Siirry sisältöön
Kategoriat ArtikkeliKirjoitettu

Hyviä asioita tapahtuu koko ajan

Teksti: Anna Pollari | Kuva: Jon Warren
Maisemakuva, jossa kaukaisuudessa nainen kantaa päänsä päällä vettä.

Olemme poimineet teille tuloksia ja edistysaskeleita, joita on saatu aikaan suomalaisten lahjoittajien, Suomen ulkoministeriön sekä YK-järjestöjen tuella. Erilaisten globaalien kriisien keskellä tapahtuu aina myös paljon hyvää.

Turvallisempaa arkea

  • 6500 lasta sai tietoa lasten oikeuksista ja lastensuojelusta.
  • 7200 huoltajaa sai koulutusta lempeistä kasvatusmenetelmistä.
  • 5800 lasta ja nuorta osallistui lasten oikeuksien kerhoihin.
  • 356 päättäjää sai koulutusta vammaisten oikeuksista ja vammaisten aikuisten ja lasten huomioimisesta

Koulutusta ja toimeentuloa

  • 388 nuorta valmistui ammattiin Ruandassa ja Keniassa.
  • 712 nuorta sai yrittäjyys- tai työllistymiskoulutusta.
  • 3059 ihmistä sai elinkeinokoulutusta, joka auttaa valmistautumaan ilmastonmuutoksen vaikutuksiin.
  • 15359 ihmistä osallistui säästöryhmien toimintaan. Ryhmät lainaavat jäsenilleen rahaa esimerkiksi yritystoiminnan käynnistämiseen tai hankintoihin.

Ruanda

Umuravassa 2400 perhettä nousi äärimmäisestä köyhyydestä eli tilanteesta, missä he joutuivat selviytymään alle dollarilla päivässä. Perheiden taloudellinen tilanne on parantunut ja vanhemmat pystyvät huolehtimaan nyt lastensa tarpeista. 3200 perhettä rakensi koteihinsa kunnolliset käsienpesu- ja käymälätilat.

Etiopia

1034 henkilöä sai koulutusta metsittämisestä sekä luonnon monimuotoisuuden suojelusta. 1200 000 puuntainta istutettiin tuottamaan polttopuuta ja hedelmiä sekä suojaamaan tuulelta ja paahteelta.

Peru

Renacerissa 130 perhettä rakensi kotinsa yhteyteen kasvihuoneen. 138 nuorta osallistui Youth ready -koulutuksiin, joissa he oppivat pienyrittäjyyteen ja markkinointiin liittyviä perustaitoja.

Somalia

300 lukutaidotonta tyttöä ja naista sai valmentavaa opetusta, jotta he voivat osallistua perusopetukseen. Tyttöjen silpomisen vastainen kampanja tavoitti 2600 ihmistä.

Intia

Hoshangabadissa 6414 ihmistä sai koulutusta lapsiavioliittojen ehkäisemisestä. 40 nuorta tyttöä teki polkupyöräkampanjan, jossa he kiersivät alueen kylissä kertomassa lapsiavioliittojen haitoista. Kampanjan ansiosta 3 lapsiavioliittoa saatiin estettyä.

Kenia

Ngoswetissa 1897 päiväkoti-ikäisen lapsen huoltajaa sai terveys- ja ravitsemuskoulutusta. 6 koulua istutti oman kasvimaan, jota hyödynnetään opetuksessa ja jonka sadoista valmistetaan kouluruokaa. 1000 perhettä sai käteisapua, jolla selviytyä kuivuuskauden aikana.

Kambodza

Santukissa 1741 naista sai koulutusta lastentautien ehkäisemisestä ja hoidosta. 659 odottavan äidin luo tehtiin raskaudenajan kotikäyntejä. Niiden tavoitteena oli kotisynnytysten vähentäminen sekä äitija lapsiterveyden parantaminen.

Burundi

1851 lapsella on nyt virallinen syntymätodistus, jonka avulla he voivat käyttää valtion terveys- ja koulutuspalveluita. 352 pakolaisleireillä asuvaa lasta ja nuorta sai lastensuojelu- ja ihmisoikeuskoulutusta. He välittivät opit näytelmien ja laulujen avulla 1624 aikuiselle. Bwagirizan pakolaisleirillä 10 000 ihmisellä on nyt käytössä puhdas vesi. Heistä yli 200 on eri tavoin vammaisia ihmisiä.

Tulokset on kerätty toimintavuodelta 2022.

Sinäkin voit sijoittaa lasten tulevaisuuteen

Ole mukana tekemässä hyviä asioita.