsiavioliitot ovat yleisiä haasteita. Autamme perheitä toimeentuloon liittyvissä haasteissa, jotta perheiden tyttäriä ei tarvitsisi myötäjäisten vuoksi antaa liian nuorena avioon ja lapset pääsisivät työnteon sijaan kouluun. Lisäksi panostamme terveys- ja saniteettipalveluihin erityisesti pakolaisleireillä.

Kongon demokraattisessa tasavallassa aseellinen konflikti on jatkunut jo vuosikymmeniä. Tuhansia lapsia on kaapattu lapsisotilaiksi. Lisäksi tartuntataudit kuten tuhkarokko ja ebola ovat kurittaneet maata. Autamme erityisesti ruokaturvan ja hygienian parantamisessa sekä lasten suojelemisessa.

Lähikuva kongolaisten lasten jaloista.

Tyttöjen silpominen on hengenvaarallinen ihmisoikeusloukkaus. Meillä on keinot perinteen poistamiseksi.

Sinun lahjoituksellasi rakennamme turvataloja tytöille sekä koulutamme tyttöjä ja poikia, vanhempia, viranomaisia ja uskonnollisia johtajia tyttöjen oikeuksista ja silpomisen vaaroista. Koulutamme silpojia uusiin ammatteihin. Lisäksi järjestämme väkivallattomia aikuistumisriittejä perinteisten sijaan. Teemme silpomisen vastaista työtä Keniassa ja Somaliassa.

Kuvituskuva, jossa kahta kättä jotka pitävät veitsen ja partaterän.

Kehittyvissä maissa ilmastonmuutos vaikuttaa miljoonien lasten elämään jo nyt. Se uhkaa esimerkiksi ruuan ja puhtaan veden saatavuutta. Nälkä, jano tai erilaiset luonnonkatastrofit pakottavat yhä useamman perheen jättämään oman rakkaan kotiseutunsa.

Lahjoittajien tuella autamme perheitä selviämään ilmastonmuutoksen seurauksista. Ilmastotyömme keskiössä on metsitysmenetelmä, joka hyödyntää alueella aiemmin kasvaneiden puiden maanalaisia juurakoita. Metsä sitoo hiilidioksidia ja lieventää sään ääri-ilmiöiden vaikutuksia. Metsityksen ansiosta perheet saavat parempia satoja, tuloja ja ravintoa.

Kenialainen perhe istuu vesiastioiden kanssa kuivan kuopan keskellä.

Kulurakenne

Varoista 75 % käytetään avustustyöhön ja lasten oikeuksien parantamiseen. 20 % varoista käyttämme viestintään ja varainhankintaan ja 5 % käytämme yleishallintoon.

Suomen World Vision on voittoa tavoittelematon yhdistys, joten kaikki kasvun myötä saadut varat ohjataan avustuskohteisiin tai investoidaan seuraavien vuosien avustusbudjetin kasvattamiseen.

Usein kysytyt kysymykset

Lahjoituksesi käytetään erilaisten kriisien keskellä elävien lasten auttamiseksi. Kuukausilahjoittajana autat Ukrainan kriisiä pakenevia lapsia, suojelet tyttöjä silpomiselta ja pakkoavioliitoilta sekä autat lapsia selviytymään ilmastokriisin runtelemissa maissa.

Ukrainan kriisissä autamme lapsia ja heidän perheitään toimittamalla konfliktin uhreille ruokaa ja tarvikkeita sekä tarjoamalla psykologista apua. Ilmastotyöllä autamme lapsia perheineen sopeutumaan ja selviytymään ilmastokriisin aiheuttamista haasteista kuten ruokapulasta. Silpomisen vastaisessa työssä koulutamme kyläyhteisöjä silpomisen vaaroista, rakennamme tytöille turvataloja ja järjestämme vaihtoehtoisia väkivallattomia aikuistumisriittejä.

Osa lahjoituksestasi suunnataan myös erityisen haastaviin olosuhteisiin. Esimerkiksi Afganistanissa autamme pakolaislapsia ja Kongon demokraattisessa tasavallassa pitkittyneen konfliktin keskellä eläviä lapsia.

Kerromme työmme etenemisestä ja tuloksista säännöllisesti uutiskirjeessämme sekä kuukausilahjoittajien vuosiraportissa. Lisäksi julkaisemme jatkuvasti tarinoita kentältä, jotta voit lukea aikaansaamastasi muutoksesta.

Tällä hetkellä osa kuukausilahjoituksesta kanavoidaan Ukrainan kriisin uhreille. Lisäksi lahjoituksestasi käytetään Suomen World Visionin hallinnoimiin ilmastotyön projekteihin Etiopiassa sekä silpomisen vastaisen työn projekteihin Somaliassa ja Keniassa. Osa lahjoituksista käytetään erityisen vaikeiden olosuhteiden kohteisiin Afganistanissa ja Kongon demokraattisessa tasavallassa. Pieni osa lahjoituksista suunnataan myös katastrofivalmiutemme ylläpitämiseen, jotta katastrofin sattuessa pystymme auttamaan nopeasti siellä missä apua tarvitaan.

Olemme auttaneet maailman haavoittuvimpia lapsia perheineen jo 70 vuoden ajan lähes 100 maassa. Kiitos lahjoittajiemme tuen, pelkästään viimeisen viiden vuoden aikana olemme auttaneet 200 miljoonaa lasta. Toimintarakenteemme on läpinäkyvä ja pystymme seuraamaan lahjoitusvarojen käyttöä tarkasti.

Varoista 75 % käytetään avustustyöhön ja lasten oikeuksien parantamiseen. 20 % varoista käyttämme viestintään ja varainhankintaan ja 5 % käytämme yleishallintoon.

Suomen World Vision on voittoa tavoittelematon yhdistys, joten kaikki kasvun myötä saadut varat ohjataan avustuskohteisiin tai investoidaan seuraavien vuosien avustusbudjetin kasvattamiseen.

Miksi ryhtyä kuukausilahjoittajaksi World Visionin kautta?

World Visionin paikallinen työntekijä Timor Lestessä katsoo tietä, jonka varrella on sinisiä ja valkoisia telttoja.

70 vuoden kokemus

Meillä on 70 vuoden kokemus lasten suojelemisesta.

Noin 99 % työntekijöistämme työskentelee omalla kotiseudullaan, joten he tuntevat kulttuurin, kielet ja paikalliset lapset ja aikuiset, joiden kanssa yhteistyötä tehdään.

World Vision Kenian työntekijä kävelee juttelemassa hymyillen kolmen lapsen kanssa.

Toimimme lähes 100 maassa

Toimimme ympäri maailmaa, myös erityisen vaarallisissa kohteissa.

World Vision on tehnyt yli 70 vuotta työtä humanitaarisissa katastrofeissa. Meillä on kokemusta, tietotaitoa, logistiikkaa ja kansainvälinen verkosto, jonka ansiosta olemme paikalla heti kun katastrofi tapahtuu.

Kuusi indonesialaista tyttöä kävelevät nauraen kohti kameraa, kädet ilmassa, katsomassa toisiaan.

200 miljoonaa lasta

Olemme auttaneet yli 200 miljoonaa haavoittuvassa asemassa olevaa lapsta puuttumalla köyhyyden juurisyihin.