Ukrainalaisia lapsia leikkimässä

Liikuntatempaus kouluille

World Vision -liikuntatempauksessa liikutaan ukrainalaisten koululaisten hyväksi

Suomen World Vision tarjoaa kouluille materiaalipaketin, jonka avulla mikä tahansa koulu ympäri Suomea voi järjestää liikuntatempauksen ukrainalaisten koululaisten hyväksi. Paketti on saatavilla myös ruotsiksi!

Koulun tulee vain määrittää käveltävä tai juostava reitti koulun lähiympäristössä sekä tulostaa sivuiltamme leimakortit sekä diplomit. Sivultamme voitte myös ladata valmiin tiedotepohjan vanhemmille jaettavaksi Wilmassa sekä tietovisapatteriston ja tietoa avustustyöstä opettajille.

Miten voimme osallistua?

Osallistuminen on helppoa ja vaivatonta!

  1. Ilmoita koulusi ja suunniteltu tempauksen ajankohta osoitteeseen asiakaspalvelu@worldvision.fi
  2. Lataa materiaalit sivuiltamme
  3. Tiedota vanhempia tempauksesta hyvissä ajoin valmiilla Wilma-viestipohjalla. Lisää viestiin tempauksen ajankohta sekä koulukohtainen MobilePay-numero, jonka saat meiltä ilmoittautumisen jälkeen.
  4. Määrittele reitti, esim. 500 m–1 km, riippuen oppilaiden iästä.
  5. Tulosta leimapassit ja diplomit. Mikäli haluatte lisää ohjelmaa, voit jakaa opettajille tietovisan ja opetusmateriaalia avustustyöstä luokkaan.

Lataa materiaalit

Tempauksen voi toteuttaa koska vain. Pyytäisimme teitä kuitenkin ilmoittamaan osallistumisestanne osoitteeseen asiakaspalvelu@worldvision.fi, jolloin voimme avata myös koulullenne oman MobilePay-numeron ja raportoida teille keräystuloksen.

Tempauksen toteuttaminen on helppoa!

Kävelyn tavoitteena on tarjota liikunnan ilon kautta mahdollisuus tukea Ukrainan sodasta paenneita koululaisia.

Tempauksessa kävellään tai juostaan sovittua reittiä koulun lähiympäristössä. Jokaisesta suoritetusta kierroksesta saa leiman World Vision -leimapassiin. Kävelyn jälkeen oppilaille voi antaa diplomin. Tempaus sopii aina 1.luokasta lukioon ja ammattikouluihin.

Ennen kävelyä oppilas voi pyytää suoritukselleen sponsorin tai sponsoreita. Lapsi sopii sponsorin kanssa summasta, joka maksetaan jokaista leimaa (eli suoritettua kierrosta) kohti. Kävelyn jälkeen lasketaan leimat ja lahjoitetaan ennalta sovitun summan mukainen määrä Ukraina-keräykseen.

Esimerkiksi jos sponsorisummaksi on sovittu 2 euroa ja lapsi kävelee määritellyn reitin kolme kertaa, on sponsoroitava summa tällöin 6 euroa (2 euroa x 3 kierrosta). Sponsorit lahjoittavat summan helposti MobilePay-numeroon.

Suosittelemme, että käveltävä reitti on pienemmille oppilaille enintään 500 metriä, jotta kierroksia jaksaa kävellä useamman.

Suomen World Vision tarjoaa opettajille myös tietovisarungon sekä materiaalia avustustyöstä maailmalla. Jokainen opettaja voi halutessaan käydä materiaalia läpi liikuntatempauksen yhteydessä.

Tietoa Suomen World Visionista ja avustustyöstä Ukrainassa

Suomen World Vision auttaa Ukrainan sotaa paenneita lapsia äiteineen Ukrainassa ja Ukrainan naapurimaissa. Konfliktin pitkittyessä keskitymme antamaan entistä enemmän psykososiaalista tukea lapsille ja aikuisille sekä tuemme lasten koulunkäynnin jatkumista. Avustustyömme keskiössä ovat kaikista haavoittuvimmat lapset ja perheet. Olemme tavoittaneet avustustyöllämme jo yli miljoona ukrainalaista, avun tarve ei kuitenkaan ole ohi.

Suomen World Vision on yksi Suomen suurimmista lasten auttamiseen keskittyvistä avustusjärjestöistä. Olemme maailman suurin puhtaan veden saatavuutta parantava järjestö sekä YK:n Ruokaohjelman suurin kumppani. Teemme pitkäjänteistä, köyhyyden poistamiseen tähtäävää työtä Afrikassa ja Aasiassa sekä autamme lapsia akuuteissa kriiseissä, kuten Ukrainan sodassa. Autamme maailman lapsia suomalaisten lahjoittajien, ulkoministeriön, EU:n ja muiden julkisten rahoittajien tuella.

Toivomme jokaiselle oppilaalle liikunnan iloa!

Ukrainalaisia lapsia leikkimässä Ukrainan lipulla.