Yritykset
Metsitys-menetelmä FMNR
Metsitysmenetelmä FMNR (Farmer Managed Natural Regeneration) on yksinkertainen mutta tehokas menetelmä, joka perustuu ikivanhoihin käytäntöihin. Se on yksi voimakkaimmista tavoista torjua ilmastonmuutosta.
Yritykset
Metsitysmenetelmä FMNR (Farmer Managed Natural Regeneration) on yksinkertainen mutta tehokas menetelmä, joka perustuu ikivanhoihin käytäntöihin. Se on yksi voimakkaimmista tavoista torjua ilmastonmuutosta.
Ilmastonmuutos uhkaa sysätä 100 miljoonaa ihmistä takaisin köyhyyteen vuoteen 2030 mennessä. Kehittyvissä maissa ilmastonmuutos vaikuttaa miljoonien lasten elämään jo nyt. Se uhkaa esimerkiksi ruuan ja puhtaan veden saatavuutta. Nälkä, jano tai erilaiset luonnonkatastrofit pakottavat yhä useamman perheen jättämään oman rakkaan kotiseutunsa.
Autamme perheitä selviämään ilmastonmuutoksen seurauksista. Ilmastotyömme keskiössä on metsitysmenetelmä, joka hyödyntää alueella aiemmin kasvaneiden puiden maanalaisia juuristoja ja kantoja. Metsä sitoo hiilidioksidia ja lieventää sään ääri-ilmiöiden vaikutuksia. Metsityksen ansiosta perheet saavat parempia satoja, tuloja ja ravintoa.
Suojellaksemme lapsia meidän on suojeltava myös ilmastoa.
Metsitysmenetelmä FMNR (Farmer Managed Natural Regeneration) on yksinkertainen mutta tehokas menetelmä, joka perustuu ikivanhoihin käytäntöihin. Se on yksi voimakkaimmista tavoista torjua ilmastonmuutosta. FMNR-menetelmällä puita kasvatetaan uudelleen kantojen ja juurien elinvoimaisista osista karsimalla ja suojelemalla niitä.
Pelkästään Nigerissä maanviljelijät ovat ennallistaneet viisi miljoonaa hehtaaria aavikoitumisen kynnyksellä ollutta maaperää. Tämä on mullistanut 2,5 miljoonan ihmisen elämän.
FMNR-menetelmän avulla perheet saavat parempia satoja, enemmän ravintoa karjalle ja parantavat perheidensä toimeentuloa. Kun lapset saavat maidosta lisäravintoa, he jaksavat käydä koulua. Katastrofaalisten kuivuusjaksojen ja äkillisten tulvien riski pienenee, kun eroosio ei nakerra maaperää.
2023 – Katsaus tuloksiin!
Suomalaisten World Visionin lahjoittajien tuella saatiin aikaan seuraavia tuloksia Etiopiassa:
1421 ihmistä osallistui metsittämiskoulutuksiin ja oppi luonnon monimuotoisuuden suojelusta.
1035 ihmistä osallistui koulutuksiin ilmastokestävistä elinkeinoista ja alkoi harjoittaa uutta elinkeinoa.
870 000 puuntainta istutettiin metsitettäville suojelualueille ja perheiden tiluksille tuottamaan polttopuuta ja ravintoa sekä suojamaan tuulelta ja paahteelta.
Metsäosuuskuntiin kuuluu jo yli 10 000 ihmistä, joista 45 prosenttia on naisia.
Kansainvälinen World Vision -verkosto on soveltanut FMNR-menetelmää jo yli 25 eroosion runtelemassa maassa. Uusi metsä kasvaa edullisesti, nopeasti ja kestävästi. Metsät sitovat hiiltä ilmakehästä, luonnon monimuotoisuus ja perheiden ruokaturva paranevat.
Yhteistyössä voimme auttaa maapalloa torjumaan ilmastonmuutosta ja nostamaan perheitä köyhyydestä.
Saaja: Suomen World Vision ry
Tilinumero: FI32 8000 1570 7681 36
Viitenumero: 1061747
Ilmastonmuutos on jo totta, ja näkyy monen kehittyvissä maissa asuvan lapsen ja aikuisen arjessa. Globaalin World Visionin tehtävänä on ollut 70 vuoden ajan suojella maailman heikommassa asemassa olevia lapsia, heidän perheitään ja yhteisöjään. Ilmastonmuutoksen vastainen sekä muutokseen sopeutumiseen tehtävä työ on missä suurimmissa määrin nykyisten ja tulevien polvien lasten suojelua.
Ilmastonmuutos pahentaa köyhyyttä ja lisää nälkää sekä epätasa-arvoa. Metsät, viljely- ja karjan laidunmaa heikentyvät, vieden samalla perheiden elintärkeän toimeentulon ja lasten mahdollisuuden monipuoliseen ravintoon ja koulunkäyntiin.
Jo tällä hetkellä 40 prosentilla maailman väestöstä eli noin 3 miljardilla ihmisellä ei ole varaa syödä ravinteikasta ruokaa, ja tulevaisuudessa ruuan hankkiminen tulee olemaan entistä haastavampaa. 75 % maailman köyhimmistä ihmisistä asuu maaseudulla ja viljelee maata: heille epäsäännölliset tai puuttuvat sateet merkitsevät nälkää. Vuosittain maapallon metsät vähenevät 4,7 miljoonalla hehtaarilla.
Sään ääri-ilmiöt aiheuttavat jo yli 50 % maansisäisestä pakolaisuudesta, ja vuonna 2018 yli 16 miljoonaa ihmistä joutui jättämään kotinsa kuivuuden, hirmumyrskyjen ja muiden muuttuneiden sääolosuhteiden takia.
Ilmastonmuutos saattaa sysätä jopa 100 miljoonaa ihmistä takaisin köyhyyteen vuoteen 2030 mennessä. Jos ilmastonmuutosta ei saada hillittyä, vuoteen 2050 mennessä Saharan eteläpuolisessa Afrikassa, Etelä-Aasiassa ja Latinalaisessa Amerikassa voi olla jopa 143 miljoonaa maansisäistä pakolaista.
*Luvut marraskuulta 2021
Globaalisti World Vision tekee ilmastotyötä mm. seuraavilla tavoilla:
Tekemällä uudelleenmetsitystyötä (metsän ennallistamista) Afrikassa ja Aasiassa hyödyntäen FMNR-menetelmää.
Kehittämällä maanviljelyä mm. tehokkaampia sadevettä hyödyntäviä kastelujärjestelmiä rakentamalla sekä kouluttamalla viljelijöitä hyödyntämään paremmin kuivuutta kestäviä lajikkeita, jotta ihmisillä olisi riittävästi syötävää
Kouluttamalla ja mikrolainoittamalla pienyrittäjiä, jotta he voivat monipuolistaa toimeentuloaan, ja siten paremmin sopeutua ilmastonmuutokseen
Auttamalla yhteisöjä valmistautumaan paremmin sään ääri-ilmiöihin mm. koulutusten, harjoitusten ja yhteisten hätäsuunnitelmien avulla
Olemme paikalla silloin kun tapahtuu jotain ikävää: annamme humanitaarista apua esimerkiksi myrskyjen uhreille, ja tarjoamme käteisavustuksia kuivuuden riivaamilla alueilla, jotta perheet selviävät pahimman yli myymättä kaikkea omaisuuttaan
Hyödynnämme edullista metsitysmenetelmää, joka tunnetaan nimellä FMNR (Farmer managed natural regeneration).
Siinä elvytetään aiemmin hakattujen puiden kantoja ja juuria, jolloin uusi puu kasvaa varmemmin kuin hennosta taimesta kasvattamalla.
Kansainvälinen World Vision -verkosto on soveltanut menetelmää jo yli 25 maassa.
Valvomme varojen käyttöä ja seuraamme työn etenemistä tarkasti. Raportoimme tuloksista säännöllisesti sinulle ja muille tärkeille rahoittajille kuten Suomen ulkoministeriölle.
Mitä olemme saaneet aikaan?
Yritysyhteistyö edistää kestävää kehitystä. Kanssamme sijoitat lasten tulevaisuuteen .