Siirry sisältöön
Kategoriat ArtikkeliKirjoitettu

Ellen Jokikunnas ryhtyi Anna lapsen valita -kummiksi. Hänet valitsi kenialainen Joyline!

Ellen Jokikunnaksen kummilapsi pitämässä Ellenin kuvaa käsissään.

Ellen Jokikunnas ilmoittautui Anna lapsen valita -kummiksi keväällä 2023. Kyseessä on uniikki tapa ryhtyä kummiksi. Siinä lapsi valitsee itse oman kumminsa.

– Mielestäni ihanin tapa ryhtyä kummiksi on antaa lapselle valta tehdä päätös, tulla kuunnelluksi ja huomatuksi. Tuntea itsensä tärkeäksi, Ellen sanoo.

Anna lapsen valita -kummiudessa kummiksi haluava lähettää ilmoittautumisen yhteydessä oman kuvansa Suomen World Visionille. Kuva lähetetään sen jälkeen lapsen kotimaan World Vision -toimistolle.

Tämän jälkeen lapsen kotiseudulla järjestetään valintatilaisuus, jossa pitkään kummia odottaneet lapset pääsevät valitsemaan itselleen kummin. Kummiehdokkaiden kuvat laitetaan esille, ja lapset tulevat huoneeseen yksi kerrallaan valitsemaan itselleen oman kummin. Valintatilaisuus on lapsille voimaannuttava ja ikimuistoinen hetki.

Valintatilaisuuden jälkeen lapset kirjoittavat ensimmäisen kirjeen uudelle kummilleen.

– Sydämeni teki kuperkeikan, kun sain kummilapseltani ensimmäisen kirjeen ja kuvat. Maailman ihaninta olla hänen elämässään mukana, Ellen iloitsee.

Ellenin kummilapsi on 10-vuotias Joyline, joka asuu Keniassa Ngoswetin alueella. Hänen lempipuuhiaan ovat naruhyppely ja jalkapallon pelaaminen ystävien kanssa.

Kummimaksuilla rahoitetaan pitkäjänteistä kehitysyhteistyötä, joka puuttuu köyhyyden syihin ja mahdollistaa pysyvän muutoksen. Kummien tuella edistetään lasten terveyttä, ravitsemusta, koulunkäyntiä ja muita lasten oikeuksia. Kummilapsien hyvinvointia seurataan säännöllisesti: esimerkiksi sitä, että he käyvät koulua ja saavat tarvittavat rokotukset.

– Jotkut lapset ovat odottaneet vuosia, että kummi valitsisi juuri heidät, ja siksi Anna lapsen valita -kummilapsiksi pyydetään yleensä juuri heitä, niitä pisimpään odottaneita. Nyt sinullakin on mahdollisuus olla mukana valinnassa, joka liioittelematta muuttaa lapsen elämän, Ellen kannustaa.

Anna lapsen valita – ainutlaatuinen tapa ryhtyä kummiksi

  • World Vision on maailman suurin kummilapsijärjestö ja ainoa toimija, joka antaa lapsille mahdollisuuden valita kumminsa itse.
  • World Vision parantaa pysyvästi lasten elinoloja ja edistää lasten oikeuksia.
  • Nyt kummiksi voi ryhtyä antamalla kehittyvän maan lapsen valita sinut kummikseen.

Anna lapsen valita sinut kummiksi

Uniikki tapa ryhtyä kummiksi, jossa lapsi valitsee kumminsa.